17 / 05 / 2024

akyazıya kyk yurdu mu yapılacak

akyazıya kyk yurdu mu yapılacak

Akyazı’da 12 bin 500 metrekare alanı bir hafta içerisinde TOKİ’ye devredecek olan Akyazı Belediyesi, yapımına başlanacak 400 yataklı Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) binasının yapımı için destek veriyor.

İzmir'deki rezerv alanda şimdi de ‘dükkan’ krizi yaşandı, vatandaşlar isyan etti!

30 Ekim'de yaşanan depremden sonra, Bayraklı’da inşa edilen rezerv alanda bu kez de ‘dükkan’ krizi yaşanıyor. 250 konutun KYK’ya satıldığı bloklarda TOKİ tarafından devri yapılan ancak yurt yapılan binaların altında kalması sebebiyle mülk sahiplerinin kullanmasına izin verilmedi.

KYK'ya kiralanan bazı yurtlar, 'kira garantili' denilerek satılıyor!

Kredi ve Yurtlar Kurumu’na (KYK) bağlı bazı yurtların emlak sitelerinde “kira garantili KYK yurdu” denilerek satışa sunulduğu belirlendi. İşte ayrıntılar...

İstanbul'dan Ankara'ya ikinci otoyol: Orta Anadolu Otoyolu geliyor!

İstanbul-Ankara otoyolunda yaşanan yoğunluk nedeniyle ikinci otoyol için çalışmalara başlandı. “Orta Anadolu Otoyolu” olarak yapılması planlanan yeni otoyol Sakarya’nın Akyazı ilçesiyle Ankara arasında inşa edilecek.

KYK burs mu kredi mi olduğunu nasıl anlarız?

KYK burs ve kredi başvurusu yapan ya da burs ve kredi sonuçlarını bekleyen vatandaşlar, pek çok soru sormaktadır. İşte sorulan birtakım soru ve yanıtları!

KYK bursuna dair merak edilenler! KYK ilk 100 bursu ne kadar 2022?

KYK bursuna dair milyonlarca öğrenci belli başlı konuları merak etmektedir. Onlardan biri de her yıl burs başvurusu yapılabilir mi ya da KYK ilk 100 bursu ne kadar 2022? Şeklindeki sorulardır. İşte bu soruların yanıtları!

KYK'ya Türkiye genelinde 1200 personel alınacak! Elinizi çabuk tutun! Başvurular başladı!

Gençlik ve Spor Bakanlığı Türkiye genelinde Kredi Yurtlar Kurumu’na bağlı yurtlarda görev yapacak 1200 yönetim personeli alacak. Peki KYK personel alımı başvuru şartları neler? Son başvuru tarihi ne zaman? İşte detaylar...

KYK faizleri silinecek mi? AK Parti'den flaş açıklama!

KYK borçlarına ilişkin açıklamalarda bulunan AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, "Yaptığımız düzenlemeyle bütün faizlerini siliyoruz, ana paraya dönüyoruz" diyen Elitaş, “Bundan sonra öğrenci kredileri hiçbir enflasyon ya da faiz artışa tabi olmayacak” dedi.

KYK borcu olanları aman dikkat! Beklenmeyen gelişme herkesi şok etti!

KYK borcu ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Bu haber tüm KYK borcu olanları ilgilendiriyor. İşte detaylar!

Tüm Türkiye'de geçerli, 31 yaşından küçük herkes ücretsiz yararlanabilecek! 1 Eylül son gün

Türkiye'de gençlerin seyahat etmesini desteklemek amacıyla başlatılan "KYK yurdunda ücretsiz kalma" projesi, 31 yaşından küçük herkes katılabiliyor. Ancak 1 Eylül'den önce gidip kalmanız gerekiyor.

KYK yurdanda bir dilim karpuzun fiyatı dudak uçuklattı

İYİ Parti İBB Meclis Üyesi Taylan Yıldız, Mimar Sinan KYK Yurdu'nda öğrencilere verilen bir dilim karpuzun fiyatını paylaştı.

Bartın ve Zonguldak'ta öğrenci yurdu inşaatları tamamlandı!

Toksözler Petrol ve İnşaat Genel Müdürü Sefa Toksöz, “2018’de Kredi Yurtlar Kurumu’nun ihalelerini kazanarak Bartın ve Zonguldak’ın Çaycuma ilçesindeki öğrenci yurdu projelerini üstlendik. Pandemi sürecinde yaşadığımız zorluklara rağmen, kamu yararı gözeterek inşaatlarda sona geldik” dedi. 

Adana Çukurova'ya 5 yıldızlı öğrenci yurdu!

Adana Çukurova Belediyesi'nce inşa edilen 530 kişilik öğrenci yurdu tamamlanıyor. 'Öğrenci Evi' konsepti ile hayata geçirilen projenin kısa sürede tamamlanması planlanıyor.

Bahçeşehir Eğitim ve Yaşam Vadisi için ilk harç döküldü!

Başakşehir Belediyesi, eğitim alanında büyük adımlar atmayı sürdürüyor. Bahçeşehir’de içinde ilk ve ortaokul, fen lisesi, öğrenci yurdu, huzurevi gibi bölümler olan “Bahçeşehir Eğitim ve Yaşam Vadisi” için ilk harç döküldü.

akyazıya kyk yurdu mu yapılacak Haberi

akyazıya kyk yurdu mu yapılacak

Akyazı’da 12 bin 500 metrekare alanı bir hafta içerisinde TOKİ’ye devredecek olan Akyazı Belediyesi, yapımına başlanacak 400 yataklı Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) binasının yapımı için destek veriyor.


TOKİ yetkileri ve 400 yataklı Kredi Yurtlar Kurumu binası yapımını yüklenen müteahhit firma yetkilileri ile toplantıda görüşen Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan, binanın yapımı ile ilgili olarak gerekli tüm detayları ve bilgileri aldı. İhale işlemleri yapılarak İstanbul’da bir müteahhit firmaya devir işlemleri tamamlanan 400 yatak kapasitesi yurt binası bodrum üzeri artı 3 kat şeklinde ile yapılacak. Projenin inşaat süresi 550 gün yani 18 ay olacak. Yaklaşık bir ay sonra yapımı başlayacak olan yurt binası yaklaşık bir buçuk yıl içerisinde tamamlanarak hizmete sunulacak.


Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan, "İlçemize bu binayı kazandırabilmek adına büyük çaba...