29 / 04 / 2024

Alanya Kalesi teleferik hattı

Alanya Kalesi teleferik hattı

Alanya Belediyesi'nin gerçekleştirdiği teleferik projesi ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın talebi doğrultusunda hazırlanan ve Büyükşehir Belediye Meclisi'nin onayına sunulan teleferik projesi 1/5000 ölçekli Koruma Nazım İmar Planı, meclisten ge

Afyonkarahisar Kalesi teleferik ihalesi 4 Mart'ta!

Afyonkarahisar Kalesi'ne teleferik yaptırılacak. Teleferik yapımı ve 25 yıl süreyle işletilme işi ihalesi 4 Mart'ta yapılacak...

Alanya'da Walter Godina'ya ait ev 727 bin TL'ye kamulaştırılıyor!

Alanya'da yılda 2 milyona yakın ziyaret alan Alanya Kalesi’nin Ehmedek bölgesinde Avusturyalı Walter Godina’ya ait evin duvarlarının hemen yanında bulunan surların yaklaşık 6 metrelik bölümü yıkıldı.

Alanya Kalesi’ndeki tahribat için ifadeler alındı!

Alanya Kalesi’ne ait tarihi surlara beton ve seramik kaplama yaptığı belirtilen Avusturyalı Walter Godina, Türkiye’ye döner dönmez KOM Şube Müdürlüğü’nde açıklamalarda bulundu.

Alanya Kalesi'ndeki kaçak ev kamulaştırılacak!

Avusturyalı Walter Godina tarafından Alanya Kalesi'nde yer alan evinde inşa ettiği izinsiz müdahaleler nedeniyle surların yaklaşık 6 metrelik bölümünün kamulaştırılmasına karar verildi.

Tarihi Alanya Kalesi içten yıkıldı!

Helenistik, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı medeniyetlerine ev sahipliği yapan Tarihi Alanya Kalesi’nin tarihi surları katledildi. Surların yakımına Avusturyalı emekli pilotun ev tadilatı yol açtı

Alanya Kalesi’nin surlarına izinsiz inşaat!

Alanya Kalesi’nin surlarının bir kısmı Avusturyalı Walter Godina’nın surların hemen yanında bulunan evinde izinsiz inşaat nedeniyle yıkıldı.

Alanya Kalesi'ndeki bazı alanlar kesin korunacak alan ilan edildi!

Antalya ili Alanya ilçesi Alanya Kalesi 1.derece doğal sit alanı kapsamında giren alanların kesin korunacak alan ilan edilmesine ilişkin karar bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı...

Taşdibi Yarımadası'nın sit statüleri değişti!

Antalya’nın gözde bölgeleri olan Alanya Kalesi, Kaş’ın Patara ve Fırnaz Koyu ile Demre’nin Taşdibi Yarımadası’nda sit sınırları yeniden çizildi.

Alanya Kalesi, Patara ve Fırnaz Koyu'nun sit statüleri yenilendi!

Türkiye’nin tarihi, doğal ve turistik güzellikleriyle bilinen Antalya’nın Alanya Kalesi, Kaş Patara ve Fırnaz Koyu ile Demre'nin Taşdibi Yarımadası'nın sit statüleri yenilendi.

Alanya teleferik projesine Türkiye Finans'tan 3.4 milyon avro destek!

Türkiye Finans Katılım Bankası, tek banka olarak Alanya teleferik projesinde  3,5 milyon avroluk finansman desteği sağladı.

Alanya Teleferik projesi hizmete girdi!

Alanya Kalesi'nin Ehmedek Kapısı ile Damlataş Sosyal Tesisleri arasında yapılan teleferikle yolcu taşınmaya başlandı.

Alanya'ya teleferik kazandırılacak!

ALTAV Başkanı Adem Murat Yücel, ALTİD tarafından düzenlene turizm istişare toplantısına katıldı. Toplantıda konuşan Yücel, Alanya'ya teleferik kazandırılacağını söyledi.

Alanya Teleferik projesi Haziran'da açılacak!

Türk turizmine yeni bir soluk getirecek olan Alanya Teleferik için geri sayım başladı. Teleferik Holding’in ikinci büyük yatırımı olan projede, teleferiğin direk ve ekipmanları Rus yapımı helikopterle monte edildi.

Alanya Kalesi teleferik hattı Haberi

Alanya Kalesi teleferik hattı

27.09.2012 tarihli Encümen Toplantısı’nda ihalesi yapılan, “Alanya Kalesi 1. Derece Arkeolojik, Tarihi, Kentsel ve Doğal Sit Alanı içerisinde Teleferik Hattı”nın kurulması işi, ilgili koruma kurullarında görüşülerek uygulama projeleri onaylatılmış ve bu projelere uygun planlar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıkları Genel Müdürlüğü’ne daha öncesinde gönderilmişti. 


Bakanlık tarafından söz konusu plan ile ilgili yapılan inceleme sonrasında, alanla ilgili 1/5000’lik planların da ilave edilerek tekrar gönderilmesi istendi. Buna istinaden 1/5000 ölçekli Koruma Nazım İmar Planı 8 Ocak Cuma günü Büyükşehir Meclisinin onayına sunuldu. 


Büyükşehir Meclisinden geçen plan tekrar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın onayına gönderilerek, Bakanlık onayından sonra teleferik hattının çalışmalarına kaldığı yerden devam edilecek.

BAŞKAN YÜCEL: “PROJEYİ HİÇ RAFA KOYMADIK, ÇALIŞMALARI İLGİLİ KURUMLARLA YÜRÜTTÜK”

Teleferik Projesi ile ilgili çalışmalara göreve geldikten sonra hiç ara vermeden...