01 / 07 / 2024

Alanyurt köyü eski ismi

Alanyurt köyü eski ismi

Köy Muhtarı Dalburacı : "Köylümüz pazara ürün götürdüğünde 'Alanyurt malı' deyince isim tanınmadığından satış yapamıyor. Ancak 'Sirge' deyince insanlar tanıyıp alıyor. Yeni isim bir türlü tutmadı" dedi

Kadıköy Osmaniye'deki rezerv yapı alanın imar planı değişikliği askıda!

İstanbul Kadıköy Osmaniye Mahallesi 627 Ada (Eski 7 Parsel) Yeni42, 43, 44 Parseller İle Bir Kısım Tescil Dışı Alanı İçeren Rezerv Yapı Alanına İlişkin 1/5000 ölçekli NİP Değişikliği ve 1/1000 ölçekli UİP Değişikliği askıda...

Depremde hayat kurtaran yöntem İstanbul'a geliyor! Eski binalar artık yıkılmayacak!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, üç depremde de yıkılmayan binayı inceledi ve binalarda kullanılan yöntemi İstanbul'da da hayata geçirileceğini söyledi. Depremde hayat kurtaran yöntem İstanbul'a geliyor! Eski binalar artık yıkılmayacak!

Emlak Konut GYO Köy Zekeriyaköy projesinde konut sayısı değişti!

İstanbul’un Sarıyer İlçesindeki Zekeriyaköy'de büyük kısmı ağaçlık olan eski askeri arazide hayata geçirilen Emlak Konut GYO Köy Zekeriyaköy projesinde kapasite artırılıyor. 

Kadıköy Belediyesi'nin eski binası yıkılacak, yeşil alana dönüşecek!

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, belediye binasının yıkılıp bu bölgeyi yeşil alana ve deprem toplanma alanına dönüştüreceklerini söyledi.

Kocaeli Çerçili Köy Konağı'nın inşaatı tamamlandı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kandıra İlçesi Çerçili Mahallesi’ndeki eski köy okulunu konağa dönüştürdü.

Tepebaşı Yaşam Köyü projesi tamamlanıyor!

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi, Remourban - Akıllı Kentsel Dönüşümün Hızlandırılması Projesi ile hayata geçirdiği “Yaşam Köyü” tamamlanıyor.

Kocaeli'de atıl durumdaki eski okul köy konağına dönüştürüldü!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi  Kandıra Kırkarmut Köyü’nde atıl durumda olan eski köy okulu onarılarak köy konağı olarak vatandaşların hizmetine sunuldu.

Kocaeli Hacımazlı Köyü'ndeki eski okul binası yenilendi!

Geçtiğimiz yıllarda taşımalı eğitime geçen Kandıra Hacımazlı Köyü’nün eski okulu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışmalarla baştan aşağı yenilendi.

Bensu Soral Alaçatı’dan eski köy evi aldı!

İçerde dizisinin yıldızı Bensu Soral, kazandığını gayrimenkule yatırdı. Oyuncu Alaçatı’dan eski bir köy evi satın aldı.

Kütahya Kureyşler Köyü sular altında kaldı!

Kütahya’nın Aslanapa ilçesinde bulunan Kureyşler Baraj Gölü eski Kureyşler köyünü sula altına aldı. Açıkta kalan minare ortaya ilginç bir görüntü çıkardı.

Gamze Özçelik köy hayatını seçti!

Şehrin gürültüsünden bunalan ünlüler çareyi doğaya sığınmakta buluyor. Eski oyuncu Gamze Özçelik, soba başında çekildiği fotoğrafını "Köy hayatını seçti" notuyla paylaştı.

Gelibolu Kıyı Emniyeti binası yıkıldı!

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde bulunan eski Kıyı Emniyeti binası yol ve meydan çalışmaları kapsamında yıkıldı.

Sertab Erener Bodrum'da köy evi satın aldı!

Müzikal çalışmalarıyla göz dolduran Sertab Erener, Bodrum'un dışında eski bir köy evi satın aldı.

Alanyurt köyü eski ismi Haberi

Alanyurt köyü eski ismi


Uşak'ın merkeze bağlı Alanyurt köyü halkı, köyün eskisi gibi tanınmaması ve ürünlerini satamadıkları gerekçesiyle 1970'li yıllardaki Sirge ismine geri dönmesini istiyor.


Köy muhtarı İbrahim Dalburacı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1953 yılında Uşak'ın il olmasıyla köylerinin Manisa'dan bu ile bağlandığını ve 1970'li yıllarda Sirge olan adının Alanyurt olarak değiştirildiğini söyledi.


Aradan geçen 40 yıllık süreçte Alanyurt isminin Sirge kadar benimsenmediğini ifade eden eden Dalburacı, şöyle konuştu:


"Köyümüzün tarihi geçmişi var. Pazara ürün götürdüğümüz ürünler, 'Alanyurt malı' denince tanınmadığından satışı yapamıyor. Ancak 'Sirge' deyince insanlar bilip alıyor. Yeni isimle bir türlü kaynaşamadığından, herkes 'Sirgeliyiz' diyor ve öyle de tanınıyor. Hatta tapu ve okul diplomalarında köyün isminin Sirge olarak yazılı. Biz de köyün ismini değiştirmek için imza kampanyası başlatıp, yaklaşık 160 kişiden destek aldık ve...