03 / 05 / 2024

Alan Mimarlık yeşil sertifika

Alan Mimarlık yeşil sertifika

Son yıllarda yaptığı “yeşil bina danışmanlığı” ile dikkatleri üzerine çeken ALAN Mimarlık ve Proje Yönetimi, Rusya Federasyonu’nun ticari binalarını “LEED sertifikası” ile tanıştıran ilk firma oldu.

Geleceğin emlak trendleri "Yeşil Binalar" olacak...

Günümüz dünyasında çevre bilincinin artması ile beraber, emlak alanında da  yeşil bina trendi hız kazandı. Buna göre, sürdürülebilir mimari ve çevre dostu yapılar geleceğin emlak piyasasının temel varlıkları olacak gibi gözüküyor. Yeni trendler ve haberin ayrıntıları...

İnşaat sektöründe yeşil çimento dönemi başlıyor! Yeşil Çimento nedir?

İnşaat sektöründe kullanılan çimento ve beton gibi temel yapı malzemelerindeki ürün özelliklerinde değişikliğe gidildi. Teknolojik gelişmeler sayesinde malzeme ve ürün portföyünde değişimler yaşanıyor. Bildiğiniz çimentonun rengini unutun, inşaat sektöründe artık yeşil çimento dönemi başlıyor...

İnşaat sektöründe yeşil bina dönüşümü!

İMKON Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, artık yeşil sertifikalı, doğayla uyumlu yapı sınıfının sayısını artırmak, vatandaşın yeni jenerasyona göre yaşam ihtiyacına uygun konut planlamaları gerçekleştirmek, kentsel dönüşümü ruhu olan şehirlere entegre etmek gerektiğine dikkat çekti.

Mimarlık ve yapı sektörünün profesyonelleri Yeşil Rapido 2021'de bir araya geliyor!

Daha yaşanabilir kentler ve sağlıklı yapılı çevreler tasarlamanın önemini sürdürülebilirlik çerçevesinde ele alan Yeşil Rapido Konferans serisi, bu yıl “Nefes Alan Bir Dünya İçin Tasarım” temasıyla online şekilde gerçekleştiriyor.

Yıkılan Rıza Bey Apartmanı'nın yerine yeşil alan düzenlemesi!

İzmir depreminde yıkılan Rıza Bey Apartmanı'nın yerinde yeşil alan düzenlemesi yapılacağını söyleyen Bakan Kurum, depremde yaşamını yitirenlerin hatıralarının yaşatılacağı bir mekan inşa edileceğini açıkladı.

Avrupa ve Türkiye’nin en büyük 'yeşil OSB’si Dikili’de kuruluyor!

Tüm enerjisini kendi bünyesinde sağlayan "yenilenebilir yeşil bir OSB" çalışması olan Dikili TDİOSB'nin Avrupa ve Türkiye’nin en büyük topraksız, tam otomasyonlu, ısıtma için yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanıldığı modern sera ve tarımsal sanayi kümelenmesi olması amaçlanıyor.OSB'de tüm atıkl

RTÜK'ün Adana'da satışa çıkardığı arazi için yeşil alan talebi!

RTÜK'ün Adana Seyhan'da 27 milyon TL bedelle satışa çıkardığı arsa tepkilere neden oldu. Adana kamuoyu 27 milyon TL muhammen bedelle ihaleye çıkarılan arsanın yeşil alan yapılmasını talep ediyor.

By Alan Mimarlık Anonim Şirketi kuruldu!

By Alan Mimarlık Anonim Şirketi bugün Ataşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Beyza Kasapoğlu tarafından kuruldu.

Yeşilırmak Mimarlık Mühendislik Ve İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

Yeşilırmak Mimarlık Mühendislik Ve İnşaat Anonim Şirketi bugün Bahçelievler'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Erdoğan Küçük tarafından kuruldu.

Şehir Dışına Taşınacak Askeri Kışlaların Arazilerinin Yeşil Alan İlan Edilmesine Dair Kanun Teklifi!

Kapatılan Askeri Harp Akademileri, Askeri Liseler ve Astsubay Hazırlama Okullarının Taşınmazları ve Arazileri ile Kapatılacak veya Şehir Dışına Taşınacak Olan Askeri Kışlaların Arazilerinin Yeşil Alan İlan Edilmesine Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Kadıköy Belediyesi'nin eski binası yıkılacak, yeşil alana dönüşecek!

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, belediye binasının yıkılıp bu bölgeyi yeşil alana ve deprem toplanma alanına dönüştüreceklerini söyledi.

Albatros Parkı yeşil alan oldu!

İmarı senelerdir tartışılan Büyükçekmece'deki Albatros Parkı yeşil alan ilan edildi...

İBB yeşil alan için düğmeye bastı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Beylikdüzü, Mecidiyeköy-Mahmutbey metro hattı istasyon çıkışları, Maltepe dolgu alanı atletizm sahası ve Tuzla Kafkale Spor Kompleksi'nin yeşil alanlarının yapım işi için ihaleye çıkıyor...

Alan Mimarlık yeşil sertifika Haberi

Alan Mimarlık yeşil sertifika

Yapıları, tasarım, inşaat ve işletim süreçlerinde çevre ve insan sağlığı açısından iyileştirmeyi hedefleyen LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) sertifikasyonu, çevre ve enerji dostu yapıların artmasını sağlıyor ve dünyada LEED sertifikalı bina sayısı hızla yayılıyor.


Rönesans Pravda İş Merkezi, ALAN Mimarlık danışmanlığı ile aldığı LEED GOLD sertifikası sayesinde Rusya Federasyonu’nun ve St. Petersburg şehrinin ‘ilk LEED GOLD sertifikalı ofis binası’ ünvanına da sahip oldu.


Rusya’da çevre dostu AVM’ler artıyor


MEBE ONE Khimki Plaza Projesi ile de Moskova’nın LEED GOLD sertifikası alan ilk ofis binasına imza atan ALAN Mimarlık ve Proje Yönetimi, yeşil bina danışmanlığı konusunda uzmanlaşan iki Türk mimarımıza da uluslararası bir başarı kazandırdı. ALAN Mimarlık Kurucu Ortağı Beyza Kasapoğlu ve Figen Çiloğlu, “Elde ettiğimiz başarıdan büyük gurur duyduk. Danışmanlığı, proje...