04 / 05 / 2024

Alanya turistik tesislerin kalitesi mi artacak

Alanya turistik tesislerin kalitesi mi artacak

ALTİD Başkanı Sili, yapacakları.tüzük değişikliyle bölge otelcilerin dernek başkanlarını da ALTİD yönetim kuruluna alacaklarını söyledi. Sili, sektörde bütüncül olmayı hedeflediklerine işaret etti.

Avrasya GYO, Alanya Gökay Sitesi'ndeki daireyi Avrasya Petrol'e kiraladı!

Avrasya GYO, Antalya ili, Alanya ilçesi, Türkler Beldesi, Kargıçiftliği mevkii, Gökay Sitesi'nde yer alan D blok 1 nolu daireyi 1 Temmuz tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde 1 yıllığına, eşyalı olarak aylık 3.000 TL+ kdv bedelle Avrasya Petrol ve Turistik Tesisler Yatırmlar A.Ş'ye kiraya verdi

Kuzey Kore'den Kumgang Dağı'ndaki tesislerin yıkılması talebi!

Kuzey Kore, Kumgang Dağı bölgesindeki Elmas Dağı tatil beldesinde Güney Kore tarafından inşa edilen otel ve turistik tesislerin yıkılması için Güney ile görüşme talebinde bulundu...

Rize'de teleferik ve turistik tesislerin yapım işi ihale ediliyor!

Rize Belediyesi, teleferik tesisi ve ticari ve turistik (otel alanlı) tesislerin yapımı ve 30 yıl süreyle işletilmesi işi ihale ediyor...

Kartepe Güzelbahçe mesire yeri işletilmesi için ihaleye çıkıyor!

Kartepe Belediye Başkanlığı Kocaeli İli Kartepe İlçesi Maşukiye Mahallesi Kartepe'de yer alan Güzelbahçe A tipi mesire yerinin yatırımı gerçekleştirmek şartı ile ticari ve turistik tesislerin yapımı ve 29 yıl süre ile işletilmesi işi ihale edilecek.

Alanya Kalesi, Patara ve Fırnaz Koyu'nun sit statüleri yenilendi!

Türkiye’nin tarihi, doğal ve turistik güzellikleriyle bilinen Antalya’nın Alanya Kalesi, Kaş Patara ve Fırnaz Koyu ile Demre'nin Taşdibi Yarımadası'nın sit statüleri yenilendi.

Kartepe Belediyesi teleferik ve turistik tesis yaptırıyor!

Kartepe Belediyesi Hikmetiye ile Kuzuyayla arasında 4 bin 690 metre uzunluğundaki teleferik tesisi ile ticari ve turistik tesislerin yapımı için 28 Eylül'de ihale düzenliyor..

Alanya Alarahan yoluna asfalt!

Alanya’nın en önemli tarihi ve turistik mekanlarından biri olan Alarahan ve Alara Kalesi yolu sıcak asfaltla kaplandı.

Avrasya GYO Alanya'daki 4 dairesini 120 bin TL'ye kiraladı!

Avrasya Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Alanya Türkler Beldesi Kargıçiftliği mevkii Gökay sitesinde bulunan 4 adet dairesini Bedelle Avrasya Petrol Ve Turistik Tesisler Yatırımlar'a bir yıllığına 120 bin TL bedelle kiraladı.

Alanya Huzurevi ne zaman açılacak?

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı Burhan Sili, “80 kişi kapasiteli tesislerimizin kapılarını Alanya Huzurevi sakinleri için açacağız” dedi.

Alanya, Doğu Akdeniz Turizm ve Seyahat Fuarı’nda tanıtım yapacak!

Dünyanın en önemli turizm fuarları arasında gösterilen EMITT’te Alanya Turistik İşletmeciler Derneği, Alanya markası ile 20’nci kez 63 metrekarelik özel hazırlanmış stantla tanıtım yapacak.

Rusya krizinin fırsata çevrilebilmesi görüşüldü!

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı Burhan Sili, “Kişi sayısı olarak mevcut şartlarda ve kısa vadede Rus pazar açığının kapatılması mümkün görünmüyor” dedi.

Avantaj Rotası Alanya protokolü imzalandı!

Kış turizmini canlandıracak “Avantaj Rotası Alanya” protokolü Alanya Belediyesi’nin desteğiyle Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) ve Anadolujet arasında, Grand Okan Otel’de düzenlenen törenle imzalandı.

Alanya, turizm gelirinin yüzde 10’unu karşılıyor!

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Başkan Yardımcısı Hızır Bozdoğan, “2015 yılında Alanya’da 7 yeni tesiste 4 bin 254 yatak kapasitesi hizmete açıldı. Ülke toplam turizm gelirinin yaklaşık yüzde 10’unu Alanya olarak oluşturuyoruz” dedi.

Alanya turistik tesislerin kalitesi mi artacak Haberi

Alanya turistik tesislerin kalitesi mi artacak

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) yönetim kurulu üyeleri, bölgesel turizm demekleri istişare toplantılarını sürdürüyor. Son yapılan toplantıda, Serdar Giir'ün başkanlığını yaptığı Alara Turizm Yatırımcılar Demeği (ALTUYAB) Yönetim Kurulu ve bu demeğe bağlı olan turistik tesislerin temsilcileri ziyaret edildi. 


KAYIT DIŞI TATİL MODELİ GÖRÜŞÜLDÜ 

Toplantıda, turistik tesislerde çalışan personelin niteliğinin artırılmasının yolları, 'ikincil konutlar' olarak tabir edilen ve kayıt dışı ekonomiyi büyüten, aynı zamanda turistik tesislerde olduğu gibi güvenlik sorgulamalarının yapılamadığı turistik daire kiralamaları, arıtma ve su depolanılın temizlenmesi, çevre kirliliği, sahte ve kaçak içkilerle etkin mücadelenin devam ettirilmesi, ALTİD'e bağlı bulunan ve Alanya merkez plajlarında hizmet veren cankurtaran, güvenlik ve temizlik görevlileri hizmetlerinin diğer bölgelere de yayılabilmesi gibi konular görüşüldü. 


'TANITIMA KATKIDA BULUNUYORUZ' 

Toplantıda gündem konularıyla ilgili konuşan ALTİD Başkanı ve Türkiye Otelciler...