18 / 05 / 2024

Aksaray taş konaklar restorasyon

Aksaray taş konaklar restorasyon

Aksaray'ın Güzelyurt ilçesinde mübadele dönemi ve sonrasında çeşitli nedenlerle yaşanan göç sonrası boş kalan tarihi taş konaklar, restore edilerek turizme kazandırılıyor..

Limonlu Bahçe Konakları'nda yeni daireler satışta! Aralık'ta teslim!

Limonlu Bahçe Konakları'ndaki yeni daireler satışa çıktı. Akyapı imzası taşıyan projenin teslimlerinin bu yılın Aralık ayında yapılması planlanıyor.

Önay Büyük Konaklar satışta! Yeni proje!

Önay Grup imzası taşıyan Önay Büyük Konaklar satışa çıktı. Projede lansman dönemine özel olarak 18 ay 0 faiz imkanı sağlanıyor.

Sur Yapı Exen Konakları 0.99 faiz oranı ve yüzde 25 indirim fırsatıyla satışta! 

Sur Yapı Exen Konakları, ilk yıl 27 bin TL'den başlayan taksitler, 0.99 faiz ve yüzde 25 indirim fırsatıyla satışta. Yeni Evim Kampanyası çerçevesinde, yüzde 10 peşinat ve 15 yıl vade imkanı da sunuluyor. İşte proje ile ilgili merak edilenler... 

Sivas'ta metruk konaklar restore ediliyor!

Sivas'ta tarihi özelliği bulunan konaklar kültür ve turizme yeniden kazandırılması için restore ediliyor.

Mamak'ta mahalle konaklarının inşaatı tamamlandı!

Ankara Mamak'ta inşa edilen mahalle konaklarının inşaatı tamamlandı. Konakların yakın zamanda ilçe halkının hizmetine sunulması bekleniyor. 

Kahramanmaraş'ta tarihi konakların turizme kazandırılması talebi mecliste!

Kahramanmaraş'ın Gazipaşa Mahallesi'nde bulunan tarihi konakların turizme kazandırılması talebi meclis gündemine taşındı. CHP'li Öztunç, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Aksaray'da her mahalleye mahalle konakları inşa ediliyor!

Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, belediyenin yaptığı projeleri yerinde inceledi. Dinçer, ''Seçimden önce vatandaşlarımıza Mahalle Konaklarının yapımı için söz vermiştik. Şimdi Yeni Mahallemiz ve Hamide-Alaca Mahallemize Mahalle Konağı ve Sosyal Tesis inşa ediyoruz'' dedi.

Yeniköy Konakları ikmal inşaat ihalesi 16 Aralık'ta!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı projelerinden Eyüp Alibeyköy'de yer alan Yeniköy Konakları projesi tasfiye edildi. Projede kalan ikmal inşaat işleri Emlak Konut GYO tarafından 16 Aralık'ta ihale edilecek.

Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi taşınırken büyük vurgun! 

Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yeni binasına taşınması esnasında aralarında diyaliz makineleri bulunan 10 milyon TL değerine sahip malzemeyi çalıp, sattıkları iddia edilen hastane müdürü M.G. ve 5 personel gözaltına alındı.

Aksaray İSKİ binası yerine yapılacak projenin ihalesi 19 Şubat'ta!

Aksaray İSKİ binası yerine İBB Yapı Müdürlüğü tarafından yapılacak Zeminaltı Katlı Otopark Projesi'nin ihalesi 19 Şubat'ta...

Taş Yapı'dan Menemen'e ilk site!

İzmir Menemen'e 12 yılda 18 proje kazandıran Taş Yapı'nın yeni sitesi Taş Konakları'nda yaşam başladı. Firma, Menemen’de gayrimenkul sektöründeki alışkanlıkları bozdu.

TOKİ Aksaray Taşpınar başvuruları başlıyor!

TOKİ Aksaray Taşpınar Belediye Projesi kapsamındaki 4 konutun başvuruları bugün itibariyle başlıyor.

TOKİ Aksaray Taşpınar başvuru tarihi 2017!

TOKİ Aksaray Taşpınar'da yer alan 35 adet konut için son başvuru tarihi bugün olarak belirlendi. Projede yer alan konutların fiyatları 74 bin 462 TL'den başlıyor.

Aksaray taş konaklar restorasyon Haberi

Aksaray taş konaklar restorasyon

Kapadokya bölgesinin en önemli turizm merkezlerinden olan ilçede, 1924 yılında mübadele nedeniyle Yunanistan'ın Kavala kentine giden Rumlardan kalan, bir kısmı da daha sonra yaşanan göç nedeniyle boşaltılan ev ve konaklar, restore ediliyor. Ihlara ile Manastır Vadisi, Selime Katedrali ve Kilise Camisi'nin yer aldığı ilçedeki 100 konaktan 17'si turizme kazandırıldı. Butik otel olabilecek diğer konaklar ise yatırımcıları bekliyor.


Güzelyurt Kaymakamı Mustafa Duruk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Güzelyurt'un 1924 yılına kadar Müslüman ve Hristiyanların kardeşçe yaşadıklarını bir ilçe olduğunu söyledi.


Mübadeleyle Yunanistan'daki Türklerin Güzelyurt'a, Güzelyurt'taki Rumların ise Yunanistan'a gönderildiğini belirten Duruk, her yıl ilçede Türk-Yunan Dostluk Kültür ve Turizm Festivali'nin düzenlendiğini belirtti.


"En yeni konağımız yaklaşık 200 yıllık" 


Duruk, Güzelyurt'ta 1800'lü yıllara ait taş konakların yer aldığını belirterek, şöyle devam etti:


"Buradaki en yeni konağımız yaklaşık...