27 / 04 / 2024

alaköprü barajı son durum

alaköprü barajı son durum

Anamur’da bulunan Alaköprü Barajı Dragon çayı üzerinde, temelden 93 metre yüksekliğinde barajdan alınacak su Girne yakınlarındaki Geçitköy Barajı 'na aktarılacak...

Alaköprü Barajı'nda elektrik üretimi için denemeler başladı!

"Asrın Projesi" nitelendirilen, dünyada ilk kez uygulanacak deniz boru hattı ile adaya su sağlayacak KKTC Su Temin Projesi kapsamında Mersin'in Anamur ilçesine yapılan Alaköprü Barajı'nda elektrik üretimi için denemeler başladı.

KKTC Su Temin Projesi'nde su tutulmaya başlandı!

KKTC'ye içme suyunun dünyada görülmeyen deniz boru hattıyla taşınmasını sağlayacağı için 'Asrın projesi' olarak adlandırılan Alaköprü Barajı'nın su tutmaya başlayacağı tarih daha önce 26 Ağustos 2013 olarak açıklanmıştı.

Alaköprü Barajı su tutmaya başlıyor!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na bağlı DSİ Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen ve dünyada ilk kez uygulan deniz boru hattı ile KKTC su sağlayacak KKTC Su Temin Projesi’nde önemli bir eşik daha aşılıyor.

Kıbrıs Alaköprü Barajı inşaatı tamamlandı!

Dünyada ilk kez uygulanacak deniz yüzeyinin altından özel yapım borularla Türkiye'den Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne yılda 75 milyon metreküp su taşınmasını sağlayacak "KKTC Su Temin Projesi" kapsamında Alaköprü Barajı inşaatı tamamlandı...

Unkapanı Köprüsü son dakika gelişmesi var mı? Unkapanı Köprüsü trafiğe ne zaman açılacak?

İstanbul'da etkili olan kar hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor.  Unkapanı Köprüsü, rüzgar ve karın etkisiyle bağlantı noktalarında meydana gelen açılma sebebi ile ulaşıma kapatıldı. Peki, Unkapanı Köprüsü son dakika gelişmesi var mı? Unkapanı Köprüsü trafiğe ne zaman açılacak? İşte tüm detaylar

1915 Çanakkale Köprüsü'nde sona gelindi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının mega projelerinden biri olan ve temeli 18 Mart 2017 tarihinde atılan, simgelerin köprüsü olarak nitelendirilen "1915 Çanakkale Köprüsü"nün inşaatında sona gelindi. İşte köprüdeki son durum...

1915 Çanakkale Köprüsü'nde son tabliye bu hafta yerleştiriliyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Çanakkale Köprüsü ile ilgili olarak "Bir hayalimizin daha gerçeğe dönmesi için geri sayım başladı. İki gün sonra Sayın Cumhurbaşkanı’mızla birlikte Çanakkale’de 1915 Çanakkale Köprüsü Son Tabliye Yerleştirme Töreni'ni gerçekleştireceğiz." dedi.

Elazığ'daki tarihi Maden Köprüsü çöktü!

Doğal olmayan heyelan riski altında bulunan tarihi Elazığ Maden Köprüsü son dönemde yağışların da etkisiyle yıkıldı...

Anamur Dragon Çayı'nda kaçak yapılaşma arttı!

Mersin'in Anamur Dragon Çayı üzerinde bulunan Alaköprü Barajı, Hidroelektrik Santrali, kirlilik ve civarında yer alan gecekondu baraka yapılaşmalar nedeniyle yok oldu.

Çanakkale Köprüsü ile arsa fiyatları 20 kat arttı!

1915 Çanakkale Köprüsü son üç yılda bölgedeki arsa fiyatlarını 20 kata, konut ücretlerini ise 4 kata varan oranlarda artırdı.

Bartın'daki Kirazlı Köprü Barajı inşaatının yüzde 47'si tamam!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri'nin inşa ettiği Bartın'daki Kirazlı Köprü Barajı'nın inşaatında çalışmaların yüzde 47'si tamamlandı.

Doğusan İnşaat konuta yöneldi!

25 yıldır faaliyet gösteren Doğusan İnşaat, karayolları, köprü, baraj, altyapı yatırımlarıyla yükseliyor. Firma konut alanında iddiasını kanıtlayacak.

Bartın Kirazlıköprü Barajı yıl sonunda tamamlanacak!

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın'da inşa edilen Kirazlıköprü Barajı'nın bu yıl sonun açılacağını belirtti. Tunç, barajın sel tehlikesinden kurtaracağını ve üretimi artıracağını söyledi.

Köyü taşınan çiftçilere devletten hem ev hem de arazi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Alaköprü Barajı nedeniyle köyü taşınanlara her türlü imkanı sundu. Baraj ve diğer nedenlerle köyü taşınan çiftçilere devlet tarafından hem ev hem de tarım arazisi veriliyor.

Büyük projelere Ünal Akpınar öncü olacak!

Alanında dünyanın en uzun sulama tüneli olan Şanlıurfa tünelleri, Kirazlı Köprü Barajı gibi büyük projeler, Ünal Akpınar AŞ imzasını taşıyor.

Kocaeli Kuzey Yan Yol hizmete açılıyor!

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit-Köseköy arasında gerçekleştirilen Goodyear kavşağının yan yolları ve bölgede yapılacak yaya köprülerinin son durumu hakkında sahada inceleme yaptı.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün kuleleri son halini aldı!

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde montajı tamamlanan kule şapkalarının yerleştirilmesinin ardından, 322 metre yüksekliğindeki köprü kuleleri son halini aldı.

alaköprü barajı son durum Haberi

alaköprü barajı son durum

Anamur’da bulunan Alaköprü Barajı Dragon çayı üzerinde, temelden 93 metre yüksekliğinde barajdan alınacaksu Girne yakınlarındaki Geçitköy Barajı 'na aktarılacak. Ak Parti Silifke İlçe Başkanı Yusuf Türe, Ak Parti Mersin Milletvekilleri , İl Başkanı ve 13 ilçe Başkanlarıyla beraber asrın projesi Alaköprü Barajını gezerek yetkililerden bilgi aldılar. Dünyada ilk defa uygulanacak sistemle 78 kilometrelik mesafeye borularla su aktarılıyor. Öngörülen projenin KKTC Su Temin Projesi kapsamında Mersin Anamur ilçesinde Alaköprü Barajı su tutmaya başladı. Barajın suyu hızla yükselirken su altında kalan evlerde yaşayan köylüler yeni evlerine yerleştirildiler.


Ak Parti Silifke İlçe Başkanı Yusuf Türe yaptığı açıklamada Alaköprü Barajından sağlanacak 75 milyon metreküp su Akdeniz'e döşenecek olan boru hattı vasıtası ile KKTC’de Girne’ye inşa edilecek Geçitköy Barajı'na aktarılarak adaya ulaştırılacaktır..Alaköprü Barajı ndan elektirik...