29 / 04 / 2024

Alanya imar projeleri

Alanya imar projeleri

2016 yılının ardından Alanya'nın yaşadığı ekonomik sorunlar tüm istatistiklere yansıdı. Alanya Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nün 2016 yılı verilerine göre ruhsat ve iskan başvurularında yaklaşık yüzde 20’lik düşüş yaşandı.

İnşaat sektörü konut projeleri için yeni imar alanları talep ediyor!

Bursa'da inşaat yapı müteahhitleri ile inşaat sektöründe yer alan üyeler kentte yeni imar alanları için talepte bulundu.

İmar planı çeşitleri nelerdir?

İmar planı, şehir planlamada dikkate alınan bir düzenlemedir. Şehir ve çevre planlama stratejilerinde farklı imar projeleri devreye girer. Peki imar planı nedir, imar planı çeşitleri nelerdir ve özellikleri nelerdir? İşte imar planı ve çeşitleri hakkında bilinmesi gerekenler...

Alanya'da imar planlarına yeni düzenleme!

Alanya İmar Planı notunda yazılı yüzde 30 emsal yükselişine itirazlar mahkemeye taşındı. Antalya İdare Mahkemesi itirazları kabul ederse, Alanya'da açık alanlardaki yüzde 30'luk emsal yüzde 20’ye indirilecek.

İTO ve Bağdat Ticaret Odası Irak'ta müteahhitlik projeleri hayata geçirecek!

İTO ve Bağdat Ticaret Odası'ndan Irak'ın 100 milyar dolarlık müteahhitlik projeleri için iş birliği gerçekleştirecek. Firmalar Irak'ın yeniden imar edilmesinde önemli paya sahip olacak. 

Alanya'da kontrollü yapılaşmanın önü açıldı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Şubat Ayı Meclis Toplantısı'nda Alanya'daki imar durumu tartışıldı.

Alanya Çıplaklı'nın uygulama imar planında sorunlar çözülüyor!

Alanya Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Çıplaklı Mahallesi'nin kontrollü yapılaşmasının temelini oluşturacak  imar planında sorunlar çözülmek üzere.  Alanya Belediyesi gelen üst yazıyla birlikte, duran bayındırlık ve imar hizmetlerini vermeye başlayacak.

Batman'daki imar alanları inşaat firmalarının dikkatini çekiyor!

Batman'da yeni imar alanında altyapı ve yol çalışmalarının ardından konut projeleri için düğmeye basılacak. Ayrıca Batman’ın yeni imar alanı olan Batman-Hasankeyf yol güzergahındaki Akça (Tilmiz) - Binatlı (Bileyder) köyleri çevresinde yeni yapıların da temeli atılıyor.

Finike Belediye Meclisi'nin gündemi imar değişikliği!

Finike Belediyesi Ağustos ayı olağan meclis toplantısı düzenlendi. Toplantıda kentsel dönüşüm projeleri, mülkiyet ve imar sorunu gündeme getirildi.

Beykoz'un yeni imar planı Türkiye’ye örnek olacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Beykoz’un imar çalışmaları ve kentsel dönüşüm projeleri hakkında Ankara'da çıkarma yaptı.

Irak'ın Diyala vilayetinde koronavirüs nedeniyle imar projeleri durduruldu!

Irak'ta tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarında yaşanan artış sebebiyle Diyala vilayetindeki tüm imar projeleri durduruldu.

Alanya Belediye Meclisi'nde imar görüşüldü!

Alanya Belediye Meclisi’nde önemli açıklamalarda bulunan Başkan Yücel, “İmar Barışı’ndan faydalanabilirim ümidiyle kaçak yapıya yönelen vatandaşlarımıza tavsiyem boşa zarar etmesinler. Hepsini tek tek yıkacağız” diye uyardı.

Giresun Eynesil için imar projesi hazırlanıyor!

Giresun Eynesil Belediye Başkanı Ahmet Latif Karadeniz, imar projeleri üzerinde yapılan çalışmaları inceledi.

Alanya'da 1/1000 imar planına itiraz!

Antalya Büyükşehir ve Alanya Belediyesi  meclis üyeleri ve komisyonlarında oy birliğyle karar verilen 1/1000 imar planına itiraz inşaat sektörünü zorluyor.

Alanya imar projeleri Haberi

Alanya imar projeleri


2016 yılının ardından Alanya'nın yaşadığı ekonomik sorunlar tüm istatistiklere yansıdı. Alanya Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nün 2016 yılı verilerine göre ruhsat ve iskan başvurularında yaklaşık yüzde 20’lik düşüş yaşandı.


2016 yılının ardından Alanya'nın yaşadığı ekonomik sorunlar tüm istatistiklere yansıdı. Alanya Belediye İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nün 2016 yılı verilerine göre ruhsat ve iskan başvurularında yaklaşık yüzde 20'lik düşüş yaşandı. Düşüşü değerlendiren MÜTBİR Başkanı Mustafa Küçüker, düşüşün güvenlik ve ekonomik krizden kaynaklandığını belirterek, "Artık geçmişe değil, geleceğe bakıyoruz. 2017 yılı çok daha güzel olacak. Yabancı yatırımcıların kafalarındaki soru işaretleri ortadan kalktı" dedi.


Alanya Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü 2016 yılı içinde restorasyondan yeni yapıya kadar 10 farklı alanda 1 milyon 795 bin 800 m2 alan için ruhsat verdi. 289 yeni yapı ruhsatı verilirken,...