11 / 05 / 2024

Akıllı Şehirlere Dönüşüm Hareketi

Akıllı Şehirlere Dönüşüm Hareketi

"Akıllı Şehirlere Dönüşüm Hareketi" kapsamında 2023'e kadar dönüştürülmesi planlanan 3 şehirden biri olan Kayseri'de akıllı şehir çalışmaları başlatıldı.

Türkiye'deki 3 şehir akıllanacak!

2023 yılına kadar akıllı şehirlere dönüşüm özelinde çalışma yapılacak iller Sakarya, Gaziantep, Kayseri, Ankara ve Antalya olarak belirlendi. Seçilen illerden 3 tanesinin 2023’e kadar bu dönüşümü tamamlaması öngörülüyor. Öncelik ulaşım olacak.

Eyüpsultan'ın saçak parsellerinde dönüşüm tam gaz: Öğretmenler Sitesi'nde 388 birim için temel atıldı!

Eyüpsultan'ın saçak parsellerinde kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Dün Öğretmenler Sitesi'nin, yerinde dönüşümle 388 birimden oluşan depreme dayanıklı ve modern bir yapıya kavuşması için temel atma töreni yapıldı. 

Şehirlerde yeşil dönüşüm ve akıllı bina dönemi!

Akıllı şehir uygulamaları ve yeşil dönüşüm son zamanlarda sektör temsilcileri tarafından sıkça konuşulan ve gündeme getirilen konulardan. Peki akıllı şehirler nasıl yapılmalı? İşte akıllı şehir ve yeşil dönüşümün ayrıntıları...

Türkiye'nin ilk akıllı kentsel dönüşümü Eskişehir Tepebaşı'nda!

Eskişehir'in Tepebaşı ilçesinden kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor. Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Eren Aka, bugünkü yazısında devam eden çalışmaları kaleme aldı.

Şanlıurfa Akçamescit kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Eyyübiye Belediyesi ve TOKİ ortaklığında Akçamescit bölgesinde 4 etaptan meydana gelen toplam 3000 konutun hedeflendiği kentsel dönüşüm alanında 1.etap çalışmaları hızla devam ediyor. 

Çatalca'da kentsel dönüşüm için ilk yıkım yapıldı!

Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner, vatandaşlara yerinde ve gönüllü kentsel dönüşüm müjdesi verdi. İlçedeki ilk yıkım Mesut Üner’in takibinde yapıldı. 

Murat Kurum: Ayder Yaylası'nda dönüşüm süreci başlatacağız!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ayder Yaylasında yapılaşmaya izin verilmeyeceğini ve burada 'gönüllü bir dönüşüm süreci başlatılacağını' söyledi...

Uşak'ta kentsel dönüşüm kararı!

Bugünkü 31096 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı gereğince Uşak'ta bazı alanlar kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı olarak ilan edildi...

Sur Yapı Antalya'ya Türkiye’nin En İyi Kentsel Dönüşüm Projesi ödülü!

Sur Yapı’nın Antalya’da inşa ettiği örnek akıllı dönüşüm projesi Sign of the City Awards'ta devam eden kentsel dönüşüm projelerinde “En İyi Kentsel Dönüşüm” projesi seçildi...

Ege'de kentsel dönüşüm seferberliği!

Ege’de Akıllı ve Sürdürülebilir Kentsel Dönüşüm Forum'u düzenlendi. Forumda konuşan İzmir'in belediye başkanları kentsel dönüşüm için destek istedi.

Enerjideki dönüşüm için yıllık 7 milyar dolar yatırım gerekli!

Türkiye'de, enerji sektöründeki dönüşümünün devamı için 2030'a kadar yıllık ortalama 5,3 ila 7 milyar dolarlık yatırıma ihtiyaç olduğu belirtildi.

İhracat ve imalatta dijital dönüşüm dönemi!

İhracatta dijital dönüşüm çalışmaları kapsamında geliştirilen ve ihracatçıların küresel ticari verileri yakından takip edebilmelerini sağlayacak "Akıllı İhracat Platformu"nun Ekim 2020'de tamamlanması hedefleniyor.

Bursa Büyükşehir'in Akıllı Şehir ve Kentsel Dönüşüm projelerine hibe desteği!

Birleşik Krallık Refah Fonu, “Geleceğin Şehirleri” programıyla Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Akıllı Şehir ve Kentsel Dönüşüm temalı projelerine 3,2 milyon Pound hibe desteği verdi.

Murat Kurum: Gönüllü dönüşüm sürecini birlikte yürüteceğiz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Kentsel dönüşümle alakalı 3 temel kriterimiz var. Bunlardan birisi yerinde, vatandaşın rızasıyla dönüşüm. Gönüllü dönüşüm sürecini sizlerle birlikte yürüteceğiz. Mahalle kültürünü yaşayacağınız bir dönüşümü istiyoruz" dedi...

Akıllı Şehirlere Dönüşüm Hareketi Haberi

Akıllı Şehirlere Dönüşüm Hareketi

"Akıllı Şehirlere Dönüşüm Hareketi" kapsamında 2023'e kadar "akıllı şehir" haline dönüştürülmesi planlanan üç şehirden Kayseri'de çalışmalar başlatıldı.


Kamu Teknoloji Platformu (KTP) Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Akcıl, AA muhabirine yaptığı açıklamada, platform olarak akıllı şehirler üzerine 3 senedir çalıştıklarını belirterek, bu projelerin, güvenlik, tasarruf ve günlük hayatı kolaylaştıran teknolojik imkanlarla hazırlandığını anlattı.


"Akıllı Şehirlere Dönüşüm Hareketi" kapsamında 2023'e kadar Sakarya, Gaziantep ve Kayseri'nin akıllı şehir haline getirileceğini ifade eden Akcıl, ilk aşamada Kayseri'de çalışmaların başlatıldığını söyledi.


Söz konusu proje kapsamında trafik sorununun yüzde 25 iyileştirilmesinin hedeflendiğini dile getiren Akcıl, kurumlar arası iş birliği sağlanarak akıllı kavşaklar ile araç sayılarının belirleneceğini, sensörlerle trafik lambalarının sürelerinin ayarlanacağını anlattı.


Ambulans ve itfaiye gibi acil durum araçlarının GPS ile takip edilerek geçiş üstünlüğü sağlanacağını ifade eden Akcıl, bisikletlerin...