06 / 05 / 2024

Aktif Strüktürler

Aktif Strüktürler

Mimar Alper Derinboğaz tarafından disiplinler arası yaklaşımlarla ele alınarak tasarlanan ve mimariyi hem ses hem de görsel sanatlarla birleştiren Aktif Strüktürler projesi Architizer A+ Awards’da mansiyon ödülüne layık görüldü.

O bölgede yeni aktif fay hattı ortaya çıktı: Uzmanlardan 7'lik deprem uyarısı!

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Jeoloji Mühendisliği Bölümü’nden araştırmacılar tarafından bölgede yapılan incelemede, Şemdinli-Yüksekova'da aktif olan ve 7'lik deprem üretebilecek bir fay hattı tespit edildi. İşte ayrıntılar...

Aktif Rasyosu nedir?

Aktif Rasyosu (AR) bankaları kredi vermeye teşvik eden bir uygulama olarak öne çıktı.

İngiliz Mimarlar Kraliyet Enstitüsü onursal üyesi Hanif Kara İstanbul'da!

Zamanın Ötesinden Tasarım Kâşifleri etkinliği kapsamında Geberit’in davetlisi olarak İstanbul’a gelen Strüktür Mühendisi Prof. Dr. Hanif Kara, mimarlık ve strüktürel tasarım kavramları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Strüktür mühendisi Hanif Kara Türkiye’de!

Mimarlık ve strüktürel tasarım kavramlarında konuşulan Hanif Kara, Geberit’in davetlisi olarak ‘Zamanın Ötesinde Tasarım Kâşifleri’ etkinliği kapsamında Türkiye’ye geliyor. Hanif Kara, 10 Aralık Salı günü İTÜ Maçka Kampüsünde, mimarlar, mimarlık öğrencileri, mühendisler ve tasarımcılarla bir araya g

Hatay MKÜ, Mimarlık Fakültesi öğrencileri strüktür tasarlayıp inşa ettiler!

Hatay MKÜ'ye bağlı Mimarlık Fakültesi 1. Sınıf Öğrencileri ders kapsamında birbirinden güzel strüktürler tasarladılar. Mustafa Kemal Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü 1. sınıf öğrencileri, Temel Tasarım Dersi kapsamında strüktür tasarladılar

İlk katılım bankası olan Kt Bank AG Frankfurt'ta açıldı!

Kıta Avrupası'nın ilk katılım bankası KT Bank AG Frankfurt'ta açıldı. 4.3 milyon Müslüman'ın 45 milyar euro değerinde varlığının bulunduğu Almanya'da hizmet verecek banka, 5 yılda 486 milyon euro aktif büyüklüğe ulaşmayı hedefliyor

Mimar Alp Derinboğaz'ın Aktif Strüktürler projesine ödül!

Mimar Alper Derinboğaz tarafından disiplinler arası yaklaşımlarla ele alınarak tasarlanan ve mimariyi hem ses hem de görsel sanatlarla birleştiren Aktif Strüktürler projesi Architizer A+ Awards’da mansiyon ödülüne layık görüldü.

Aktif Strüktürler projesine Architizer ödülü!

Mimar Alper Derinboğaz tarafından disiplinler arası yaklaşımlarla ele alınarak tasarlanan Aktif Strüktürler, dünyaca ünlü mimarlık, iç mimarlık ve tasarım portali Architizer’ın üçüncü kez düzenlediği Architizer A+ Awards’da mansiyon ödülüne layık görüldü.

Girne Açık Pazar Alanı Çatı Örtüsü projesi 120 günde tamamlanacak!

"Girne Açık Pazar Alanı Çatı Örtüsü ve Strüktür Projesi"yle ilgili sözleşme imzalandı. 120 günde tamamlanacak. Girne Belediyesi'ne ait mevcut pazar alanının ikinci etap projesi çalışmaları başladı.

Girne Belediyesi açık pazar alanı sözleşmesi imzalandı!

Girne Belediyesi'ne ait mevcut pazar alanının ikinci etap projesi olan "Girne Açık Pazar Alanı Çatı Örtüsü ve Strüktür Projesi İhalesi" dün Girne Belediyesi'nde imzalandı.

Girne'de Açık Pazar Alanı Çatı Örtüsü ihalesi imzalandı!

Girne Belediyesi'ne ait mevcut pazar alanının ikinci etap projesi olan "Girne Açık Pazar Alanı Çatı Örtüsü ve Strüktür Projesi İhalesi" dün Girne Belediyesi'nde imzalandı.

Kırıkkale'de yangın çıktı!

Kırıkkale'de yangın çıktı. Kırıkkale Gürler Mahallesi Menderes Caddesi'ndeki apartmanın çatı katında, henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın başladı. Rüzgarın etkisiyle alevler kısa sürede çatıya tamamen yayıldı.

En çok eleman ihtiyacı duyulan sektörler hizmet ve perakende oldu!

Yenibiris.com ekim ayı istihdam raporunu açıkladı. Rapora göre perakende ile birlikte hizmet, eleman ihtiyacı artan sektörler olarak öne çıktı. Mağaza satış danışmanlığı, satış kadrolarını geçerek en çok ihtiyaç duyulan pozisyon oldu.

Aktif Strüktürler Haberi

Aktif Strüktürler

Mimar Alper Derinboğaz tarafından disiplinler arası yaklaşımlarla ele alınarak tasarlanan ve mimariyi hem ses hem de görsel sanatlarla birleştiren Aktif Strüktürler (Augmented Structures), dünyaca ünlü mimarlık, iç mimarlık ve tasarım portali Architizer’ın üçüncü kez düzenlediği Architizer A+ Awards’da mansiyon ödülüne layık görüldü.

Amerika merkezli, mimari, iç mimari projeler ve endüstri ürünleri paylaşım platformu Architizer’ın düzenlediği Architizer A+ Awards 2015’in mansiyon ödülleri geçtiğimiz günlerde açıklandı. Mimar Alper Derinboğaz’ın medya sanatçısı Refik Anadol ile birlikte hazırladığı, Aktif Strüktürler serisinin ilk ürünü olan Akustik Formasyonlar / Grand Rue Pera (Acoustic Formations / Grand Rue Pera), Architecture+Art kategorisinde mansiyon ödülüne layık görüldü.

“Typology”, “Plus” ve “Product” ana başlıklarında 90’dan fazla kategoride verilen ödüllere, uluslararası isimlerden oluşan, aralarında Yves Béhar, Paola Antonelli, Liz Diller, Joseph Altuzarra,...