02 / 05 / 2024

akm gar kızılay metro hattı

akm gar kızılay metro hattı

Ulaştırma Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait Yenikapı - İncirli metro hattı, Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne ait AKM-Gar-Kızılay metro hattı, Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne ait Meydan-Havaalanı-EXPO raylı sistem hattı projelerini devraldı.

AKM-Gar-Kızılay Metro Hattı yarın açılıyor! AKM-Gar-Kızılay Metrosu'nda hangi duraklar var? 

AKM-Gar-Kızılay Metro Hattı yarın resmen devreye alınıyor. Peki AKM-Gar-Kızılay Metrosu'nda hangi duraklar var? Metro ile hangi noktalara aktarma yapılabilecek? 

AKM-Gar-Kızılay Metro Hattı'nda sona gelindi! Metro ile 35 yılda 378.9 milyon avro tasarruf sağlanacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ankara'daki AKM-Gar-Kızılay Metro Hattı'nda sona gelindiğini duyurdu. Karaismailoğlu, metro ile ilgili son durumu paylaştı. 

AKM-Gar-Kızılay Metro Hattı'nın yüzde 91'si tamam!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Gar İstasyonu, Adliye İstasyonu ve Kızılay İstasyonu olacak şekilde 3 istasyonun bulunduğu AKM-Gar-Kızılay Metrosu'nda yüzde 92'lik genel ilerleme kaydedildiğini dile getirdi. 

Ankara AKM-Gar-Kızılay metro hattının yüzde 92'i tamamlandı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada Ankara AKM-Gar-Kızılay metro hattının yüzde 92'sinin tamamlandığını söyledi.

AKM-Gar-Kızılay Metrosu Kızılay kesiminde kazı çalışmaları başladı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, AKM-Gar-Kızılay Metrosu ile ilgili olarak, "3 istasyon, 3,3 kilometrelik tünel hattından oluşan ve toplam proje bedeli 1 milyar 142 milyon lira olan AKM-Gar-Kızılay Metrosu'nu 2022 sonunda tamamlayıp halkımızın hizmetine sunacağız" dedi.

AKM-Kızılay metro inşaatında vinç kazası!

Maltepe'de, Ankara Garı arkasında inşaatı devam eden AKM-Kızılay metrosu gar istasyonu inşaatındaki vinç, henüz belirlenemeyen bir nedenle devrildi...

AKM-Kızılay Metro Hattı'nda son durum!

5 Aralık 2020'de tamamlanacak olan AKM-Kızılay Metro Hattı'nda çalışmalar son sürat devam ediyor. Metro Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığınca, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden devralındı...

Keçiören-Havaalanı ve Gar-Kızılay metroları bu yıl başlıyor!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “İnşallah Gar-Kızılay, Keçiören-Havaalanı metroları da bu yıl itibariyle başlıyor” dedi.

Ankara AKM-Kızılay metro hattı hangi duraklardan geçecek?

Ankara Keçiören - Atatürk Kültür Merkezi metro hattı, AKM istasyonu sonrasında Gar üzerinden Kızılay'a uzatılacak. 3 duraktan meydana gelecek yeni metro hattı 3,3 kilometre uzunluğunda olacak...

Etiler'deki Kızılay arsasına otel izni çıktı!

Türkiye Kızılay Derneği'nin Etiler'deki 2.5 dönüm büyüklüğündeki arsasına otel izni verildı. 2 bin 500 metrekare büyüklüğündeki arsanın bir kısmı kamuya bedelsiz olarak terk edilecek...

Türk Kızılayı İzmir'de öğrenci evi inşaatı yaptıracak!

Türk Kızılayı Genel Müdürlüğü İzmir ili Buca ilçesinde 58 ada 26 parsele kayıtlı taşınmaz üzerine öğrenci evi inşaatı yaptıracak, ihale 26 Kasım 2013 tarihinde saat 14:30 'da gerçekleştirilecek.

Türk Kızılayı depreme karşı hazır!

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, ülkede yaşanabilecek olası depreme karşı hazır olduklarını belirterek, "Her türlü hazırlığımız var. Çadır stoklarımız yerinde " şeklinde konuştu...

Kızılay-Çayyolu ile Batıkent-Sincan metro hatları yıl sonunda açılıyor!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Kızılay-Çayyolu ile Batıkent-Sincan hatlarını yıl sonuna kadar hizmete açacaklarını bildirdi. Yıldırım, Ankara metrolarının yapım süreci hakkında bilgi verdi...

akm gar kızılay metro hattı Haberi

akm gar kızılay metro hattı


Ulaştırma Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait Yenikapı - İncirli metro hattı, Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne ait AKM-Gar-Kızılay metro hattı, Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne ait Meydan-Havaalanı-EXPO raylı sistem hattı projelerini devraldı. Karar bugün 29271 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.



BAKANLAR KURULU KARARI


Karar Sayısı : 2015/7272

Ekli “Şehir İçi Raylı Ulaşım Sistemleri, Metrolar ve Bunlarla İlgili Tesislerin Ulaştırma Bakanlığınca Devralınması ve Tamamlanmasını Müteakip Devri ile İlgili Şartların Belirlenmesine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılması Hakkında Karar”ın yürürlüğe konulması; Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının 30/1/2015 tarihli ve 6772 sayılı yazısı üzerine, 655 sayılı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin 15 inci ve geçici 5 inci maddelerine göre, Bakanlar Kurulu’nca 2/2/2015 tarihinde kararlaştırılmıştır.




3) Bu madde kapsamında Bakanlıkça üstlenilecek projeler şunlardır:


a) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına ait projeler:


1)...