02 / 05 / 2024

Alaaddin Tepesi orduevi nerede

Alaaddin Tepesi orduevi nerede

Alaaddin Tepesi'nde yer alan Konya Orduevi binası yeni bir orduevi yapılması şartıyla Konya Büyükşehir Belediyesi'ne devredilmesinin ardından yeni Orduevi için ilk kazma geçtiğimiz gün vuruldu...

Seyit Torun'dan Fatsa'daki Çerkezler Tepesi'nin yapılaşmaya açılmasına tepki!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Ordu’nun Fatsa ilçe merkezinde yer alan, “Çerkezler Tepesi” olarak isimlendirilen ormanlık alanın "yapılaşmaya" açılmasına tepki gösterdi.

Osmaniye'ye Şehitler Tepesi ve Şehitler Müzesi yapılacak!

Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, Tüysüz Belde’sinde yapımına başlanan Osmaniye Şehitler Tepesi ve Şehitler Müzesi ile Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi arazisinde incelemelerde bulundu. 

Çamlıca Tepesi'nde eski antenlerin yerine park yapılacak!

Artvin Yusufeli Barajı ziyaretinin ardından gündemle ilgili açıklamalarda bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Çamlıca Tepesi'nde 28 tane devasa antenin yıkılarak alana park yapılacağını söyledi.

Çamlıca Tepesi'ndeki antenlerin tamamı söküldü!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Çamlıca Tepesi'nde 28 tane devasa anten vardı. Bunların tamamı kaldırılmış oldu. TRT'nin kulesi kaldı, o da kısa zamanda kaldırılacak" diye konuştu.

Fenerbahçe Orduevi'ndeki inşaat çalışmaları TBMM'de!

İstanbul Fenerbahçe Orduevi yerleşkesindeki inşaat çalışmaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanal, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Denizli'deki seyir tepesi inşaatı meclis gündeminde!

Denizli'de Denizli Nakılı olarak bilinen endemik bitkinin yetiştiği alana yapılacak olan seyir tepesi inşaatı meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Öztürk, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

800 yıllık Alaaddin Camisi’nin taç kapısı yenilendi!

Antalya Korkuteli’nde Selçuklu dönemi stilinde yapılan 800 yıllık Alaaddin Camisi’nde taşları statik nedenlerle sökülen ‘taç kapı’nın restorasyonu bitti. Yeni taşlarla silbaştan inşa edilen kapı ‘yepyeni’ oldu.

700 yıllık Alaaddin Cami bugün ibadete açılıyor 

Anadolu beylikleri döneminde Karamanoğlu Alaaddin Bey'in yaptırdığı Alaaddin Cami'sinde restorasyon çalışmaları tamamlandı. Alaaddin Cami bugünkü cuma namazıyla yeniden ibadete açılıyor.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Yaşam Merkezi açıldı!

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Yaşam Merkezi ve Merkezi Yemekhane binasının inşaatı tamamlanarak hizmete açıldı.

Mersin Alaaddin Ak Camii'nin yenilenme çalışmaları TBMM'de!

Mersin ili Anamur ilçesinde bulunan Alaaddin Ak Camii'nin yenilenme çalışmaları TBMM gündemine taşındı. İYİ Parti Mersin Milletvekili Behiç Çelik konuya ilişkin soru önergesi hazırladı....

Çamlıca Tepesi'ndeki yıkım Kirazlıtepe'deki iş yerlerini vurdu!

İstanbul Çamlıca Tepesi'nin eteklerinde başlayan kentsel dönüşüm çalışmaları Kirazlıtepe Mahallesi'nde yer alan iş yerlerini vurdu.

Gazi Orduevi'nin bulunduğu alanın imar planına ilişkin iddialar TBMM'de!

CHP Ankara Milletvekili Necati Yılmaz, Gazi Orduevi'nin de bulunduğu alanın imar planının değiştirileceği iddiasını meclis gündemine taşıdı..

Alaaddin Yılmaz’dan Gölcük Projesi açıklaması!

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz yaptığı açıklamada, Gölcük ile ilgili ihale süreci ve yapılacaklara ilişkin bazı kesimler tarafından yapılan kasıtlı yorum ve değerlendirmelerle gerçeğin değiştirilmeye çalışıldığını söyledi. 

Alaaddin Tepesi orduevi nerede Haberi

Alaaddin Tepesi orduevi nerede

Alaaddin Tepesi'nde yer alan ve yıllardır yıkılacağı konusu gündemden düşmeyen Konya Orduevi binası yeni bir orduevi yapılması şartıyla Konya Büyükşehir Belediyesi'ne devredilmesinin ardından yeni Orduevi için ilk kazma geçtiğimiz gün vuruldu. 23 Mayıs 2013 tarihinde yapılan ihalenin ardından yapılan yer teslimi sonucunda yapımcı firma geçtiğimiz gün inşaat alanında çalışmalarına başladı. İlk olarak eski Ordu Pazarı olarak kullanılan binanın yıkımına başlandı. 


Konya Orduevi'nin taşınması ile ilgili olarak Genelkurmay Başkanlığı resmi internet sitesinde de duyuru yapıldı. Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinden yapılan açıklamada, konuya ilişkin protokolün imzalandığı bildirildi. 


TAŞINMA KARARINI DAVUTOĞLU DUYURMUŞTU Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, 2011 yılının Aralık ayında Alaaddin Tepesi üzerinde bulunan Orduevi'nin yeni düzenlemelere imkân verecek şekilde boşaltılmasının karara bağlandığını belirtmişti. Şehrin mülki ve idari amirleri ile Konya milletvekillerinin birlikte Konya'nın...