04 / 10 / 2024

akköy turizmi

akköy turizmi

Aydın’ın Didim ilçesine bağlı Akköy’ün Osmanlı mirası ve tarihi dokusunu halen muhafaza eden bir köy olduğunu belirten emekli Ali Rıza Doğru, köyün turizme açılmasını istedi...

Mimarlar Odası İzmir Şubesi'nden Ekolojik Tarım Turizmi tepkisi: Tarım arazileri yapılaşmaya açılıyor!

TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şubesi 46. Dönem Yönetim Kurulu, ekoköy turizmi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu ve tarım arazilerinin yapılaşmaya açıldığına dikkat çekti. İşte detaylar...

Turizmi Teşvik Kanunu'nda değişikliği yürürlüğe girdi!

"Turizmi Teşvik Kanunu'nda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun", Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Turizm merkezlerinde bulunan Bakanlık tarafından turizm amaçlı değerlendirilmesinde yarar görülen Hazinenin özel mülkiyetindeki taşınmazlar iki ay içerisinde tahsis edilecek.

AYM'den Giresun Akköy HES'e onay!

AYM, Giresun'daki Gelevera, Karaovacık ve Karvaz dereleri üzerinde yapılan Akköy HES yapımı nedeniyle özel hayata, aile hayatına saygı hakları ile konut hakkının ihlal edildiğini ileri süren bölge halkının bireysel başvurusunu reddetti.

Akkök Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Raif Ali Dinçkök oldu!

Akkök Holding Akkök Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Raif Ali Dinçkök getirildi. Yönetim Kurulu Başkanı olarak atanan Raif Ali Dinçkök konu ile ilgili açıklama yaptı.

Çatalca Başakköy Cami’nin 55 metrelik minaresi yıkıldı!

Çatalca Başakköy Cami’nin hasarlı minaresi Çatalca Belediye Fen İşleri Müdürlüğü'nün çalışmasıyla yıkıldı. Yerine yakın zamanda yeni bir minare yapılacak.

Çatalca Başakköy Cami’nin hasarlı minaresi yıkıldı!

Çatalca Başakköy Cami’nin hasarlı minaresi Çatalca Belediye Fen İşleri Müdürlüğü tarafından titiz bir çalışma ile yıkıldı.

Manisa Akköy'de içme suyu hattı deposu yenilendi!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Turgutlu’nun Akköy Mahallesi’nde bulunan içme suyu deposunun bakım-onarım çalışmasını tamamladı.

Reina'nın kapatılması İstanbul turizmi için büyük kayıp!

Net Holding Yönetim Kurulu Başkanı Besim Tibuk, İstanbul’un ünlü eğlence mekanı Reina'nın kapatılmasının İstanbul turizmi için büyük bir kayıp olduğunu belirtti.

Yalova Thermal Palace devremülk fiyatları!

Yalova Thermal Palace, Yalova Termal Akköy'de 56 bin 673 metrekare arsa üzerinde yükseliyor. Yalova Thermal Palace'ta daireler 1+0, 1+1, 2+1 ve 3+1 şeklinde dizayn ediliyor.

Yalova Thermal Palace'ta 12 bin TL'ye devremülk!

56 bin 673 metrekare arsa üzerinde inşa edilen Yalova Thermal Palace, Yalova'nın Termal ilçesi, Akköy köyünde 3 etap şeklinde inşa ediliyor.

Yalova Termal Palace'ın apart bölümü tamamlandı!

Türkiye, etrafındaki savaşlar ve krizlere rağmen yabancıların gözdesi olmaya devam ediyor. Yalova’nın Akköy ilçesinde Karaderili Grup tarafından yapılan projenin apart etabı tamamlandı.

Yalova Termal Palace'ın ilk etabı hizmete açıldı!

Karaderili Şirketler Grup'un vizyon projesi olarak adlandırdığı en büyük yatırımı Yalova Termal Palace, devremülk ve spa merkezi konseptinde Termal ilçesi Akköy'de üç etap şeklinde inşa edilen projenin ilk etabını hizmete açtı.

Ülker, SAF GYO'yu Akkök'e devrediyor!

Ülker grubu, Acıbadem Akasya projesiyle öne çıkan SAF GYO'nun yüzde 26'smı Akkök'e satıyor. Fortune, Ülker grubunun bu devir işlemi için Rekabet Kurumu'na başvuruda bulunulduğunu yazdı.

akköy turizmi Haberi

akköy turizmi


Aydın’ın Didim ilçesine bağlı Akköy’ün Osmanlı mirası ve tarihi dokusunu halen muhafaza eden bir köy olduğunu belirten emekli Ali Rıza Doğru, köyün turizme açılmasını istedi.


Akköy’de çiftçilik yaptığını belirten Doğru, Almanya’da bir süre çalıştıktan sonra köyüne döndüğünü söyledi. Doğru, “Akköy, 1924 yılında Yunanistan ile yapılan mübadele sonrası köyde yaşayan Rumlar tarafından boşaltıldı. Şu anda köyde yaşayanlar çoğunluk olarak Yunanistan’ın Doksat kasabasından gelen vatandaşlar kalmaktadır. Köyün tarihi evleri günümüze kadar kısmen hasarlar alsa da halen mimarı dokusunu koruyor. Sit nedeniyle köyde yaşayan vatandaşlar çatısı ve duvarları yıkılmış olan tarihi eski evlerini maalesef onaramıyorlar. Hiçbir yere bir çivi çakılamıyorlar. Konut sahipleri mağdur durumdadır. İzmir’in Selçuk İlçesine bağlı Şirince köyü benzeri bir proje dahilin de köyün mimari dokusu korunmak kaydıyla restore edilerek turizme...