12 / 05 / 2024

aksaray yağış

aksaray yağış

Aksaray 'da öğleden sonra başlayan sağanak yağış nedeniyle Hasan Dağı Bölgesinde bulunan belde ve köyler sular altında kalırken, Taşpınar Beldesindeki birçok köprülerde çökmeler meydana geldi.

Aksaray, Yozgat Nevşehir ve Kırşehir mevduatta dolarcı çıktı!

Ülke genelinde mevduat hacmi içinde döviz payında ciddi düşüş yaşanan yılın ilk dokuz ayında, Aksaray, Nevşehir, Kırşehir ve Yozgat gibi Orta Anadolu illeri payları gerilemekle birlikte ilk sıralarda yer aldı.

Aksaray'daki tapu sorunu meclis gündeminde!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Aksaray'ın Bahçesaray ve Kırımlı Mahallelerinde yaşanan tapu sorununa ilişkin soru önergesi verdi. 

Aksaray'da bir binanın balkonu çöktü!

Aksaray'da bir binanın balkonunun, evin giriş kapısının üzerine çöktü. Çökme sonucu mahsur kalan 75 yaşındaki kadın itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. 

Aksaray'daki miras kavgasının şüphelisi adliyeye sevk edildi!

Aksaray'da miras sebebiyle yaşanan kavgada, gelinini öldürüp 3 çocuğu ve damadını da yaralayan şüpheli adliyeye gönderildi.

Aksaray'da inşaat çöktü! İki işçi yaralandı!

Aksaray'da inşaat halinde olan bir binanın betonunun dökümü esnasında yaşanan çökme nedeniyle iki işçi yaralandı.

Aksaray'da inşaatın havalandırma boşluğuna düşen işçi öldü!

Aksaray'da bir inşaatın yedinci katından havalandırma boşluğuna düşen işçi yaşamını yitirdi.

Aksaray’a dev kültür projesi!

Aksaray Belediyesi, daha önce TMO’ya ait olan ve kamulaştırılan 20 bin metrekarelik arsaya Selçuklu Park Projesi’ni uyarlayacak. Yeniden tasarlanan projenin içerisinde Zembilli Ali Cemali Kütüphanesi ve Kültür Merkezi de bulunuyor. 

Emek ve Aksaray Mahallesi Kentsel Dönüşüm'de imzalar atılıyor!

Antakya'da hayata geçen Emek ve Aksaray Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde sözleşme süreci başladı. Proje ile her türlü sosyal donatılara sahip modern yaşam alanı kazandırılması hedefleniyor.

Aksaray- Beyazıt arası yayalaştırılıyor!

BİMTAŞ tarafından İstanbul'un en önemli yerlerinden olan Vatan Caddesi, Unkapanı'ndan Aksaray'a uzanan Atatürk Bulvarı ve devamında Aksaray'dan Yenikapı'ya uzanan Gazi Mustafa Kemal Paşa Caddeleri'nin yeniden düzenlenmesi projeleri ihale edildi.

TMO'ya ait arazi Aksaray Belediyesi'ne devredildi!

Aksaray'ın şehir merkezinde yer alan TMO'ya ait arazi Aksaray Belediyesi'ne devredildi. Arazinin devrini sağlayacak anlaşma protokolünü, TMO Genel Müdür Yardımcısı Enver Şimşek ile Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı karşılıklı olarak imzaladı.

Fatih Aksaray ve Çevresi imar planı değişikliği askıda!

Aksaray ve Çevresi Yenileme Projesi kapsamında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından imar planı değişikliği bugün askıya çıkarıldı...

Aksaray'daki eski terminal binası dönüşüyor!

Aksaray’da belediyenin önemli projeleri arasında yer alan ve şehre modern bir görünüm, kaliteli bir yaşam tarzı sunacak olan eski terminal dönüşüm projesi devam ediyor.

Aksaray’da boş arsa bulunmuyor!

Son yıllarda inşaat sektöründe yaşanan hareketlilikle birlikte Aksaray’da arsa konusu da büyük sorun olmaya başladı.

aksaray yağış Haberi

aksaray yağış

 

Aksaray'da öğleden sonra başlayan ve aralıksız devam eden yağış, hayatı olumsuz etkiledi. Sağanak yağış nedeniyle Hasan Dağı Bölgesinde bulunan Karacaören Köyü, Gözlükuyu Köyü ve birçok beldede evler sular altında kaldı. Taşpınar Beldesinde ise bir köprülerde çökmeler meydana geldi.


Selin ardından Aksaray Valiliğine bağlı İl Acil Afet Durum Müdürlüğü (AFAD) ve İl Özel İdaresi ekipleri, çamurla kaplanan yolların temizlenmesi için çalışma yaptı. Yapılan çalışmalar sonrası ekipler, evlerdeki suların çekilmesini sağladıktan sonra mahsur kalan bazı vatandaşları kurtardı.


Olayın ardından belde ve köylere gelen Aksaray Valisi Şeref Ataklı, zarar gören yerlerde incelemelerde bulundu. Sel ile ilgili açıklamalarda bulunan Vali Şeref Ataklı, "Taşpınar Beldemizde bu akşam aşırı bir yağış oldu. Beldemizin içerisinden geçen derenin taşması sonucu dere etrafındaki evlerde hasarlar meydana geldi. Allah'tan ki can...