28 / 04 / 2024

Akıllı Kentler-Bulut Kent Bilgi Sistemi

Akıllı Kentler-Bulut Kent Bilgi Sistemi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın “Akıllı Kentler-Bulut Kent Bilgi Sistemi” projesi yapılan toplantı ile kamuoyuna tanıtıldı. İdris Güllüce, projenin pilot kentlerinin Belediye Başkanları ve çok sayıda konuk katıldı

GYODER'den depreme karşı akıllı kentler için KÖİ modeli önerisi!

Kamu Özel Sektör İş Birliği (KÖİ) Modeli, depreme dayanıklı dirençli kentler, yerel hizmetler, akıllı şehircilik, çevre ve enerji projeleri, kiralık evler, yurtlar ve sosyal alanlar gibi üst yapı projeleri için de önemli bir yöntem olacak.

KAGİDER, deprem bölgesinde 'Akıllı Kasaba' kuracak! 

Deprem bölgesinin hayata geri dönüşü için birçok STK’yla ortak çalışma başlatan KAGİDER, konteyner kent değil, “Akıllı Kasaba”lar kuracak ve bu şekilde yaşamı normalleştirmeye çaba gösterecek. 

Akıllı şehirler yaygınlaşıyor: Kentler dönüşüyor!

Akıllı şehirler gittikçe ön plana çıkıyor. Akıllı şehirlerin yarattığı değerin örneklerle aktarıldığı bir rapor hazırlandı. Bu raporda, akıllı şehirler için yapılması gerekenlere yer verildi. Peki akıllı şehirler neden önemli? İşte ayrıntılar...

Singapur'da eko akıllı kent inşa ediliyor: Yaşam 2023'te başlayacak!

Doğaya zarar vererek daha fazla yol gidilemeyeceğini bazı ülke ve toplumlar kabullendi. Singapur bunlardan biri oldu. Yeni kurmakta oldukları eko-akıllı kent tüm dünyaya örnek olacak nitelikte...

Şua İnşaat'tan akıllı kentler için akıllı bina tasarımı: Elite Concept!

İnşaat sektöründe 28 yıldır çok sayıda yeni nesil projeye imza atan Şua İnşaat, akıllı şehirler için akıllı projelere yatırım yaparak çevreye duyarlı ve insana saygılı yapılar inşa ediyor.

Türkiye'de akıllı tarım kentleri inşa edilecek!

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) ile Tarım ve Orman Bakanlığı, kırsal kalkındırmayı hedefleyen Akıllı Tarım Kent Projesi'ni hayata geçiriyor. 

Mustafa Varank: Akıllı şehrin ilk adımı Esenler!

'Akıllı Şehirler ve Belediyeler Kongre ve Sergisi'nde açıklamalar yapan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Esenler'de 8 milyon metrekarelik bir alanda, akıllı şehir uygulamalarının hem yaşandığı hem de kent sakinleriyle birlikte geliştirildiği bir yaşam alanını beraber inşa edeceğiz" dedi.

Toyota Las Vegas'ta 2 bin kişilik akıllı kent inşa edecek!

Toyota, ABD'nin Las Vegas kentinde düzenlenen Tüketici Elektroniği Fuarı'nda 2020 yılı sonunda 2 bin kişilik akıllı kent inşa edeceklerini duyurdu...

2025'te dünyada en az 88 kent akıllı olacak!

İnsanların yaklaşık yarısı kentlerde yaşıyor. Akıllı kent uygulamaları kaynak paylaşımının etkinliği için gerekli. Yerel yönetimler, akıllı olmak için yılda ortalama 1 milyar dolar harcıyor. 2025’te bu rakam 14 milyar doları geçecek.

Akıllı şehircilik kapsamında Antalya ülkeye örnek oldu!

Başkan Erdoğan’ın açıkladığı ‘31 Mart Manifestosu’ Antalya’nın bir çok alanda öncü kent oluğunu ortaya çıkardı. Akıllı Şehir, Kentsel Dönüşüm başlıklarında ilklere imza atıldı.

Kentsel dönüşüme 'Akıllı Kent' ayarı!

Selçuklu Grup’un Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Serin, kentsel dönüşüm projelerinde uygulanan ‘Akıllı Kent’ uygulamaları hakkında açıklamalarda bulundu. Serin, ''Akıllı Kent uygulamasının artırılmasıyla hem zamandan hem de ekonomik açıdan tasarruf sağlanacaktır'' diye konuştu.

Akıllı şehir ne demek?

Gelişen teknoloji ile her şey akıllanmaya başladı. Ceplerimizdeki telefonlarımızdan başlayan bu süreç kentlere kadar uzandı. Peki, akıllı şehir ne demek ve bir kent nasıl akıllanabilir? 

Balıkesir akıllı kent oluyor!

İstanbul Lütfi Kırdar Sergi Salonu’nda gerçekleştirilen Dijital Şehircilik Zirvesi’ne konuşmacı olarak katılan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Akıllı Kent Balıkesir Projesi hakkında açıklamalar yaptı. 

Akıllı Kentler-Bulut Kent Bilgi Sistemi Haberi

Akıllı Kentler-Bulut Kent Bilgi Sistemi

“Akıllı Kentler-Bulut Kent Bilgi Sistemi” projesinin tanıtım toplantısı Meyra Palace Otel’de yapıldı.

Toplantıya Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, projenin pilot kentlerinin Belediye Başkanları ve çok sayıda konuk katıldı. Toplantıda ilk olarak projenin tanıtım videosu izletildi. Tanıtım filminde projenin toplam 5 yıllık maliyetinin 516 bin lira olduğu ve proje kapsamında veri toplama işlemleri için Ardahan, Elazığ, Talas Belediyeleri ile Kırşehir ilinin seçildiği açıklandı. Projenin pilot Belediyelerinin Başkanları sahneye çıkarak proje hakkında düşüncelerini ifade ettiler.


Kürsüye davet edilen Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, burada yaptığı konuşmada, ’’Türkiye’nin akıllı, etkin yönetimine katkı sağlayacak bir özgün proje hazırladık. Ülkemizin birikmiş sorunlarını hızlı projelerle alt yapı, üst yapı, her anlamda etkin hizmetleri sunmayı hedefliyoruz. Anadolu topraklarında olan Türkiye’nin iki asırdır yaşadığı mağduriyet, mazlumiyet ve çilenin...