05 / 05 / 2024

akyaka beldesi

akyaka beldesi

Muğla'nın Ula ilçesine bağlı Akyaka beldesindeki sazlıklarda çıkan yangın, şiddetli rüzgarın etkisiyle hızla yayılıyor. Yaklaşık 500 dönüm sazlık alanda etkili olan yangın nedeniyle beldenin üstü dumanlarla kaplandı...

Akyaka Global İnşaat Elektrik Hırdavat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Akyaka Global İnşaat Elektrik Hırdavat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Şişli'de Ekrem Uysal tarafından kuruldu.

Muğla Akyaka'da imar planı revizyonuna iptal kararı!

Muğla Akyaka'daki imar revizyonu iptal edildi. Akyaka imar planı değişikliğini istemeyen çevreciler itiraz ederek verdikleri mücadeleyi kazandı.

Muğla Akyaka imar planları için karar verildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından askıya çıkarılan  Muğla'nın Ula ilçesi Akyaka Mahallesi İmar Planı Revizyonuna karşı Akyakalılar tarafından Muğla 3. İdare Mahkemesine açılan yürütmeyi durdurma talepli iptal davası sonuçlandı.

Muğla Akyaka İmar Planı Revizyonu için yürütmeler durduruldu!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından askıya çıkarılan 1/5000 ve 1/1000 ölçekli Muğla’nın Ula ilçesi Akyaka Mahallesi İmar Planı Revizyonlarına karşı açılan dava sonunca yürütmeyi durdurma kararı alındı. 

Bilirkişi heyeti: Akyaka İmar Planı Revizyonu kanuna uygun değil!

Akyaka İmar Planı Revizyonu ile ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor. Bilirkişi heyeti konuya ilişkin raporlarını hazırladı. Raporda, Akyaka İmar Planı Revizyonu'nun kanuna uygun olmadığı ifade edildi.

Akyaka imar planı davasında Bakanlık'tan savunma istendi!

Muğlalıların, Akyaka Revizyon İmar Planına karşı 15 Ekim’den bu yana sürdürdükleri mücadelede yeni bir gelişme oldu. Doğal güzellikleri ve mimari yapıyı olumsuz etkileyecek Akyaka bölgesindeki planın iptali için çevrecilerin açtığı davayı onaylayan mahkeme, Bakanlık'tan savunma istedi.

Mürsel Alban'dan Muğla Akyaka imar planları tepkisi!

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, Akyaka'da yerel yönetimlerin görüşlerini alınmadan yapılmak istenen planının uygulanamayacağını söyleyerek, “Siz, buraları yeniden planlıyorsunuz ama Akyaka halkının görüşünü aldınız mı? Akyaka'nın nasıl oluştuğundan bilginiz var mı?” dedi.

Muğla Akyaka imar planları için iptal dilekçeleri verildi!

Muğla'da 15 Ekim’de askıya çıkarılan Akyaka İmar Planı Revizyonu'nun iptal edilmesi için binlerce dilekçe Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü'ne sunuldu. Olumsuz cevap gelirse dava açılacak...

Akyaka Dış Ticaret İnşaat Pazarlama Limited Şirketi kuruldu!

Akyaka Dış Ticaret İnşaat Pazarlama Limited Şirketi Eyüpsultan'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Eyüp emre tarafından kuruldu.

Burdur-Akyaka'da acele kamulaştırma yapılacak!

Burdur-Akyaka EİH Projesi kapsamında bazı gayrimenkuller acele kamulaştırılacak..

Demirli Akyaka projesinin inşaatı devam ediyor!

Yoğun ilgi gören Demirli Akyaka projesinin inşaatı devam ediyor. Proje Kartal Yakacık bölgesinde inşa ediliyor.

Körfez Tatil Beldesi projesinin 2016 sonu değerleme raporu!

Körfez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Balıkesir Edremit Güre'de bulunan Körfez Tatil Beldesi projesine ait olan 2016 sonu değerleme raporunu yayınladı.

Akyaka Park yılbaşında açık mı?

Akyaka Park, hafta içi her gün saat 10:00 ile saat 22:00 saatleri arasında hizmet veriyor. Peki, Akyaka Park yılbaşında açık mı? Akyaka Park yılbaşında kaçta açılıyor? İşte Akyaka Park 1 Ocak 2017 çalışma saatleri...

akyaka beldesi Haberi

akyaka beldesi


Ula ilçesinin Akyaka beldesindeki sazlık alanda çıkan yangın kontrol atına alınamıyor. 


Kadın Azmağı Deresi'nin İnişdibi mevkisindeki sazlıklarla kaplı alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Şiddetli rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyen yangın, geniş bir alanda etkili olmaya başladı.


Havadan 2 helikopter, yerden ise çok sayıda azazöz, orman işçisi ve itfaiye ekibinin müdahale etmeye çalıştığı yangının yaklaşık 500 dönümlük alanda devam ettiği ve henüz kontrol altına alınamadığı belirtildi. Azmak Deresi nedeniyle arazözler yangın bölgesine ulaşamazken, dere üzerindeki köprüye çıkan orman işçileri, köpük sıkarak alevlere müdahale bulundu. Bazı işçiler ise balıkçı teknelerine binerek yaklaştıkları yangına su sıkmaya çalıştı. Deredeki çok sayıda balıkçı ve tur teknesi ise alevlerin tehdit etmesi nedeniyle bölgeden uzaklaştırıldı. 


Uluslararası Yavaş Kentler Birliği (Cittaslow) Genel Sekreterliği tarafından 2010 yılında ''Sakin Kent'' ilan...