09 / 05 / 2024

Alamut

Alamut

Alamut tek bir kale değil, İran'ın kuzeyindeki Kazvin bölgesinde aynı isimli vadide bulunan Hasan Sabbah, Meymun Dey, Şirkuh, Navizarşah, Hostin Lar, Eylan, Şahrak ve Lembesar isimlerini taşıyan bir kaleler zinciridir...

Alamut Yapı Malzemeleri İnşaat ve Metal Ticaret Anonim Şirketi Cevizli Şubesi açıldı!

Alamut Yapı Malzemeleri İnşaat ve Metal Ticaret Anonim Şirketi Cevizli Şubesi 10 Şubat 2015'te 2 milyon TL sermaye ile, İlhan Katar Şube Müdürlüğü'nde açıldı.

Alamut Yapı Malzemeleri İnşaat ve Metal Ticaret Anonim Şirketi Maltepe Şubesi açıldı!

Alamut Yapı Malzemeleri İnşaat ve Metal Ticaret Anonim Şirketi Maltepe Şubesi, İmdat Katar tarafından 2 milyon TL'lik sermaye bedeli ile 28 Nisan'da Maltepe, Fındıklı Mahallesi'nde kuruldu.

Alamut Yapı Malzemeleri İnşaat ve Metal Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Alamut Yapı Malzemeleri İnşaat ve Metal Ticaret Anonim Şirketi, İmdat Katar tarafından 2 milyon TL'lik sermaye ile 27 Ocak'ta Maltepe, Cevizli Mahallesi, Tugayyolu Caddesi'nde kuruldu.

UNESCO ve İran, Hasan Sabbah'ın Alamut'unu birlikte restore ediyorlar!

Alamut tek bir kale değil, İran'ın kuzeyindeki Kazvin bölgesinde aynı isimli vadide bulunan Hasan Sabbah, Meymun Dey, Şirkuh, Navizarşah, Hostin Lar, Eylan, Şahrak ve Lembesar isimlerini taşıyan bir kaleler zinciridir...

Bülent Alamut: TIR parkını Edirneliler yapmalı!

ETSO Başkanı Bülent Alamut, TIR parkını Edirnelilerin yapması gerektiğine vurgu yaptı

Edirne OSB'de inşaat devam ediyor!

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Alamut, Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) yatırım yapan firmalara birtakım vergi muafiyetlerinin uygulanması gerektiğini belirtti

Alamut Haberi

Alamut

"ALAMUT Kalesi" dendiğinde Elbruz Dağları'nın ulaşılması oldukça zor tepelerinden birinde Hasan Sabbah tarafından kurulan kale hatırlanır ama Alamut tek bir kale değil, İran'ın kuzeyindeki Kazvin bölgesinde aynı isimli vadide bulunan Hasan Sabbah, Meymun Dey, Şirkuh, Navizarşah, Hostin Lar, Eylan, Şahrak ve Lembesar isimlerini taşıyan bir kaleler zinciridir. 

Bu kalelerin en büyüğü ve en meşhuru, Hasan Sabbah'ın kendisine üs olarak seçtiği kaledir ve şimdi "Alamut" dendiğinde kastedilen mekân da burasıdır. 


32 YIL ÖNCE TIRMANMIŞTIM 


Alamut Kaleleri, İran Kültür Mirası ve Turizm Teşkilâtı tarafından birkaç sene önce koruma altına alındı, UNESCO'ya da tescil ettirildi ve Gazor Han köyünün civarında, deniz seviyesinden 2163 metre yüksekte bir tepenin üzerine inşa edilmiş olan Hasan Sabbah Kalesi'nde restorasyona girişildi. 


Moğollar'ın 1256'da yerle bir ettikleri kalenin temellerini ortaya çıkartan restoratörler,...