03 / 05 / 2024

alaköprü barajı nedeniyle köyü taşınan çiftçiler

alaköprü barajı nedeniyle köyü taşınan çiftçiler

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Alaköprü Barajı nedeniyle köyü taşınanlara her türlü imkanı sundu. Baraj ve diğer nedenlerle köyü taşınan çiftçilere devlet tarafından hem ev hem de tarım arazisi veriliyor.

Felaketin yaşandığı Bozkurt ilçesinde 3 köprüde ulaşım kapatıldı

Geçtiğimiz yıl Ağustos ayında yaşanan sel felaketinde can kayıplarının yaşandığı Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde risk devam ediyor. İlçede sele neden olan Ezine çayı üzerinde ulaşımı sağlayan 3 köprü tehlike nedeniyle ulaşıma kapatıldı.

Bekara ev verilmemesi ayrımcılık sayıldı!

Anayasa Mahkemesi Batman Hasankeyf'te yapılan baraj nedeniyle yerleşim alanına taşınması projesinden bekar olanın faydalanamamasını ayrımcılık olduğu yönünde hüküm verdi. 

Yusufeli 7’nci kez taşınıyor! Taşınma yazın başlayacak!

Yusufeli Barajı nedeniyle sular altına gömülecek ilçede taşınma başlıyor. Yusufeli Kaymakamı Ömer Faruk Özdemir, yeni yerleşim yerine taşınma süreci ise yazın başlayacağını açıkladı.

Antalya Köprüçay Havzası'nda inşa edilen Kasımlar Barajı'nın çevresel zararları TBMM'de!

Antalya'da yer alan Yukarı Köprüçay Havzası'nda inşa edilen Kasımlar Barajı ve HES Projesi'nin çevreye verdiği zararlara dair çeşitli iddialar meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Subaşı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Hasankeyf'te yıkım devam ediyor!

Ilısu Barajı nedeniyle sular altında kalacak olan Hasankeyf’te yıkım çalışmalarına hızla devam ediyor.

Keban Baraj Gölü'nde köprü yapım projesi mecliste!

Keban Baraj Gölü üzerinde köprü yapımı projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Şaroğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Taşköprü'deki Kırık Barajı inşaatı TBMM'de!

Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde inşaatı devam eden Kırık Barajı projesinin akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Baltacı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Anamur Dragon Çayı'nda kaçak yapılaşma arttı!

Mersin'in Anamur Dragon Çayı üzerinde bulunan Alaköprü Barajı, Hidroelektrik Santrali, kirlilik ve civarında yer alan gecekondu baraka yapılaşmalar nedeniyle yok oldu.

Kayseri Develi'deki ulaşım sorunu mecliste!

Kayseri'nin Develi ilçesinde yapılan Gümüşören Barajı nedeniyle ortaya çıkan ulaşım sorunu meclis gündemine taşındı. MHP İstanbul Milletvekili Edip Semih Yalçın konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Bartın'daki Kirazlı Köprü Barajı inşaatının yüzde 47'si tamam!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri'nin inşa ettiği Bartın'daki Kirazlı Köprü Barajı'nın inşaatında çalışmaların yüzde 47'si tamamlandı.

Doğusan İnşaat konuta yöneldi!

25 yıldır faaliyet gösteren Doğusan İnşaat, karayolları, köprü, baraj, altyapı yatırımlarıyla yükseliyor. Firma konut alanında iddiasını kanıtlayacak.

Bartın Kirazlıköprü Barajı yıl sonunda tamamlanacak!

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın'da inşa edilen Kirazlıköprü Barajı'nın bu yıl sonun açılacağını belirtti. Tunç, barajın sel tehlikesinden kurtaracağını ve üretimi artıracağını söyledi.

Köyü taşınan çiftçilere devletten hem ev hem de arazi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Alaköprü Barajı nedeniyle köyü taşınanlara her türlü imkanı sundu. Baraj ve diğer nedenlerle köyü taşınan çiftçilere devlet tarafından hem ev hem de tarım arazisi veriliyor.

alaköprü barajı nedeniyle köyü taşınan çiftçiler Haberi

alaköprü barajı nedeniyle köyü taşınan çiftçiler

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, KKTC’ye içme ve kullanma suyu temin etmek amacıyla yapılan Alaköprü Barajı nedeniyle köyü taşınanlara her türlü imkanı sundu. Barajın yapımından etkilenen Sarıağaç, Akine ve Ormancık köylerinden 326 aile için 208 milyon TL, proje bedeliyle 326 konut, 3 adet köy konağı, 3 adet 300 kişilik cami, 1 adet 16 derslikli okul, arıtma tesislerini yaparak hak sahiplerine dağıtımını gerçekleştirdi. Bakanlığa bağlı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında hak sahibi ailelerin geçimlerini temin etmek amacıyla tarımsal iskan projesi de hazırlandı ve ihalesi yapıldı. Edinilen bilgilere göre hak sahibi her vatandaşa yaklaşık 4.5 dönüm çilek üretimine uygun tarım arazisi verilecek.  


Bakanlık kaynakları “Taşınma köylünün ihtiyaçları da gözetilerek yapıldı. Buradaki çiftçiler tarafından taşınan köyün etrafında çilek üretimi yapılıyordu....