02 / 10 / 2024

akm opera binasınamı dönüştürülecek

akm opera binasınamı dönüştürülecek

AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Gezi Parkı'nı dolaştı. Mevlüt Çavuşoğlu AKM'nin yine Atatürk ismiyle opera binasına dönüştürülmesinin İstanbul'un imajına katkı sağlayacağını söyledi...

1952'de inşaatı yarıda kalan opera binası belediyeden alınarak maliyeye devredilmiş!

1952 yılında inşaatı yarında kalan opera binası belediyeden alınarak maliyeye devredilmiş.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi 8 adet iş yerini 3 yıllığına kiraya veriyor! 

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörlüğü, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Sosyal Yaşam Merkezi binasında bulunan 8 adet iş yerini kiraya veriyor. İşte ayrıntılar...

Gamze İlgezdi'den AKM'nin dünya standartlarına göre yapılmadığı iddiası!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, yeni yapılan AKM'deki opera çukurunun dünya standartlarına göre yapılmadığını iddia etti. 

Taksim AKM açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yenilenen Atatürk Kültür Merkezi'nin (AKM) açılışını yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile Ankara'dan İstanbul'a geldi ve Cumhuriyet'in 98. yılında hizmete açılan AKM binasındaki törende yer aldı.

Yeni AKM'nin inşasında sona geliniyor!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeni AKM inşaatına ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Atatürk Kültür Merkezi'nin inşasında sona geliyoruz. Taksim Meydanı'nda biliyorsunuz muhteşem bir opera binasını İstanbul'umuza kazandırıyoruz" dedi.

Yeni AKM inşaatının yüzde 82'i tamamlandı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 10 Şubat 2019'da temeli atılan AKM binasının inşaatının yüzde 82'i tamamlandı.

Yeni AKM 2021 yazına yetişecek!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, AKM’nin opera salonu hariç diğer kısımlarının önümüzdeki yaza doğru bitirilebileceğini, asıl salonun da 29 Ekim’e yetiştirilmeye çalışıldığını belirtti. 

Yeni AKM inşaatının yüzde 70'i tamamlandı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 10 Şubat 2019'da temeli atılan AKM binasının inşaatı hız kesmeden devam ediyor...

Yeni AKM'nin inşaatında son durum ne?

Taksim'de temeli 10 Şubat 2019'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılan yeni Atatürk Kültür Merkezi (AKM) binası yükseliyor. Hummalı bir çalışmanın yürütüldüğü 95 bin 596 metrekare kapalı alanı olan AKM'nin inşaatında sona geliniyor...

İzmir'de yapılması planlanan opera binası projesi mecliste!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması planlanan opera binası projesi ile ilgili bazı iddialar meclis gündemine taşındı. CHP'li Osmanağaoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Karşıyaka Opera Binası'nın yapımı durdu mu?

İzmir’de 102 milyon lira fazla bedelle ihale edilen opera binasındaki çalışmalar durma aşamasına geldi. İstanbul’daki AKM inşaatının 479 günde kaba inşaatı tamamlanırken, İzmir’de ise 804 günde daha temelden çıkılamadığı ortaya çıktı.

Yeni AKM inşaatı görüntülendi!

Taksim'de 2019 Şubat'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından temeli atılan yeni Atatürk Kültür Merkezi binası yükseliyor. Hummalı çalışmanın devam ettiği inşaat sahasında sanatçıların performanslarını sergileneceği opera salonu bulunacak.

İzmir Opera Binası'ndaki konsorsiyum çöktü!

İzmir Büyükşehir’in Mavişehir’de Türkiye’nin en nitelikli konser salonunu yapma planı hayal kırıklığına uğradı. Dünyaca ünlü Avusturyalı ortak Wagner-Biro konsorsiyumdan çekildi.

akm opera binasınamı dönüştürülecek Haberi

akm opera binasınamı dönüştürülecek


AB Bakanı Çavuşoğlu, AKM'nin yine Atatürk ismiyle opera binasına dönüştürülmesinin İstanbul'un imajına katkı sağlayacağını söyledi.


AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Gezi Parkı'nı dolaştı.  


The Marmara Otel'deki Erasmus+ Programı Spor Destekleri Tanıtım Toplantısı'ndan çıkan Kılıç ile Çavuşoğlu, beraberlerindeki İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve heyet ile Gezi Parkı'na geldi. Taksim Meydanı tarafından giren Kılıç ve Çavuşoğlu, parkın Elmadağ kısmına kadar yürüdü.  


Burada kısa bir açıklama yapan Çavuşoğlu, Gezi Parkı'nın meydan düzenlemesini genel anlamda çok güzel bulduğunu, trafiğin yer altına alınmasının, yayaların meydanda rahatça gezmesinin ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nce park içinde düzenleme yapılmasının çok iyi olduğunu söyledi. 


Çavuşoğlu, çocuklardan gençlere kadar tüm vatandaşların parkta rahatça dolaşabildiğini dile getirdi. 


Parkla ilgili daha önce yaşananların hatırlatılması üzerine...