14 / 05 / 2024

akm ihaleleri

akm ihaleleri

Cumhuriyet dönemi mimarisinin simge yapılarından olan İstanbul Beyoğlu’ndaki Atatürk Kültür Merkezi’nin (AKM) yıkılıp yeniden yapılmasının faturası ortaya çıktı. Yapılan son ihaleyle birlikte AKM'nin yıkılıp yeniden yapılmasının faturası, 1 milyar 262 milyon 959 bin 280 TL oldu.

Yeni AKM'nin temeli bugün atılacak!

Taksim'de Atatürk Kültür Merkezi (AKM) 'nin yerine yapılacak olan yeni opera binasının temel atma töreni öncesi son hazırlıklar tamamlandı. Yeni AKM'nin temeli bugün atılacak...

Yeni AKM'nin temeli Pazar günü atılacak!

İstanbul'un Taksim ilçesinde Atatürk Kültür Merkezi'nin (AKM) yerine yapılacak olan yeni opera binası için son hazırlıklar tamamlandı. Projede temel atma töreni Pazar günü gerçekleşecek.

Yeni AKM'nin temel çalışmaları havadan görüntülendi!

Taksim'deki Atatürk Kültür Merkezi (AKM) arazisinin son hali ve iş makinelerinin çalışması havadan fotoğraflandı...

AKM için geri sayım! İnşaatı Şubat'ta başlıyor!

Dünyanın sayılı opera binaları arasında yer alacak İstanbul Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Projesi için geri sayım başladı. AKM'nin inşatının Şubat ayında başlaması planlanıyor.

Yalçın Akdoğan'dan Pendik AKM değerlendirmesi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başarı hikayesini içeren “Lider” adlı kitabının tanıtımı ve söyleşi için Pendik’e gelen AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan AKM’nin yeni halini de değerlendirdi. 

AKM'nin ihalesi Ocak ayında yapılacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nin ikinci 100 günlük icraat programını tanıttı. Erdoğan, Taksim'deki AKM ihalesinin Ocak ayında yapılacağını söyledi...

Turizmde yeni tahsis ihaleleri gerçekleşecek!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 12. Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Kongresi açılışında konuştu. Bakan Ersoy, ''Önümüzdeki yıl yeni tahsis ihaleleri gerçekleşecek'' diye konuştu.

AKM önümüzdeki günlerde ihaleye çıkarılacak!

AKM’nin mimari projesini üstlenen Tabanlıoğlu Mimarlık’ın ortaklarından Melkan Gürsel, “Süreç hızla ilerliyor. Önümüzdeki günlerde ihaleye çıkılacak. Firmalardan büyük ilgi bekliyorum. AKM 1-2 ay içinde adresini bulur” diye konuştu. 

AKM'nin temeli Şubat'ta atılacak!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, AKM binası ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Ersoy, ihalenin Kasım ayı içinde tamamlanacağını söyleyerek, binanın 2 yıl içinde tamamlanacağını belirtti.

AKM'nin inşaatı durdu mu?

Cumhuriyet döneminin simge yapılarından olan AKM'de çalışmaların durduğu iddia edildi. 5 ay önce yıkılan Atatürk Kültür Merkezi’nin yerine yapılacak yeni bina için ruhsat başvurusu bile yapılmadı.

Yeni AKM binası Münir Operası ile açılacak!

Kültür ve Turizm Bakanlığı DOB Genel Müdürü ve Genel Sanat Yönetmeni Murat Karahan, yeni AKM binasının Münir Operası ile açılacağını söyledi...

Yapım işleri ihaleleri uygulama yönetmeliğinde değişiklik yönetmeliği!

Yapım işleri ihaleleri uygulama yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer aldı..

AKM tamamlandığında, ikonik bir yapı olacak!

TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya 100 günlük icraat programını değerlendirdi. Bağlıkaya, "AKM tamamlandığında, ikonik bir yapı olacak" dedi. 

akm ihaleleri Haberi

akm ihaleleri

Cumhuriyet dönemi mimarisinin simge yapılarından olan İstanbul Beyoğlu’ndaki Atatürk Kültür Merkezi’nin (AKM) yıkılıp yeniden yapılmasının faturası ortaya çıktı. 

İnşaatı devam eden AKM'nin ihalesini, 860 milyon TL bedelle, Fettah Tamince’nin “Sembol” ve Mehmet Naci Topsakal’ın “Yeni Yapı” şirketi kazanmıştı. Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre; AKM’nin sahne mekaniği sistemi için bazı firmalar davet edilerek, pazarlık usulüyle ihale gerçekleştirildi. İhaleyi, 44 milyon 760 bin Euro (yaklaşık 394 milyon TL) bedelle yine Sembol-Yeni Yapı ortaklığı aldı.

Bugüne dek inşaat ve yapı denetimi ihalelerine toplam 868 milyon 176 bin TL harcama yapılan AKM için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı TOKİ Başkanlığı, 17 Şubat 2020'de “İstanbul Atatürk Kültür Merkezi Sahne Mekaniği Sistemleri Yapım İşi” ihalesi gerçekleştirdi. 

İhale, Kamu İhale Kanunu'nun; afet, salgın gibi öngörülemeyen durum ve yapım tekniği açısından...