03 / 05 / 2024

Akşehir Meydan mahallesi projeleri

Akşehir Meydan mahallesi projeleri

Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, Meydan Mahallesi' ndeki imar uygulaması ve de inşaatların tamamlanması ile birlikte şehir merkezindeki iş yeri ve büro sıkıntılarının biteceğini söyledi...

Başakşehir Şahintepe Mahallesi sakinlerinden yeni eylem: 'Mahkeme kararlarına uyun'

Başakşehir Şahintepe Mahallesi sakinleri Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü önünde bir protesto gösterisi gerçekleştirdi. Yetkililere seslenen yurttaşlar mahkeme kararlarına uyulması için çağrı yaptı...

Meydan Başakşehir'in değeri 5 milyar 650 milyon TL!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Meydan Başakşehir projesinin 2023 yıl sonu değerleme raporunu yayınladı. Söz konusu projenin değeri 5 milyar 650 milyon TL'yi geçti...

Başakşehir Şahintepe Mahallesi sakinleri seslerini duyurabilmek için Meclis'e gitti! Rantsal dönüşüm istemiyoruz!

İstanbul, Başakşehir Şahintepe Mahallesi sakinleri, mahallelerindeki kentsel dönüşümle ilgili olarak, bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) giderek isteklerini siyasilere aktardı.

Başakşehir Şahintepe'nin kentsel dönüşümünde flaş gelişme: Ev yıkıldıktan sonra yürütmeyi durdurma kararı geldi!

Başakşehir Şahintepe Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm krizinde bir son dakika gelişmesi yaşandı. İstanbul Bölge İdare Mahkemesi Altıncı İdari Dava Dairesi, bir vatandaşın evi yıkıldıktan sonra yürütmeyi durdurma kararı verdi. 

Başakşehir İkitelli-2 Mahallesi 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Başakşehir İlçesi, İkitelli-2 Mahallesi, 637 Ada, 4 Parsele İlişkin 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Başakşehir İkitelli-1 Mahallesi 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıya çıkarıldı!

Başakşehir ilçesi, İkitelli-1 Mahallesi, 3945 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli 16 Mart 2023 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Başakşehir Ziya Gökalp Mahallesi'ndeki riskli alanın imar planı askıda!

İstanbul İli, Başakşehir İlçesi, Ziyagökalp Mahallesi Riskli Alan 1. Etap 1/5000 ölçekli Revizyon Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Meydan Başakşehir'deki konut sayısı değişti! 

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Meydan Başakşehir projesinde konut satışı değişti. İşte Emlak Konut GYO Meydan Başakşehir projesinin tüm detayları...

Başakşehir 2. Kısım Mahallesi 1/5000 ölçekli plan notu tadilatı askıya çıkarıldı!

Çalışmalarına devam eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Başakşehir ilçesi, 2.Kısım Mahallesi, 264 ada, 1 ve 4 parseller ile 265 adaya ilişkin 1/5000 ölçekli 24.03.2022 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Başakşehir Şahintepe Mahallesi 1/1000 Ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Başakşehir İlçesi, Şahintepe Mahallesi, 1544 ile 1545 adalar arasında kalan 7 metrelik Yol Alanına ilişkin 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Başakşehir Ziya Gökalp Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Başakşehir İlçesi, Ziya Gökalp Mahallesi 33 Metrelik Yolun Batısındaki Park Alanının Bir Kısmına İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Meydan Başakşehir'in değeri ne kadar? 

Meydan Başakşehir projesinin 2021 yıl sonu değerleme raporu yayınlandı. Peki Meydan Başakşehir'in değeri ne kadar oldu?

Başakşehir Ziyagökalp Mahallesi 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Başakşehir İlçesi, Ziyagökalp Mahallesi 1359 Ada 9 Parsele İlişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Akşehir Meydan mahallesi projeleri Haberi

Akşehir Meydan mahallesi projeleri

Akşehir Meydan alanın otopark olarak kulMahallesi'nin, yıkık, dökük hali ile şehrin ortasında kötü bir görüntü vermekte olduğunu ve bu lanılmakta olduğunu söyleyen Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul "Akşehir Belediyesi bu alanda 18 uygulaması yaparak bu alanda adına uygun olarak ortada 6 Bin metrekare bir meydan planladı. Yine bu meydana bakan arsalarda bitişik nizam, taban alanı 9 bin 500 metrekare 4 kat imarlı toplam 38 bin metrekare inşaat alanından oluşan bir imar planı da Akşehir Belediyesi'nce onaylandı" dedi. 

Bu 18 uygulamasının tüm askılarının ve itirazlarının bittiğini söyleyen Başkan Oğul "Yakın zamanda parsel tapuları dağıtılarak Meydan Mahallesi'nde inşaatlar başlayacaktır. Akşehir'in merkezinde yeni bir cazibe merkezi ve yeni işyerleri oluşacaktır. Meydan Mahallesindeki imar uygulaması ve inşaatlar tamamlandığında merkezde işyeri büro sıkıntıları bitecektir. Yıllardır...