01 / 05 / 2024

Akkuyu santralleri

Akkuyu santralleri

Akkuyu'da 4 bin kişilik nükleer köy kurulacak. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Akkuyu Nükleer Santrali ile ilgili ÇED raporunun önümüzdeki ay tamamlanmasının beklendiğini belirtti.

Akkuyu NGS için taşınmazlar kamulaştırılacak!

Akkuyu Nükleer Güç Santrali ve Mersin Enerji İletim Hattı Projesi kapsamında yer alan taşınmazlar için acele kamulaştırma kararı verildi. Hükümet, nükleer enerji santralleri ve depoculuk yatırımlarına öncelik tanıyor.

Akkuyu Nükleer Santrali ne zaman tamamlanacak?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Akkuyu Nükleer Santrali'nin tamamlanmasının takvime göre gerçekleştirilmeye çalışılacağını belirtti.

Akkuyu ihalesinde kalite ve iş tecrübesi şartı aranacak!

Akkuyu Nükleer Santrali Projesi'nde tedarikçi olmak isteyen Türk firmalarından kalite standardı, iş tecrübesi ve herhangi bir ülkenin nükleer düzenleme kurumundan alınmış bir belge almış olma şartı aranacak.

ÖYK, Orhaneli Tunçbilek ve Soma termik santralleri ihalesini onayladı!

ÖYK, Orhaneli ve Tunçbilek Termik Santralleri’nin de içinde bulunduğu özelleştirme paketi ile Soma –B termik santrali ve taşınmazlarının yer aldığı ihaleyi onayladı.

Orhaneli Tunçbilek ve Soma termik santralleri devredildi!

Özelleştirme Yüksek Kurulu, Orhaneli ve Tunçbilek termik santralleri ihalesini 521 milyon dolarla bedelle kazanan Çelikler İnşaat'a, Soma Termik Santrali'nin de 685.5 milyon dolar teklifle kazanan Konya Şeker'e devrini onayladı.

Mersin Akkuyu Santrali 2022'de devreye girecek!

Akkuyu Nükleer Santrali için süreçler planlananın gerisinde; ilk ünite en az iki yıl gecikme ile 2022'de devreye girecek.

Rüzgar enerjisi santralleri hakkında yönetmelik tam metni!

Rüzgar enerjisi santrallerinin rüzgar gücü izleme ve tahmin merkezine bağlanması hakkında yönetmelik 25 Şubat 2015 tarihinde 29278 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Rüzgar enerjisi santralleri hakkında yönetmelik tam metni...

Akkuyu Nükleer Santrali liman ve dolgu alanı imar planı askıda!

Mersin'de planlanan Akkuyu Nükleer Güç Santraline hizmet verecek liman ve dolgu alanı amaçlı 1/5000 ölçekli Nazım ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı bugün askıya çıktı...

Akkuyu Nükleer Santrali bu yıl başlayacak!

TÜRKİYE’de ilk nükleer güç santrali Mersin Akkuyu’ya yıl sonuna kadar kazma vurmaya hazırlanan Rusya’nın Rosatom şirketi, Türkiye’deki kamuoyunu kullanılacak teknolojinin güvenirliği konusunda ikna etmek için ilginç bir yol seçti.

Akkuyu Nükleer Santrali gecikiyor mu?

Zaman Gazetesi'nin haberine göre; Akkuyu Nükleer Santrali’nin inşaatı bir türlü başlayamıyor. Son olarak Rusların Akkuyu’da (Mersin) yapacağı nükleer santral projesinde başvuru sorunu yaşanıyor...

Akkuyu Nükleer Santrali gecikiyor mu?

Akkuyu Nükleer Santralinin inşaatı bir türlü başlayamıvor. Son olarak Rusların Akkuyu'da (Mersin) yapacağı nükleer santral projesinde başvuru sorunu yaşanıyor.Rus şirketi Akkuyu Nükleer AŞ, inşaat işlemlerine başlamak için Türkiye Atom Enerjisi Kurumuna (

Akkuyu Nükleer Santrali gecikiyor mu?

Akkuyu Nükleer Santrali’nin inşaatı bir türlü başlayamıyor. Son olarak Rusların Akkuyu’da yapacağı nükleer santral projesinde başvuru sorunu yaşanıyor. Ruslar şaşkın. İşte bu süreçte yaşanan sıkıntılar...

Akkuyu NGS'nin liman işi için 9 firma yarışacak!

Akkuyu Nükleer Santrali Projesi'nin 800 milyon dolarlık liman ihalesine firmadan teklif geldi. İhalede üçüncü köprü, yeni havalimanı gibi projelerin müteahhitleri yarışacak. İhaleye 9 firma teklif verdi.

Akkuyu santralleri Haberi

Akkuyu santralleri

Enerji Bakanı Taner Yıldız, Akkuyu Nükleer Santrali ile ilgili ÇED raporunun önümüzdeki ay tamamlanmasının beklendiğini belirterek, özellikle hem inşaatın hem de elektrik üretiminin gecikmesini istemediklerini söyledi. Yüdız, inşaat lisansı alındıktan sonra sahada nükleer ada ve türbin adası inşaatlarına da başlanacağını, çalışanlar, müheçîUşlçr ye işçüerinyaşayacağı 4 bin kişilik nükleer bir köy kurulacağını söyledi. 


Enerji Bakanı Yıldız, Mersin'de nükleer santral kurulmasına ilişkin Türkiye ile Rusya arasında imzalanan anlaşma çerçevesinde nükleer enerji eğitimi için Moskova'ya gidecek 83 öğrenciyi kabul etti. Kabulde soruları yanıtlayan Yüdız, Akkuyu Nükleer Santrali üe ilgüi ÇED sürecinin önümüzdeki ay tamamlanmasının beklendiğini söyledi. İnceleme ve değerlendirme komisyonu üyesi 56 kurumun düzeltme çalışmalarının kısmen uzun sürdüğünü belirten Yıldız, "Hem inşaat hem de elektrik üretimi ile alakalı hedeflerimizi değiştirmek istemiyoruz. 


Hazırlık süreci fazla...