24 / 07 / 2024

Aksaray Üniversitesi yurt alanı

Aksaray Üniversitesi yurt alanı

Aksaray Valisi Şeref Ataklı, üniversite öğrencilerinin barınma ihtiyacının karşılanması için özel idarenin üniversite kampüsü içerisinde yurt yapabileceğini söyledi.

1957 yılında Topkapı veya Yenikapı'ya üniversite öğrencilerine yurt sitesi planı!  

1957 yılında İstanbul Üniversitesi öğrenci birliği, öğrencilerin yurt konusunu tekrar gündeme getirmiş ve konuyla ilgili bazı kararlar alınmış. İşte ayrıntılar...

GYODER, Marmara Üniversitesi’ne ait binayı yurt olarak yeniden kullanıma kazandırıyor!

Türkiye’nin gayrimenkul platformu olan GYODER, Marmara Üniversitesi’ne ait olan bir yapıyı yurt olarak yeniden kullanıma kazandıracak.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nin yurt inşaatı durdu mu?

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ile yeni devlet hastanesi arasındaki arazide  inşaatına başlanan yurt yapımının durduğu iddia edildi.

Ege Üniversitesi Öğrenci Köyü'ndeki 3 yurt binasını sağlık çalışanlarına tahsis etti!

Ege Üniversitesi (EÜ) Öğrenci Köyü'ndeki 3 yurt binası, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında yoğun mesai yapan sağlık çalışanlarına tahsis edildi…

Yerli sismik izolatör testlerine yurt dışından da ilgi var!

Yerel ve milli imkanlarla Eskişehir Teknik Üniversitesi’ne bağlı olarak çalışan Sismik İzolatör Test Merkezi yaptıkları sismik izolatör testleri ile Türkiye’nin yanı sıra yurt dışından da tercih edilmeye başladı…

Trabzon Üniversitesi'nin yurt binaları yıkılacak!

Trabzon’da 2018 yılında Akçaabat İlçesinde inşa edilen Trabzon Üniversitesi'nde değişim başlıyor. Trabzon Üniversitesi, yurt binalarının yıkımı için ihaleye çıkacak.

ODTÜ Mezunları Birliği'nden yurt inşaatı açıklaması!

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mezunları Birliği Vakfı'ndan, ODTÜ'de KYK yurdu yapılmasına yönelik plana destek geldi. Vakıf, ''Yurt inşa edilmek istenen alan kesilmek üzere dikilmiş kavak ağaçlarından oluşuyor'' açıklamasında bulundu.

ODTÜ yönetimi yurt inşaatını gözden geçirmeye karar verdi!

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Yönetim Kurulu, kavaklık alana yapılması planlanan KYK yurt inşaatının gözden geçirileceğini duyurdu...

KYK'dan Sivas'a 10 bin kişilik yurt müjdesi!

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Sivas Tanıtım Günleri’nde öğrencilerle buluşan Sivas Valisi Davut Gül, 10 bin kişilik yurt inşaatının devam ettiğini belirtti.

Aksaray Muzaffer Çakır Semt Polikliniği açıldı!

Aksaray Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi Muzaffer Çakır Semt Polikliniği vatandaşların hizmetine açıldı.

Trakya Üniversitesi 4 bin 500 kişilik yurt yaptırıyor!

Trakya Üniversitesi, 4 bin 500 kişilik öğrenci yurtları ve sosyal tesisleri yapım işi irtifak hakkı tesisi ihale ediyor. İhale 29 Mayıs'ta gerçekleşecek..

Çukurova Üniversitesi Sarıçam'da yurt yaptırıyor!

Çukurova Üniversitesi Rektörlüğü, Sarıçam'a bağlı Balcalı Mahallesi'nde yurt yaptırıyor. Yurt inşa ve irtifak hakkı tesisi ihalesi için teklifler 18 Nisan'a kadar verilebilecek..

AYBÜ Şereflikoçhisar Uygulamalı Bilimler Fakültesi kuruldu!

Aksaray Üniversitesi Rektörlüğü bünyesinde bulunan Şereflikoçhisar Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörlüğüne bağlanıyor...

Aksaray Üniversitesi yurt alanı Haberi

Aksaray Üniversitesi yurt alanı

Yapılacak yurtların 15 yıllığına Kredi Yurtlar Kurumuna kiralanabileceğini belirten Vali Ataklı, özel sektöründe bu konuda daha etkin olması gerektiğini belirtti. İl Genel Meclisini ziyaretinde yurt konusunda açıklamalarda bulunan Vali Ataklı, Aksaray Üniversitesinin gelişerek büyüdüğünü öğrenci sayısının 20 bine yaklaştığını ifade etti. Aksaray merkezde 16-17 bin öğrenci sayısına ulaşan Aksaray üniversitesinin yeni kurulan tıp fakültesi ve diğer bölümlerle daha da büyüyeceğini belirten Vali Ataklı, “Bu öğrencilerin barınma ihtiyaçlarının karşılanması gerekiyor. Yurt kapasitesine bakıldığında hem Kredi Yurtlar Kurumu hem özel sektörün toplamda yaklaşık 6 bin kişilik kapasitesi bulunuyor. Buna karşılık yaklaşık 10 bin öğrenciye daha yurt gerekiyor” dedi.

Yurt ihtiyacının karşılanmasına dönük yaptıkları çalışmada üniversite kampüs alanı içerisinde 250 dönüm araziyi tahsisten çıkartıp hazineye devrini sağlayarak burada imar çalışması yaptıklarını ifade eden...