04 / 05 / 2024

Aksarayın simgelerinden İSKİ binası yıkılacak

Aksarayın simgelerinden İSKİ binası yıkılacak

'İSKİ Skandalı' olarak tarihe mal olan olayların yaşandığı, İSKİ'nin İstanbul Aksaray'daki simge binası ihale ile yıkılacak. Alanda yeni bir bina yapılmayacağı, park olarak düzenleneceği belirtildi.

Asgari ücrette son dakika gelişmesi! Bakan bizzat açıkladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, salı günü TİSK ve Türk-İş başkanlarıyla görüşeceğini söyleyerek, "Biz davet ettik birlikte takvime karar vereceğiz" diye konuştu.

Aksaray'daki tapu sorunu meclis gündeminde!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Aksaray'ın Bahçesaray ve Kırımlı Mahallelerinde yaşanan tapu sorununa ilişkin soru önergesi verdi. 

Nora Yapı Libadiye Projesi geliyor!

İstanbul Anadolu Yakası'nda sayısız konut projesini hayata geçiren Nora İnşaat Üsküdar Libadiye'de yeni proje için düğmeye bastı.

Katar er-Rayyan Stadyumu açıldı!

Katar'da 2022 Dünya Kupası'nın simgelerinden biri olan er-Rayyan Stadyumu açıldı.

Adil Karaismailoğlu'ndan Aksaray'a Yüksek Hızlı Tren müjdesi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada Aksaray'ın Yüksek Hızlı Tren isteğini bildiklerini ve bu konuda çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Aksaray Eskil'deki hazine arazilerinin satışı TBMM'de!

Aksaray'ın Eskil ilçesindeki hazine arazilerinin satışı meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer,, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kapadokya’da sit sınırları yeniden çizildi!

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Kapadokya’da sit sınırları yeniden çizildi. Kapadokya’nın simgelerinden Üçgüzeller ve Aşk Vadisi’nin de bulunduğu yerlerde sit değişiklikleri tek bir alanda birleştirildi.

Ankara CSO Konser Salonu 2020'de tamamlanacak!

1993 yılında Ankara'nın simgelerinden bir olmak üzere projelendirilen Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Konser Salonu inşaatı 1997 yılında başlamıştı. Temel atımından 23 yıl sonra tamamlanacak projenin 30 Temmuz 2020'de tamamlanması bekleniyor.  

Eyfel Kulesi yeşillendiriliyor!

Paris Belediye Başkanı Anne Hidal-go, Eyfel Kulesi’nin etrafının yeniden yapılandırılması için harekete geçiyor. Fransa'nın simgelerinden Eyfel Kulesi’nin etrafındaki 100 dönümlük araziye devasa bir park inşa edilecek.

Aksaray Sultanhanı Entegre Hastanesi'nin inşaatı tamamlanıyor!

Aksaray'ın Sultanhanı ilçesinde yapımına başlanan Sultanhanı Entegre Hastanesi'nin inşaatında sona gelindi. 10 yataklı hastanenin kısa sürede açılması planlanıyor.

Abba Mühendislik Makina İnşaat'ın merkez nakli yapıldı!

Abba Mühendislik Makina İnşaat Ve Malzemeleri Enerji Hayvancılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakil işlemi bugün gerçekleştirildi. Abba Mühendislik Makina İnşaat'ın merkezi Üsküdar'a taşındı. 

THK Aksaray'da kat karşılığı inşaat yaptırıyor!

Türk Hava Kurumu tarafından Aksaray'ın Merkez İlçesi'ne bağlı Ereğlikapı Mahallesi'nde kat karşılığı inşaat işi yaptırılıyor. İhale 22 Haziran'da gerçekleşecek..

TOKİ Aksaray’daki 377 konuta 7 bin 341 başvuru yapıldı!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Aksaray’ın Cumhuriyet Mahallesi’nde hayata geçirdiği projeye 7 bin 341 başvuru yapıldı.

Aksarayın simgelerinden İSKİ binası yıkılacak Haberi

Aksarayın simgelerinden İSKİ binası yıkılacak

'İSKİ Skandalı' olarak tarihe mal olan olayların yaşandığı, İSKİ'nin İstanbul Aksaray'daki simge binası ihale ile yıkılacak. 

Bir ara otel yapılacağı iddia edilen İSKİ binasının arazisine yeni bir bina yapılmayacağı, park olarak düzenleneceği belirtildi. 


İstanbul Büyükşehir Belediyesi, skandal ve su kesintileriyle bir döneme damgasını vuran İSKl'nin Aksaray'daki 30 yıllık simge binasını yıkmak için ihale açtı. İhale 30 Eylül 2015 tarihinde yapılacak, ihale "Binanın enkazından çıkacak ekonomik değer ifade malzeme karşılığı yıkım işi" olarak tanımlandı. Bir ay içinde tamamlanması öngörülen yıkımın ihalesi istanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Saraçhane'deki binasında yapılacak. 


İSKİ skandalının baş aktörü konumunda olan dönemin Genel Müdürü Ergun Göknel ve şimdiki Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun 8 yıl genel müdürlük yaptığı bina 1985 yılında yapılmıştı. İstanbul'un merkezi yerinde bulunması nedeniyle milyonlarca insanın...