19 / 05 / 2024

akıllı bina tasarruf yapıyor mu

akıllı bina tasarruf yapıyor mu

Yeni teknoloji sistemleri sayesinde "akıllanan" binalarda, siz odadan çıkınca ışıklar kendi kendine kapanabiliyor ya da dışarıdaki sıcaklığa göre ısı kendi kendine ayarlanabiliyor. Bu sayede maliyet azalıyor...

Birleşim Teknoloji Akıllı Bina Çözümleri Ve Danışmanlığı Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Birleşim Teknoloji Akıllı Bina Çözümleri Ve Danışmanlığı Ticaret Limited Şirketi bugün Eyüpsultan'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Ruhan Tuna Acuner ve Sefa Şahin ortaklığında kuruldu.

Xiaomi Akıllı Elektrikli Isıtıcı'da kaçırılmayacak indirim fırsatı ! 15 Şubat 2023 fiyat listesi

Tasarımıyla dikkat çeken özellikleri ile bulunduğu ortamı sıcak tutan Xiaomi Akıllı Elektrikli Isıtıcı  boyunun küçük olması sayesinde enerjiden tasarruf edilmesini sağlıyor. Ayrıca wifi özelliği bulunuyor. Peki ürünün diğer özellikleri neler? 

Xiami akıllı robot süpürge 1200 TL indirime girdi! İşte 2 Nisan 2022 fiyat listesi..

Xiami Akıllı Robot Süpürge, özellikleri ve kullanımıyla oldukça dikkat çekiyor. Çok özellikli ve kullanışlı olan bu süpürgeler ile temizlik yapmak artık çok kolay. Peki zamandan tasarruf edilmesini sağlayan Xiaomi akıllı robot süpürgelerin fiyatı kaç TL? İşte 2 Nisan 2022 fiyat listesi...

Şehirlerde yeşil dönüşüm ve akıllı bina dönemi!

Akıllı şehir uygulamaları ve yeşil dönüşüm son zamanlarda sektör temsilcileri tarafından sıkça konuşulan ve gündeme getirilen konulardan. Peki akıllı şehirler nasıl yapılmalı? İşte akıllı şehir ve yeşil dönüşümün ayrıntıları...

Kartal Belediyesi'nin akıllı bina çalışmaları ülke ekonomisine katkı sağlıyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kartal Belediyesi, akıllı bina çalışmaları ülke ekonomisine katkı sağlıyor...

Dorçe Prefabrik Avustralya'da akıllı konut üretiyor! 

Modüler bina çözümleri sağlayan Dorçe Prefabrik, Avustralya'da akıllı konut teslimlerini gerçekleştirdi.

Şua İnşaat'tan akıllı kentler için akıllı bina tasarımı: Elite Concept!

İnşaat sektöründe 28 yıldır çok sayıda yeni nesil projeye imza atan Şua İnşaat, akıllı şehirler için akıllı projelere yatırım yaparak çevreye duyarlı ve insana saygılı yapılar inşa ediyor.

Akıllı şehirlerde elektrikte yüzde 50 tasarruf!

Gelişen teknoloji, kullandığımız aletlerden evlere hatta şehirlere kadar birçok alışkanlığı değiştiriyor. Akıllı şehirler de son yıllarda öne çıkan ve insanların hayatını kolaylaştırmanın yanında ciddi tasarruf imkanı sunuyor.

Akıllı binalar hasta mı ediyor?

TÜSAD Başkanı Prof. Dr. Arzu Mirici, “akıllı bina” ve “hasta bina” gibi son yıllarda hayatımıza giren kavramları hatırlatarak, toplum sağlığı açısından konunun öneminden bahsetti...

Kentsel dönüşüme 'Akıllı Kent' ayarı!

Selçuklu Grup’un Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Serin, kentsel dönüşüm projelerinde uygulanan ‘Akıllı Kent’ uygulamaları hakkında açıklamalarda bulundu. Serin, ''Akıllı Kent uygulamasının artırılmasıyla hem zamandan hem de ekonomik açıdan tasarruf sağlanacaktır'' diye konuştu.

Elite Concept akıllı ev konseptiyle yüksek tasarruf sağlıyor!

Elite Concept, 24 katlı 3 blokta 785 konut, 26 ticari ünite ve sosyal yaşam alanlarından oluşuyor. Elite Concept, akıllı ev konsepti ile yüksek enerji ve su tasarrufu sağlıyor. 

Akıllı Bina Teknolojileri ve Elektrik Sistemleri Fuarı'nı 5 bin kişi ziyaret etti!

TOKİ, Emlak Konut, KİPTAŞ ve Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün destekleriyle düzenlenen A-TECH- Akıllı Bina Teknolojileri ve Elektrik Sistemleri Fuarı'na 5 binin üzerinde ziyaretçi katıldı.

Şua İnşaat’tan doğa dostu akıllı proje!

Şua İnşaat imzası taşıyan Elite Concept projesi doğaya dost akıllı ev sistemiyle hayata geçirildi. Yüksek tasarruf sağlayan sistem ile hem bütçe hem çevre korunuyor.

akıllı bina tasarruf yapıyor mu Haberi

akıllı bina tasarruf yapıyor mu

Enerjiden tasarruf etmek için artık arkanızdan ışıkları kapatmanıza gerek yok. Yeni teknoloji sistemleri sayesinde "akıllanan" binalarda, siz odadan çıkınca ışıklar kendi kendine kapanabiliyor ya da dışarıdaki sıcaklığa göre ısı kendi kendine ayarlanabiliyor. Böylece maliyet azalıyor ve enerji tasarrufu en üst düzeye çıkıyor. 


AKILLI BİNA KONSEPTİ 

Akıllı binalarda enerji tasarrufunun otomatik olarak sağlandığını düe getiren Schneider Electric Dünya Başkanı Jean Pascal Tricorie, "Örneğin siz binadan çıktığınızda, dışarıdaki aydınlık seviyesine göre odalardaki ışık sistemi kendi kendine ayarlama yapabiliyor. Ya da evinizin salonunu başaltınca, klima kendiliğinden kapanıyor. Bunun gibi tasarruflar enerji verimliliğini sağlamada önemli rol oynuyor" şeklinde konuştu. 


DIŞARIYA GÖRE ISI

Tricorie'nin verdiği diğer bir örnek de odaların ısısı dışarıdaki dereceye göre kendiliğinden ayarlanması. Evde kimse yokken, enerji tüketimi sağlayacak her şeyin kapatüması gerektiğini vurgulayan Tricorie,...