28 / 04 / 2024

Akıllı binada oturma

Akıllı binada oturma

Büyükşehir insanlarının çoğu zamanlarının neredeyse tamamını kapalı mekanlarda geçiriyor. Bunların önemli bir kısmı gökdelen, plaza veya alış - veriş merkezleri cinsinden yapılar. Güneş Gazetesi Yazarı Ahmet Rasim konuyu değerlendirdi.

İEÜ Yabancı Diller Yüksekokulu'na akıllı bina ödülü!

İEÜ, öğrencileri için oluşturduğu ve akıllı sınıfla donattığı yeni binası Yabancı Diller Yüksekokulu "Gümüş A" tasarım ödülünü kazandı. İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Demirtaş, "Binada tüm sınıflar, etkileşimli projeksiyon ve akıllı tahta ile donatıldı" dedi

Şahin Albayrak: Kurtköy akıllı binada Ar-Ge üssü olabilir!

Ağa Bağlı Yaşam Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Şahin Albayrak, Türkiye'nin müteahhitlikteki tecrübesini teknolojiyle birleştirerek akıllı bina konusunda lider şirketler çıkaracağını vurguladı. Albayrak, "Kurtköy Ar-Ge üssü olabilir" dedi.

Devletin verileri Konya'daki akıllı binada toplanacak!

Türksat Genel Müdürü Gül, kamu kurum ve kuruluşlarının bilgisayar verilerinin korunması amacıyla geliştirilen Data Center Projesi kapsamında Konya'da yapılacak akıllı bina için ihaleye çıkacaklarını bildirdi.

Osmangazi Kültür Merkezi Bursa'daki en akıllı kamu binası olacak!

Osmangazi Belediyesi, bir Örnek projeyi daha hizmete sokmaya hazırlanıyor. Yapımı tamamlanan binada incelemelerde bulunan Başkan Dündar, "Osmangazi Kültür Merkezi, Bursa'daki en akıllı kamu binası olacak.

Bursa Soğanlı Kültür Merkezi en akıllı kamu binası olacak!

Osmangazi Belediyesi, bir örnek projeyi daha hizmete sokmaya hazırlanıyor. Yapımı tamamlanan binada incelemelerde bulunan Başkan Dündar, binanın en akıllı kamu binası olacağı bilgisini paylaştı.

Van'da Akıllı Hastane modeli uygulanıyor!

Van'da 300 yataklı Kadın ve Çocuk Hastalıkları ile 200 yataklı Kardiyovasküler Cerrahi hastanelerinin kurulması için yapılan binada "akıllı hastane" modeli uygulandı.Kamu binaları depreme dayanabilecek özelliklerle donatılıyor.

Soyak Akıllı Yıldızlar Enerji Tasarrufu Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesi tanıtıldı!

Soyak'ın ilkokullarda hayata geçireceği Akıllı Yıldızlar Enerji Tasarrufu Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesi tanıtıldı. İstanbul ve İzmir'de 33 devlet okulundaki 4. sınıflarda uygulanacak olan proje, toplamda 50 bin öğrenciye ulaşmayı hedefliyor.

Soyak, 50 bin öğrenciyi Akıllı Yıldız yapıyor!

Soyak’ ın ilkokullarda hayata geçireceği Akıllı Yıldızlar Enerji Tasarrufu Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesi’ nin basın toplantısı 17 Mart’ta Sakıp Sabancı Müzesi The Seed’ de yapıldı.

Eskişehir'de akıllı kavşak sistemi uygulamaya geçti!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin iki yıldır üzerinde çalıştığı 'Akıllı Kavşak Sistemi ve Trafik Kontrol Merkezi ile Trafik Akışının İyileştirilmesi' projesi hayata geçirildi. Şehir 17 kavşak altyapısı akıllı kavşak sistemine uygun hale getirildi...

Bosch Akıllı Dozaj Yardımcısı ile bulaşıklar çok daha temiz ve parlak yıkanıyor!

Bugüne ve yarına hayat veren teknolojileri ile doğal kaynakları koruyan ve sürdürülebilir bir yaşamı destekleyen Bosch Ev Aletleri, SilencePlus SMS58N36TR ile hem sessiz hem akıllı hem de doğa dostu bir bulaşık makinesi sunuyor.

Soyak'ın Sosyal Sorumluluk projesi Akıllı Yıldızlar'ın basın toplantısı 17 Mart'ta!

Soyak'ın Sosyal Sorumluluk projesi Akıllı Yıldızlar'ın basın toplantısı, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız ve Soyak Holding Ceo'su Dr. M. Emre Çamlıbel'in ev sahipliğinde gerçekleşecek...

Ede Tower akıllı ev sistemiyle de dikkat çekiyor!

Ankara'nın yeni çekim merkezlerinden İncek'te hayata geçirilen Ede Tower, sosyal tesisleri ve muhteşem göl manzarasının yanı sıra son teknoloji akıllı ev sistemiyle de dikkati çekiyor.

İnşaatta akıllı gözlük dönemi başlıyor!

Anadolu Üniversitesi ( AÜ ) Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümündeki 2 öğretim üyesinin üzerinde çalıştığı inşaatta akıllı gözlük projesiyle inşaat sektöründeki hatalı yapıların önüne geçilmesi hedefleniyor...

Akıllı binada oturma Haberi

Akıllı binada oturma

Dışı giydirme cam cepheli, merkezi olarak ısıtılan, otomatik olarak aydınlatılan, kapıları elektronik olarak açılan kapatılan, içi uzaktan kumandalarla çalışan elektronik aletlerle dolu binalara akıllı bina da deniliyor. 

Bu binaların pencereleri olduğunu görürsünüz ama camları açıp da odalarınızı havalandıramazsınız, çünkü binanız merkezi olarak havalandırılmakta, ısıtılmakta ve nemlendirilmektedir. Enerji tasarrufu için de bu havanın çok iyi korunması gerekmektedir. Akıllı binalarda yaşamanın pek çok iyi tarafı olduğu gibi sağlığımızı etkileyen olumsuzlukları olduğu da giderek daha çok dikkat çekiyor. 


Çünkü bu tür kapalı mekânların havası bazen dışarıdaki havadan çok daha kirli olabiliyor. Dış hava kirliliğinden başka bir de 'bina içi hava kirliliği' var. 


Son senelerde büyük şehirlerimizde sayıları her geçen gün artan gökdelenler, plazalar, oteller, iş merkezleri gibi kapalı binalara girdiğinde bir takım rahatsızlıklar hisseden insanların...