05 / 05 / 2024

alanya yıllık turizm geliri

alanya yıllık turizm geliri

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Başkan Yardımcısı Hızır Bozdoğan, “2015 yılında Alanya’da 7 yeni tesiste 4 bin 254 yatak kapasitesi hizmete açıldı. Ülke toplam turizm gelirinin yaklaşık yüzde 10’unu Alanya olarak oluşturuyoruz” dedi.

Depremde büyük hasar alan 1.600 yıllık o yapı için kollar sıvandı! Restorasyon çalışmaları resmen başladı!

Kahramanmaraş merkezli depremlerde, Diyarbakır'daki 1600 yıllık Saint George Kilisesi, büyük hasar görmesinin ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Diyarbakır Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü restorasyon çalışmaları başlattı.

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına yönelik düzenlemeyle yıllık 51,6 milyar TL'lik gelir vergilendirilecek!

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına yönelik düzenlemeyle yıllık 51 milyar 638 milyon 400 bin liralık bir kazancın kayıt altına alınması ve vergilendirilmesi bekleniyor.

Okul servisi ücretleri yıllık 100 bin TL'ye dayandı! Veliler servislerden kaçıyor! 

Okullarda servis ücretleri yıllık 100 bin lira seviyelerine çıkarken, bazı veliler birkaç komşu çocuğunun taşındığı ‘komşu turizm’i tercih etmeye başladı. İşte ayrıntılar...

Alanya'da 25 yıllık otel iş makinesiyle yıkıldı!

Alanya'da kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde Oba Mahallesi'nde bulunan 25 yıllık 6 katlı otel, iş makinesi yardımıyla yıkıldı.

Mardin'de 1700 yıllık kilise 7.2 milyon TL'ye satışa çıkarıldı!

Mardin'deki 1700 yıllık tescilli kilise, tapusu elinde olan İbrahim Aycun tarafından 7 milyon 250 bin TL'ye satılıyor. Yıllar boyunca depo olarak kullanılan Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın da kültür varlığı olarak tescillenmişti.

228 yıllık Mihrişah Valide Sultan İmarethanesi'ndeki restorasyon tamamlanıyor!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Eyüpsultan'da restorasyonuna devam eden 228 yıllık Mihrişah Valide Sultan İmarethanesi'ndeki çalışmaları inceledi.

Alanya Dinek'in 40 yıllık imar sorununa çözüm!

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Dinek Mahallesi'nin 40 yıllık imar sorununu çözecek 18. madde uygulamasının tamamlandığını açıkladı.

500 yıllık Safranhan müze oldu!

Ankara’da Çengelhan ve Çukurhan’ın ardından, 500 yıllık geçmişi bulunan Safranhan da Rahmi M. Koç Müzecilik ve Kültür Vakfı tarafından restore edilerek sanat ve turizm dünyasına kazandırıldı.

Batman'da 36 yıllık eski kültür merkezi binası yıkılıyor!

36 Yıllık eski Kültür merkezi binası nihayet yıktırılıyor. Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün projesini yürüttüğü İl Halk Kütüphanesi’ne Bakanlık da gerekli desteği verdi.

İsrail'deki kazı çalışmalarında 700 yıllık mozaikler bulundu!

İsrail'in Lod kentinde turizm merkezi inşası sırasında yapılan kazılarda, Roma dönemine ait bin 700 yıllık mozaik işlemeli zemin bulundu.

Muş'ta 180 yıllık tarihi ev koruma altına alındı!

Muş Kale Mahallesi'nde kentsel dönüşüm projesi alanında olan Osmanlı dönemine ait tarihi 180 yıllık ev Muş İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından koruma altına alındı.

Turizmde yıllık kayıp 1,2 milyar dolara yaklaştı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ikinci çeyrekle ilgili turizm istatistiklerini yayımladı. Turizm gelirleri yılın ikinci çeyreğinde 7 milyar 733 milyon 677 bin dolara geriledi. Turizm gelirindeki yıllık kayıp ise 1,2 milyar dolara yaklaştı.

Ağaoğlu'nun gelecek 20 yıllık stratejisi belirlendi!

Ağaoğlu Şirketler Grubu, gelecek 20 yıllık stratejisini belirledi. Buna göre şirket 4 ana sektöre odaklanacak. İnşaat, sanayi, enerji ve turizm alanlarındaki yatırımlara Ağaoğlu ailesinin genç yöneticileri yön verecek.

alanya yıllık turizm geliri Haberi

alanya yıllık turizm geliri

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Başkan Yardımcısı Hızır Bozdoğan, “2015 yılında Alanya’da 7 yeni tesiste 4 bin 254 yatak kapasitesi hizmete açıldı. Ülke toplam turizm gelirinin yaklaşık yüzde 10’unu Alanya olarak oluşturuyoruz” dedi.


Avrupa Birliği hibe ödemeli projeler üzerinde çalışmaların hazırlandığı Belediyeler Arası Gelişim ve Stratejik Planlama Konferansı Alaiye Resort Otel’de Romanya ve Türk temsilciler katılımıyla yapıldı. Her iki ülkenin belediye, oda ve dernek yöneticilerinin katıldığı konferans Yunanistan, Romanya ve Bulgaristan’da gerçekleştirilen buluşmaların devamı niteliğinde. Görüşmelerin amacı için ise belediyelerin kapasite gelişimini arttırma, stratejik planlama, ortak proje üretimi ve yönetim konularında ortak yol haritalarının belirlenmesi ve reform süreçleri hazırlama olduğu belirtildi.


“TÜRKÇE VE ROMENCE’DE ORTAK BİN KELİME VAR”

Açılış konuşmasını yapan Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Ahmet Davutoğlu’nun Danışmanı Hayri Çavuşoğlu, 10 yıl önce başlattıkları...