29 / 04 / 2024

alanyalı otelciler

alanyalı otelciler

Almanya, Hollanda ve İskandinav ülkelerinin Alanya’ya yoğun talep gösteriyor. Son yıllarda Rus turistlerin de yoğun ilgi gösterdiği destinasyonların başında Alanya geliyor. Alanya'nın, 2013 yaz sezonuna iyi başladığı belirtiliyor...

Tarihi Alanyalı Konağı, Kurtuluş Müzesi'ne dönüşecek!

Restorasyonu Konak Belediyesi tarafından yapılan tarihi Alanyalı Konağı'nın Kurtuluş Müzesi'ne dönüşmesi için çalışmalar başladı...

Otelciler belediyelerden vergi ve harçların ertelenmesini istedi!

Türkiye Otelciler Birliği'nce üyelerinin yer aldığı şehirlerin belediyelerine ve İstanbul’daki ilçe belediyelerine yazı gönderilerek, belediye harç ve vergi ödemelerinin üç ay ertelenmesi çağrısı yaptı.

 Alanyalı Konağı’nın avlusundaki kaçak bina yıkıldı!

Yürüttüğü çalışmalarla Ege'nin İncisi İzmir’in merkezindeki tarihi yapıları tek tek ayağa kaldıran Konak Belediyesi’nin restorasyonuna başladığı Alanyalı Konağı’nın avlusundaki kaçak binayı yıkan ekipler tarihi bir sarnıçla karşılaştı.

İzmir'deki Alanyalı Konağı restore edilecek!

Başlattığı restorasyon atağıyla yıkılmaya yüz tutan tarihi yapıları ayağa kaldıran Konak Belediyesi, Kemeraltı'nda yer alan Alanyalı Konağı'nı restore edecek.

Alanyalılar'ın Kıbrıs'tan ev alımı arttı!

Merkezi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Girne'de bulunan Cyprus Estate, KKTC vatandaşlarına Alanya'dan, Alanyalılara ise KKTC'den ev satışlarının hızlandığını bildirdi. KKTC'den ev alanların ilk tercihinin de Girne olduğu belirtildi.

Fethiye Otelciler Birliği Derneği yeni yönetimini belirledi!

Fethiye Otelciler Birliği Derneği’nin (FETOB) 10. olağan genel kurulu Ölüdeniz’de yapıldı. Genel kurulda 156 üyesi bulunan FETOB yeni yönetimini belirledi..

Otelciler lüks kiralık evler konusunu tekrar gündeme taşıdı!

Otelciler, ölümle sonuçlanan üzücü olayların yanı sıra oteller açısından haksız rekabet, devlet açısından da büyük bir vergi kaybına neden olan günlük kiralık evler konusunu yeniden gündeme taşıdı.

Bisiklet Turizmi Atağı Projesi'ne Alanyalı turizmcilerden destek geldi!

TÜRSAB Alanya BYK Başkanı Suat Çavuşoğlu, bisiklet takımlarının konaklama anlamında hareket sağlayacağını söyledi. Cartier Tour'un Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı destekli Akdeniz'de Bisiklet Turizmi Atağı Projesi'ne Alanyalı turizmcilerden destek geldi

Otelciler 2015 sezonundan olumsuzluk beklemiyor!

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, Türkiye'nin bu yıl turizmde yüzde 6'lık bir artış yakaladığını belirterek, "2015 sezonunda çok büyük bir sorun yaşayacağımızı tahmin etmiyorum" dedi.

Otelciler 2015 sezonundan umutlu!

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, "Çevremizdeki bazı olumsuzlukların Türkiye içine sirayet etmemesi durumunda 2015 sezonunda da çok büyük bir sorun yaşayacağımızı tahmin etmiyorum" dedi.

Osman Ayık: Otelciler 2015 sezonundan umutlu!

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, Türkiye'nin bu yıl turizmde yüzde 6'lık bir artış yakaladığını belirtti. Ayık, '2015 sezonunda da çok büyük bir sorun yaşayacağımızı tahmin etmiyorum' dedi.

Otelciler 2015 sezonundan umutlu!

Otelciler 2015 sezonundan umutlu. TÜROFED Başkanı Ayık: "Çevremizdeki bazı olumsuzlukların Türkiye içine sirayet etmemesi durumunda 2015 sezonunda da çok büyük bir sorun yaşayacağımızı tahmin etmiyorum".

Turizmde çalışan 1 milyonu aştı!

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Araştırma Geliştirme (ARGE) biriminin derlediği verilere göre, Türkiye'de sigortalı olarak çalışanların sayısı yüzde 6 artışla 13,3 milyona çıktı...

alanyalı otelciler Haberi

alanyalı otelciler


Blue Star Hotel Genel Müdürü Muharrem Gözen, “2013 yaz sezonu dalgalı geçmesine rağmen, Alanya turizminde hedefler tutacak” dedi. 


Alanya, 2013 yılı sezonuna iyi başladı ve erken rezervasyonda yoğun talep görerek, bir önceki yıla oranla ortalama %15-20 arasında rezervasyon artışı yaşandı. Ancak Haziran ayında, SKY Havayolları ve Almanya’nın büyük tur operatörlerinden GTI’nın iflasını açıklamasının ardından, iyi giden sezon olumsuz yönde etkilendi. Almanya ve Hollanda başta olmak üzere yurtdışı rezervasyon talebinde bir durağanlık yaşanırken, Alanya’ya gelmek isteyenler için de yeterli uçak sağlanamadı.


Haziran ayı itibariyle başlayan durağanlığı aşmak için, Alanyalı otelciler aksiyon vererek fiyatlarda %15 civarında indirime gittiklerini açıkladılar. Hem fiyatların ekonomik olması, hem son günlerde Mısır’da yaşanan olumsuz olayların sonucunda Avrupalı tur operatörlerinin Mısır uçaklarını Türkiye’ye çevirmesi nedeniyle, Alanya otellerinde Ağustos itibariyle...