09 / 05 / 2024

alaköprü su tutmaya başlayacak

alaköprü su tutmaya başlayacak

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine su temini projesinde Türkiye tarafından yapımı tamamlanan Alaköprü Barajı pazartesi gününden itibaren su tutmaya başlayacak.20 Temmuz'da KKTCye su verilecek.

Batman Kesmeköprü Köyü sakinleri kira ve çadırdan kurtuluyor!

5 sene önce Prof. Dr. Veysel Eroğlu-Ilısu Baraj Gölü altında kalan Kesmeköprü Köyü’nün yeni yerleşim alanında ilk konut yükseldi. 124 Haneli Kesmeköprü Köy Muhtarı İdris Dezen; "6 ay gibi kısa bir zamanda 165 dönümlük alana 124 konut inşa edileceğini söyledi.

Osmangazi Köprüsü'nde 40 bin araçlık geçiş garantisi yıl ortasında tutturulacak! 

Nurol Holding CFO'su Kerim Kemahlı, Osmangazi Köprüsü’nden günde geçmesi garanti edilen 40 binlik aracı senenin ortasında tutturacaklarını duyurdu. İşte ayrıntılar...

Türkiye'nin dev projeleri peş peşe hizmete alınıyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı törenle su tutmaya başlayan Yusufeli Barajı'ndan sonra Ağrı-Hamur-Tutak-Patnos Devlet Yolu'nun 70 kilometrelik kısmının bu hafta içinde hizmete alınması hedefleniyor.

Kanal İstanbul'un ilk köprüsünün detayları belli oldu!

İstanbul'un Avrupa yakasında Karadeniz'den Marmara Denizi'ne kazar uzayacak şekilde dizayn edilen su yolu projesi Kanal İstanbul'un güzergahında yapılacak ilk köprüyle ilgili ayrıntılar ortaya çıktı.

Kanal İstanbul atık su sorununu çözecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hayalim dediği ve tartışmalara neden olan çılgın proje Kanal İstanbul'da ilk köprünün temelinin ne zaman atılacağı belli oldu. Kanal İstanbul projesiyle İstanbul'un atık su sorunu çözüme kavuşacak...

Anamur Dragon Çayı'nda kaçak yapılaşma arttı!

Mersin'in Anamur Dragon Çayı üzerinde bulunan Alaköprü Barajı, Hidroelektrik Santrali, kirlilik ve civarında yer alan gecekondu baraka yapılaşmalar nedeniyle yok oldu.

Hasankeyf-2 Köprüsü gelecek ay açılacak!

Ilısu Barajı ve HES projesi kapsamında inşaatına başlanan Hasankeyf-2 Köprüsü'nde sona gelindi. Projenin gelecek ay hizmete açılacak.

Hasankeyf 2 Köprüsü'nün inşaatında sona gelindi!

Ilısu Barajı ve HES projesi kapsamında inşaatına başlanan Hasankeyf-2 Köprüsü gelecek ay açılacak.

Trabzon Tabakhane Köprüsü'nde yıkılma riski!

Trabzon'da kentsel dönüşüm kapsamında su borusunun patlaması sonucu çıkışında çökme meydana gelen ve yıkılma riski buluan Roma dönemine ait Tabakhane Köprüsü'nde incelemeler yapıldı.

Akçay Barajı'nda sona doğru!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi tarafından Sapanca Gölü'ne alternatif içme suyu kaynağı olarak Pamukova’nın Eskiyayla bölgesinde inşa edilen Akçay Barajı, yıl sonunda su tutmaya başlayacak.

Casper’ın CEO’su Lamprecht'ten mega projelere övgü dolu sözler!

Casper’ın CEO’su Lamprecht, Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Marmaray gibi projelerin hepsini kullandığını belirterek, “Dünyanın neresinde böyle tüneller var. Harika bir iş” diye konuştu. 

Manisa Köprübaşı'nda kent yenileme çalışmaları sürüyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, 101 Mahalle Projesi kapsamında Köprübaşı’nın 5 mahallesinde başladığı altyapı yenileme çalışmalarını tamamladı.

Manisa Köprübaşı'na yeni altyapı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü Köprübaşı Yumuklar’ın altyapısını yeniliyor.

alaköprü su tutmaya başlayacak Haberi

alaköprü su tutmaya başlayacak

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine su temini projesinde Türkiye tarafından yapımı tamamlanan Alaköprü Barajı pazartesi gününden itibaren su tutmaya başlayacak.İçmesuyu arıtma tesisi ve dağıtım hatları dahil maliyeti 1.255 milyar TL olan bu projeyle, 20 Temmuz'da KKTCye su verilecek. 


rman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü yaptığı açıklamada, dünyada ilk kez uygulan deniz boru hattı ile KKTC'ye su sağlayacak KKTC Su Temin Projesi'nde önemli bir eşiğin daha aşıldığını belirtti. Türkiye tarafmda yapımı tamamlanan Alaköprü Barajı'nın 26 Ocak Pazartesi günü su tutmaya başlayacağının ifade edildiği açıklamada, Proje ile KKTC'nin uzun vadeli su ihtiyacının karşılanacağı kaydedildi. Orman ve Su İşleri Bakam Prof.  Dr. Veysel Eroğlu ise Anamur Dragon Çayı üzerinde tesis edilen Alaköprü Barajı'ndan alınacak yıllık 75 milyon m3 suyun,...