03 / 05 / 2024

AKM konulu panel

AKM konulu panel

Kalebodur sponsorluğunda Ankara'da düzenlenecek AKM konulu panellere konuşmacı olarak katılacak ünlü mimarlar Aydan Balamir ve Murat Tabanlıoğlu, sembol yapının mimarlık tarihindeki yerini değerlendirecek

Olası İstanbul depremi için düğmeye basıldı! Önlemler peş peşe alınacak!

Kartal Belediyesi olası İstanbul depremi farkındalığı için deprem ve kentsel dönüşüm konulu panel gerçekleştirdi. 

Zamansız içmekanlar konulu panel Skyland HOM'da büyük ilgi gördü!

Skyland HOM, geçtiğimiz hafta sonu iki ayrı etkinliğe ev sahipliği yaptı. Dekorasyon Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinliklerden biri, “Zamansız İç Mekanlar” konulu bir panel oldu ve 200'den fazla öğrenci katıldı.

Kanal İstanbul Projesi ve Ardındaki Gerçekler konulu panelde neler konuşuldu?

İYİ Parti Haliç Kongre Merkezi Galata Salonu'nda "Kanal İstanbul Projesi ve Ardındaki Gerçekler" konulu panel düzenlendi. Panelde İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Prof. Dr. Cemal Saydam ve emekli büyükelçi Faruk Loğoğlu konuştu...

Adana'da Kent Estetiği Şehrin Geleceği paneli düzenlendi!

“Kent Estetiği Kentin Geleceği” konulu panel, Adana Valisi Mahmut Demirtaş başta olmak üzere seçkin bir davetli grubunun katılımıyla inşaat sektörünün duayenlerini buluşturdu. 

Malatya'nın depremselliği konuşulacak!

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından "Depremsellik ve Güvenli Kent Planlaması" konulu panel gerçekleştirilecek. 

Türk Gayrimenkul Sektörüne Genel Bakış paneli düzenlendi!

Abdullah Gül Üniversitesi’nde (AGÜ) İnşat Mühendisliği tarafından "Türk Gayrimenkul Sektörüne Genel Bakış" konulu panel gerçekleştirildi. 

Ankaralı emlakçılara kentsel dönüşüm semineri düzenlendi!

Ankara'da ilk kez emlakçılara yönelik olarak kentsel dönüşüm ve yasal mevzuat konulu panel düzenlendi.

Aydın'da boş parsel yok!

Aydın Efeler Belediyesi tarafından “Deprem, Zemin Problemleri, Zemin İyileştirme Yöntemleri” konulu panel gerçekleşti. Toplamda deprem gerçekleri ve Aydın'ın yapı sorunu konuşuldu.

TSPB, Gayrimenkul Sertifikaları paneli 28 Mart'ta!

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği, gayrimenkul sektöründeki yeni finansman modeli olan "Gayrimenkul Sertifikaları" konulu panel 28 Mart'ta gerçekleşecek.

Bartın Üniversitesi'nde kentsel tasarım konuşuldu!

Bartın Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü tarafından “Kent Mekânında Kamusal Alanlar ve Kent Tasarım” konulu panel düzenlendi.

Tekirdağ Büyükşehir'den Kamulaştırma paneli!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi ile ortaklaşa “Kamulaştırma” konulu-panel forum düzenledi. Düzenlenen panele Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak katıldı.

Tekirdağ'da İmar Uygulamaları paneli düzenlendi!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi ile ortaklaşa “İmar Uygulamaları” konulu panel düzenledi.

Ankara’da kültür yapıları konulu panel düzenlendi!

VitrA ve Türk Serbest Mimarlar Derneği’nin (TSMD) iş birliğiyle Ankara’da, “Kent ve Mimarlık Üzerinden Kültürü Okumak” adlı bir panel düzenlendi. Panelde Ankara’daki kültür yapıları hakkında fikir alışverişi yapıldı.

AKM konulu panel Haberi

AKM konulu panel

Modernin İcrası: ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ, 1946-1977 sergisi kapsamında Kalebodur sponsorluğunda Ankara'da düzenlenecek AKM konulu panellere konuşmacı olarak katılacak ünlü mimarlar Aydan Balamir ve Murat Tabanlıoğlu, sembol yapının mimarlık tarihindeki yerini değerlendirecek. 


Türkiye'deki modernleşme sürecinin mimarlık ve üretimdeki yansımalarını inceleyen AKM sergisi, Türk Serbest Mimarlar Derneği (TSMD) Mimarlık Merkezi'nde ziyaretçilerini ağırlıyor. SALT tarafından, Kalebodur desteği, TSMD ve Tabanlıoğlu Mimarlık katkılarıyla Ankara'da gerçekleştirilen sergi, binanın zorlu yapım süreçlerini ortaya çıkarıyor. Sergi kapsamında 19 Mart Salı günü gerçekleşecek "Türkiye'de Modern Mimarlık ve AKM" başlıklı ilk panelde Aydan Balamir, "AKM: 20. Yüzyıl Yapısını 21. Yüzyıla Taşımak" başlıklı ikinci panelde ise Murat Tabanlıoğlu, AKM ile ilgili değerlendirmelerini paylaşacak. 


Türkiye'nin modern kültüründeki mihenk taşlarından biri olan ve sanatın kamuya açılması çabasının güçlü bir temsili haline gelen AKM...