06 / 07 / 2024

Aktif Rasyosu nedir

Aktif Rasyosu nedir

Aktif Rasyosu (AR) bankaları kredi vermeye teşvik eden bir uygulama olarak öne çıktı.

Barajların son durumu nedir? Barajlarda aktif doluluk oranı ne demek? İstanbul'da barajların doluluk oranı yüzde kaç?

Baraj doluluk oranı artan sıcaklıklardan dolayı merakla araştırılıyor. İşte 17 Mayıs 2023 barajların son durumu nedir? İşte detaylar!

Dolar/TL'de hızlı artış! İşte güncel dolar kuru!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) aktif rasyosu düzenlemesiyle birlikte 7.90'ın altına gerileyen dolar/TL kuru, öğle saatlerinde yeniden yükselişe geçerek 8.05'i gördü.

Aktif Rasyosu nedir?

Aktif Rasyosu (AR) bankaları kredi vermeye teşvik eden bir uygulama olarak öne çıktı.

BDDK Aktif Rasyosu hesaplanmasına son verdi!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Aktif Rasyosu hesaplanmasına son verirken, buna ilişkin tüm kararların 31 Aralık itibarıyla yürürlükten kaldırılacağını bildirdi.

BDDK Aktif Rasyosu değerini düşürdü!

BDDK, 1 Ekim'den itibaren Aktif Rasyosu değerini mevduat bankaları için yüzde 95'ten 90'a, katılım bankaları için yüzde 75'ten 70’e düşürdü.

BDDK Aktif Rasyosu hesaplamasında değişikliğe gitti!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Aktif Rasyosu değeri hedefini, mevduat bankalarında yüzde 100'den yüzde 95'e, katılım bankalarında ise yüzde 80'den yüzde 75'e düşürdü.

Mevduat faizi sert düşecek!

BDDK'nın yeni aktif rasyosu formülünün mevduatı olumsuz etkileyeceği, şu an yüzde 6-7 seviyesinde olan faizlerin yüzde 5-6'ya çekilebileceği öne sürüldü.

BDDK Aktif Rasyosu hesaplamasında değişikliğe gitti!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, aktif rasyosunun (AR) hesaplanmasında değişikliğe gidildiğini duyurdu.

Elektrik faturası reaktif cezası nedir?

Elektrik faturalarında; Aktif harcama sanılarak, reaktif kullanımdan dolayı fazla fatura tutarları ödenebiliyor. Peki, elektrik faturası reaktif cezası nedir? Elektrik faturası reaktif cezası nasıl tespit edilir?

Aktif yeşil alan nedir?

İnsanların ortak kullanım alanları kapsamında yer alan ve içerisinde parklar, bahçeler, dinlenme tesisi barındırabilen yeşil alan nedir? Aktif yeşil alan nedir? İşte yanıtı bu haberde...

Doğal sit alanı nedir?

Doğal değerler olarak da bilinen doğal sit alanı nedir? Merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz...

Doğal sit nedir?

Kentbilim terimi olarak karşımıza çıkan doğal sit nedir? Tanımı ve detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Tevhid nedir?

Parsellerin birleştirilmesi anlamını ifade eden tevhid nedir, tevhid işlemi ile ilgili tüm detaylar için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Aktif Rasyosu nedir Haberi

Aktif Rasyosu nedir

Aktif Rasyosu (AR) ismi verilen bir denkleme göre bankaların belli oranlarda kredi vermesi, menkul kıymet alması veya TCMB ile swap (takas) yapmaları isteniyor. Bankalar, topladıkları mevduat ile bu kaynağı değerlendirdikleri krediler, menkul kıymetler ve swap işlemleri arasında bu formüle göre bir denge kurmak zorundalar.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), pandemi döneminde bankacılık sektörünün yatırımları ve tüketicileri desteklemelerini teşvik etmek amacıyla uygulamaya aldığı Aktif Rasyosu'nu kaldırmaya karar verdi. Ekonomide yeni dönem açıklamaları sonrası normalleşme ve sadeleşme adımları BDDK'nın pandemi döneminde uygulamaya başladığı Aktif Rasyosu'nun kaldırılması ile devam ediyor. 

Aktif Rasyosu, BDDK tarafından bankaların mevduat ve kredi başta olmak üzere verilerinden hesaplanarak, kredi vermeyi teşvik eden, mevduat toplamasına karşın kredi verme konusunda isteksiz davrananları da cezalandırma...