06 / 05 / 2024

alanya kalesinde çevre düzenlemesi

alanya kalesinde çevre düzenlemesi

Dünya Kültür Mirası listesine kazandırılması çalışmaları çerçevesinde 50 bölgede çalışma yapan Alanya Belediyesi restorasyon çalışmalarına her gün yenileri ekleniyor. Kızılkule, tophane, tersane, mescitler, camiler, surlar sırasıyla restore ediliyor...

Emlak Konut GYO, Alanya'dan 776.7 milyon TL'ye arsa aldı! 

Emlak Konut GYO, Antalya Alanya'da arsa aldı ve Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile imzaları attı. İşte merak edilenler...

Alanya Mahmutlar 250 konut ihalesi bugün!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Alanya Mahmutlar projesinin ihalesini bugün gerçekleştirecek.

TOKİ Alanya 250 konut ihalesi 22 Eylül'de!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Antalya Alanya 250 konut ihalesini 22 Eylül 2021 tarihinde gerçekleştirecek.

TOKİ Alanya 2020 kura çekilişi bugün!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Alanya projesindeki konutların kura çekimi bugün gerçekleştirilecek.

TOKİ Alanya 2020 kuraları yarın çekiliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Alanya projesinde yer alan konutların kura çekilişi yarın yapılacak.

Alanya'daki katlı kavşak projeleri 1 yılda tamamlanacak!

Alanya’nın çöpünden elektrik üreteceklerini açıklayan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel “Geçtiğimiz hafta Alanya’da çöpten elektrik elde edebileceğimiz, çöp çevrim tesisi projemizi Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız onayladı” dedi. Türel katlı kavşak projelerinin de 1 yılda biteceğini söyledi

Alanya Belediyesi'nden emlak ve çevre temizlik vergisi uyarısı!

Alanya Belediyesi haftalık encümen toplantısı Belediye Başkanı Adem Murat Yücel başkanlığında gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Yücel, Emlak ve Temizlik Vergisi’nin ilk taksit ödemelerinin 31 Mayıs’ta sona ereceğini hatırlattı.

Alanya Kalesi teleferik hattı imar planı onaylandı!

Alanya Belediyesi'nin gerçekleştirdiği teleferik projesi ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın talebi doğrultusunda hazırlanan ve Büyükşehir Belediye Meclisi'nin onayına sunulan teleferik projesi 1/5000 ölçekli Koruma Nazım İmar Planı, meclisten ge

Alanya Belediyesi haftasonu mesai yapacak!

Alanya Belediyesi, 30 Kasım Pazartesi günü Çevre Temizlik ve Emlak Vergilerinin ikinci taksitinin son günü olmasından dolayı, hafta içi ödeme yapma imkanı bulamayan vatandaşlar için hafta sonu mesaide olacak.

Alanya'da üst geçit çalışmaları başlıyor!

Alanya Belediyesi, trafik akışının yoğun olduğu ve sık sık kazaların yaşandığı Çevre Yolu üzeri Devlet Hastanesi ve Alanyum kavşaklarına, yayaların karşıdan karşıya güvenli geçişini sağlamak için üst geçit yapacak .

Alanya'da 15 metrelik imar yolunun inşaatı başladı!

Alanya Belediyesi, Fığla Mahallesi 50 metreli ikinci çevre yolu üzerindeki 15 metre genişliğindeki imar yolunun açılması için çalışma başlattı..

Antalya'nın yeni Çevre yolu!

Hürses Gazetesi köşe yazarı Abdullah Yalçın bugün ki köşe yazısında Alanya 'nın yeni Çevre yolu başlığını ele aldı. Abdullah Yalçın 'ın bugün ki köşe yazısı;

Alanya çevreyolu güzergahı belirleniyor!

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, seçim vaadleri arasında yer alan 50 Metreli Çevre Yolu Projesini hayata geçirmek için Plan ve Proje Müdürlüğünü harekete geçirdi.

alanya kalesinde çevre düzenlemesi Haberi

alanya kalesinde çevre düzenlemesi

Selçuklu'nun mirası Alanya Kalesi'nde yapılan restorasyon çalışmaları sonrası 1-2 saatte değil, en az 1-2 gün gezilebilecek hale geldi. 


Dünya Kültür Mirası listesine kazandırılması çalışmaları çerçevesinde 50 bölgede çalışma yapan Alanya Belediyesi restorasyon çalışmalarına her gün yenileri ekleniyor. Kızılkule, tophane, tersane, mescitler, camiler, surlar, sarnıçlar sırasıyla restore ediliyor. Restorasyon çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Başkan Hasan Sipahioğlu, Alanya Kalesi'nin sarnıçlarıyla birlikte bir ünik yapısı olduğunu söyledi. Bu yapıyı dünya kültür mirasına taşımak istediklerini ifade eden Sipahioğlu, kaleyi daha da güzelleştireceklerini kaydetti. Kalenin yollarını ve çevre düzenlemesini de bitireceklerini belirten Sipahioğlu, yapılacak olan yeni restorasyonlarla birlikte kalenin her noktasında bir çalışma yaparak tam anlamıyla turizme kazandıracaklarını kaydetti. 


Sipahioğlu, "Turist artık, 'Geldim denize girdim gittim' demeyecek. Deniz turizmiyle birlikte kültür turizmini de gezecek. Dünyada...