29 / 04 / 2024

Alara Nehri’ne HES ısrarı

Alara Nehri’ne HES ısrarı

Antalya Gündoğmuş'ta Uçansu Şelalesi'ni içine alan doğa harikası Alara Nehri üzerinde planlanan 7 HES'ten 2'si için iptal kararı verilmesine rağmen Bakanlık olumlu ÇED raporu verdi

Dyson Airwrap fiyatları ne kadar? İşte Dyson Airwrap Nisan 2022 fiyat listesi!

Dyson Airwrap çoğu kadının favorisi. Çok başlıklı yapısıyla saç şekillendirmeyi oldukça kolay hale getiren Dyson Airwrap bukle ve dalga oluşturmak için başlıklara, düzleştirmek ve hacim kazandırmak için fırçalara sahip. Peki, Dyson Airwrap fiyatları ne kadar? İşte tüm detaylar...

Ordu Melet Nehri'ndeki köprü inşaatı ne zaman bitirilecek?

Ordu'nun Altınordu ilçesinde bulunan Melet Nehri üzerindeki köprü inşaatının ne zaman bitirileceği meclis gündemine taşındı. CHP'li Adıgüzel, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Tunca Nehri'ndeki Gazimihal Köprüsü'nün onarım çalışmaları mecliste!

Tunca Nehri üzerinde bulunan Gazimihal Köprüsü'nün onarım çalışmaları ve ne zaman trafiğe açılacağı meclis gündeminde konu oldu...

Fırat Nehri'ne yüzen otel projesi!

Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesine bir girişimci tarafından ''Yüzen otel'' projesi inşa edilmek isteniyor. Fırat Nehri için proje hazırlandı.

Fırat Nehri'ne yüzen oteller planlanıyor!

Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesine yeni turizm planları hazırlanıyor. Fırat Nehri'ne yüzen oteller planlanıyor.

Manavgat Değirmenözü Köyü'ne 2'nci HES geliyor!

Manavgat’ta balık ölümleriyle sık sık gündeme gelen Köprüçay’daki Değirmenözü Köyü’ne Hidro Elektrik Santrali (HES) inşaatının ardından ikinci proje kapıda. Değirmenözü halkı, yeri sır gibi saklanan Mercan 2 regülatörünün de aynı köye yapılmaya başlandığını fark edince isyan etti.

Edirne Tunca Nehri'ne 4 köprü inşa edilecek!

DSİ 11. Bölge Müdürlüğüfnce Tunca Nehri üzerine toplam 4 adet büyük köprü yapılacak, 3 adedinin yı sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor...

Sakarya Nehri için Tarihi Sakarya Köprüsü yatağı genişletilecek!

Sakarya Büyükşehir Belediyesince Kızılırmak ve Fırat'tan sonra Türkiye'nin üçüncü en uzun nehri olan Sakarya Nehri'nin, ADASU Hidroelektrik Santrali (HES) ve Tarihi Sakarya Köprüsü arasındaki 8 kilometrelik yatağında genişletme çalışması başlatıldı.

Tunceli Munzur Vadisi'ne 26 tane HES yapılacak!

Tunceli halkı tarafından kutsal olarak görülen Munzur Vadisi üzerine yapılmak istenen 26 HES projesinin 5’i faaliyete girdi. Bölge halkı HES ve siyanürlü altın arama projeleriyle 60 köyün sular altında kalarak yok olacağı belirtiliyor.

Artvin Kamilet Vadisi’ne yeni HES projesi!

Artvin İl Genel Meclisi, Kamilet Vadisi’nde bir HES yapımına daha izin verdi. Kamilet Vadisi üzerinde HES yapımına izin verilmesinin hemen ardından MNG Holding, atağa geçti.

Artvin Kamilet Vadisi’nde yol inşaatına başlandı!

Doğal zenginliğiyle bilinen Artvin Kamilet Vadisi’ne HES yapılmak için yol inşaatına başlandı. Yaşam savunucuları, “Böyle giderse Arhavi’yi Arhavi yapan her şey yok olacak” diyor.

Antalya Köprüçay'daki HES projesi protesto edildi!

Antalya Köprüçay'da HES inşaat alanında İstanbul'dan Yaşam ve Dayanışma Yolcuları ve Antalya'dan A Platformu'nun düzenlediği protesto eyleminde, çevrecilerle HES çalışanları arasında gerginlik çıktı. HES çalışanları iş makineleriyle eylemcilerin önüne kesti.

Arhavi HES projesine devam!

ARTVİN’in Arhavi ilçesinde şehir merkezine yapılması planlanan HES projesine devam ediliyor.HES’ne karşı olduklarını söyleyen Arhavi halkı, “şehiriçinde HES hayatı çekilmez hale getirir” diyor.

Alara Nehri’ne HES ısrarı Haberi

Alara Nehri’ne HES ısrarı

Antalya Gündoğmuş'ta Uçansu Şelalesi'ni de içine alan doğa harikası Alara Nehri üzerinde planlanan 7 HES'ten 2'si için mahkemenin iptal kararı vermesinin ardından, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, aynı nehir üzerine yeni bir HES için daha 'ÇED Olumlu' raporu verdi.


Alara Nehri üzerinde ÇED raporu verilen Kamer HES ile 'ÇED Gerekli Değildir' raporları iptal edilen Hayat 1 ve Hayat 2 HES'lerle birlikte Uçankaya HES, Oğuz HES, Gündoğmuş HES, Erka HES olmak üzere toplam 7 HES'in proje planları da ÇED raporunda gösterildi. Nehir üzerindeki planda bir de Alara Barajı...