02 / 05 / 2024

Alaköprü Barajına atık su karıştı

Alaköprü Barajına atık su karıştı

MESKİ Genel Müdürü Turgut Aybak, 'Asrın projesi' olarak nitelendirilen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne su temin projesinde, suyun alındığı Anamur İlçesi'ndeki Alaköprü Barajı'na atık su karıştığını söyledi.

Kanal İstanbul atık su sorununu çözecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hayalim dediği ve tartışmalara neden olan çılgın proje Kanal İstanbul'da ilk köprünün temelinin ne zaman atılacağı belli oldu. Kanal İstanbul projesiyle İstanbul'un atık su sorunu çözüme kavuşacak...

TOKİ inşaatların atık malzemelerinden sokak hayvanlarına yuva yapıyor!

Elazığ'ın Sivrice Kaymakamlığı, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) inşaatlarından arta kalan atık ahşap malzemeleri, Hazar Gölü çevresindeki sokak hayvanlarının soğuktan korunmaları ve dinlenmeleri için Harput mimarisini de yansıtan sıcak yuvalar haline getiriyor. 

Hazine arazilerinin Sıfır Atık Vakfı’na bedelsiz kiralama iddiası! 

Hazine arazilerinin Sıfır Atık Vakfı’na bedelsiz kiralanabileceğine ilişkin açıklamalar tartışma yarattı. CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan,“Arazilerin 3. kişilere verilebileceği dile getiriliyor” dedi

Belediye, AVM ve otellere Sıfır Atık'a geçme zorunluluğu geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan Sıfır Atık Yönetmelik Taslağı'na göre belediyeler, terminaller, alışveriş merkezleri, iş yerleri ve eğitim kurumları, 4 ve 5 yıldızlı otellere 2019'da Sıfır Atık Sistemi'ne geçme zorunluluğu getirilecek.

Mersin'e katı atık transfer istasyonu!

Yatırımlarına son sürat devam eden Mersin Büyükşehir Belediyesi, kentin en gözde ilçelerinden olan Erdemli’de Katı Atık Transfer İstasyonu hayata geçiriyor.

Bursa Kirmasti Çayı'na 3. köprü!

Yatırımda hız kesmeyen Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Kirmasti Çayı'na 3. köprüyü inşa ediyor, köprünün ilçenin çehresini değiştirmesi bekleniyor.

Bartın'daki Kirazlı Köprü Barajı inşaatının yüzde 47'si tamam!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri'nin inşa ettiği Bartın'daki Kirazlı Köprü Barajı'nın inşaatında çalışmaların yüzde 47'si tamamlandı.

Sazlıdere Barajı'na kaçak moloz dökenlerin cezası ağır olacak!

Gaziosmanpaşa Meydanı Temel Atma Töreni'ne katılan İBB Başkanı Kadir Topbaş, Sazlıdere Barajı'nın çevresine dökülen kaçak molozlarla ilgili, "İçme suyu barajına inşaat atıkları dökecek kadar gözü dönmüş insanlar var aramızda. Cezaları ağır olacak" dedi.

Atık yönetimi yönetmeliğinde değişiklik!

Atık Yönetimi Yönetmeliğine Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, 23 Mart 2017 tarihindeki Resmi Gazete'de yayımlandı.

İzmir Gölyazı mevkiinde atık yakma tesisi mi yapılacak?

CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, hazırladığı önerge ile İzmir'in Foça ile Aliağa ilçeleri arasındaki Gölyazı mevkiinde atık yakma tesisi yapılacağına ve bazı atıkların bu bölgeye gizlice gömüldüğüne dair iddiaları sordu..

Bursa Büyükbalıklı-Konaklı arasına modern köprü!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin projelendirdiği ve Büyükbalıklı ile Konaklı köylerini birbirine bağlayan köprü, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe tarafından trafiğe açıldı.

Bartın Kirazlıköprü Barajı yıl sonunda tamamlanacak!

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın'da inşa edilen Kirazlıköprü Barajı'nın bu yıl sonun açılacağını belirtti. Tunç, barajın sel tehlikesinden kurtaracağını ve üretimi artıracağını söyledi.

Manisa Katı Atık Bertaraf Tesisi'nde sona gelindi!

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanan ve şehrin yıllardır kanayan yarası haline gelen çöp sorununa son verecek olarak Uzunburun Katı Atık Bertaraf Tesisi ve Düzenli Depolama Alanı’nda membran çalışmalarının da tamamlanmasıyla birlikte sona gelindi.

Alaköprü Barajına atık su karıştı Haberi

Alaköprü Barajına atık su karıştı

İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Mersin Valisi Özdemir Çakacak'ın başkanlığında Anamur'da yapıldı. Toplantıda söz alan MESKİ Genel Müdürü Turgut Aybak, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne su temin eden Alaköprü Barajı'na çevre mahallelerin atık sularının boşaltıldığını söyledi. Aybak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yönetmeliğine aykırı olduğu için, Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak Akine, Sarıağaç ve Ormancık mahallelerinin alt yapılarını devralamadıklarını ifade etti.


ÇALIŞMAYAN ARITMA


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yönetmeliğinde, 'Kullanılmış sular arıtılmış da olsa, içme suyu havzalarına deşarj edilemez' hükmü bulunduğunu belirten Müdür Aybak, şunları söyledi:


"Alaköprü Barajı çevresindeki Akine, Sarıağaç ve Ormancık mahallelerinin çalışmayan bir arıtması var. Yani atık sular KKTC'ye su taşıyan barajın havzasına deşarj ediliyor. Yani yönetmeliğin tersine bir durum söz konusudur. Biz burasının atık su sistemini devraldığımız anda biliyoruz ki, ertesi gün İl...