30 / 04 / 2024

akkuyu santral

akkuyu santral

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Bugün itibarıyla eğer Akkuyu Nükleer Santrali devrede olsaydı 15 milyon nüfuslu İstanbul'un bütün elektriğini ve Türkiye'nin bütün elektriğinin yüzde 28'ini karşılıyor olacaktı" dedi.

Akkuyu'da Rusya'ya askeri bir üs verilmeyecek!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız "Akkuyu'da Akdeniz'e kurulacak nükleer güç santrali karşısında Rusya'ya askeri bir üs vermeyle alakalı herhangi bir görüşmesi olmamıştır, müzakere söz konusu değildir" dedi.

Akkuyu, 100 yıllık enerji projesi olacak!

Rosatom Başkanı Kiriyenko "Akkuyu için 60 yıl garanti veriyoruz fakat ben santralin 80-100 yıl yaşayacağından eminim. Akkuyu, Türkiye ve Rusya'yı en az 100 yıl birbirine bağlayacaktır.

Akkuyu'da 4 bin kişilik nükleer köy kurulacak!

Akkuyu'da 4 bin kişilik nükleer köy kurulacak. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Akkuyu Nükleer Santrali ile ilgili ÇED raporunun önümüzdeki ay tamamlanmasının beklendiğini belirtti.

Akkuyu nükleer santrali 8 şiddetinde depreme dayanıklı!

Akkuyu’da inşa edilecek olan nükleer santral 8 şiddetinde depreme dayanabilecek. 9 şiddetindeki deprem anında güvenli kapanacak. Santral 20 tonluk bir Phantom uçağının çarpma ihtimalini de tolere edebilecek...

Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde inşaat çalışmaları devam ediyor! İşte son durum

Mersin'in Gülnar ilçesine yapımı devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. İşte santral inşaatında son durum...

Akkuyu Nükleer Santral'in inşaatında vinç devrildi!

Mersin'in Gülnar ilçesi'ne bağlı Büyükeceli'de yapımı süren Akkuyu Nükleer Santral inşaat alanında iddiaya göre kule vinç devrildi. 

Akkuyu Nükleer Santrali'nde lisans iptal davası reddedildi!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK), Akkuyu Nükleer Santralı’na verdiği “elektrik üretim lisansı”nın yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle açılan dava, mahkeme tarafından reddedildi...

Akkuyu ve Sinop santral inşaatında 7 bin kişi istihdam edilecek!

Akkuyu ve Sinop’ta kurulacak santrallerde çalışmalar devam ediyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Akkuyu ve Sinop’ta kurulacak santrallerde 7 bin kişi istihdam edileceğini açıkladı...

Akkuyu Nükleer Santral projesi hızlanacak!

Türkiye ile Rusya arasında 23. Dünya Enerji Kongresi’nde ele alınan bir başka önemli konu Akkuyu Nükleer Santrali oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 3. nükleer santral projesi açıklaması!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Rusya ile Akkuyu nükleer santral anlaşması yaptık. Japonya ile de Karadeniz kıyısında bir anlaşma yaptık. Şimdi de üçüncü nükleer santral projesini hayata geçirmenin arayışı içindeyiz" dedi.

Fikri Sağlar'dan Akkuyu acele kamulaştırma kararı sorusu!

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, TBMM'ye verdiği önergede, "Akkuyu Nükleer Santral için neden acele kamulaştırılma kararı alınmıştır?" sorusunun yanıtlanmasını istedi.

Akkuyu Nükleer Santrali için acele kamulaştırma!

Mersin’de kurulacak Akkuyu Nükleer Santralı’nı şebekeye bağlayacak yüksek gerilim hattında ihtiyaç duyulan taşınmazlar için kamulaştırma kararı alındı. İşte Resmi Gazete’de yayımlanan karar..

Akkuyu Nükleer Santrali zeytinlik ve kıyı kanununa takıldı!

Rusların Mersin Akkuyu'da inşa edeceği nükleer santral enerji yönetimi sorunu aşmak için geçen sene başında yasa taslağı hazırladı. Seçimler sebebiyle TBMM tatile girince çalışma yarıda kaldı.

Akkuyu Nükleer Santrali neden iptal edilmiyor?

Radikal Gazetesi'nin yazarlarından Necati Özkan Akkuyu Nükleer Santral Projesi'nin neden iptal edilmediğini ele aldı. İşte Necati Özkan'ın o yazısı...

Putin'den Akkuyu Nükleer Santrali açıklaması!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Akkuyu nükleer santraliyle ilgili açıklamada bulundu. Putin Rusya'nın ekonomik çıkarlarına zarar verebileceği için, Türkiye ile nükleer santral anlaşmasını bozan taraf olmayacaklarını söyledi.

Akkuyu Nükleer Santral projesi iptal edilir mi?

Suriye sınırında, Türk hava sahasını ihlal eden Rus savaş uçağının düşürülmesiyle iki konu hararetle kamuoyunda tartışıldı. Ruslar doğalgazımızı keser mi? Akkuyu Nükleer Santral Projesi iptal edilir mi?

Fuad Akhundov: Akkuyu Nükleer'de risk de dalga da olacak!

Türkiye’de kurulan ilk nükleer santral için ‘Bir siyasi partinin değil bir devletin projesi” diyen Akkuyu Nükleer Genel Müdürü Akhundov dalgalanmalar için, “Risk de dalga da illaki olacak” ifadesini kullandı.

akkuyu santral Haberi

akkuyu santral

Taner Yıldız, Akkuyu Nükleer Deniz Yapıları İnşaatı Temel Atma Töreni'nde, bugün yeni bir sürecin başladığını belirterek, hiçbir zaman nükleer santral kurulumunda bu kadar somut ve net bir noktaya gelinemediğini söyledi.


Akkuyu Nükleer Santral temel atma törenini izlemek için tıklayın



Dünya genelinde elektrik tüketiminin yüzde 11'inin nükleer santrallerden karşılandığına işaret eden Yıldız, bu oranın ABD ve Rusya'da yüzde 19, Almanya'da yüzde 16, Fransa'da yüzde 78 seviyesinde olduğunu kaydetti.


ABD'de nükleer santral sayısının 100 olduğunu, 5'inin de inşa aşamasında bulunduğu bilgisini veren Yıldız, "Rusya'da 34 santral var ve 9 tane inşa halinde. Çin'de 24 santral var 24 tane de inşa halinde. Fransa'da 58 santral var. Almanya'da toplam 17 santralin 8 tanesi devreden çıkmış olsa da 9 tanesi devrede kalacak" diye konuştu.


Yıldız, Fukuşima ve...