01 / 05 / 2024

Alayköşkü Caddesi

Alayköşkü Caddesi

İlber Ortaylı: Eski binaların tahribinde, bilhassa kitabenin yok edilmesinde birkaç çılgın işgüzar memurun dışında merkezi hükümetin bir politikası olduğunu zannetmiyorum

Yüzde 127’lik kira artışıyla rekor kıran İstiklal Caddesi dünyadaki AVM'leri solladı! 

Uluslararası gayrimenkul danışmanlık şirketi Cushman - Wakefield tarafından hazırlanan rapora göre İstiklal Caddesi, Yüzde 127’lik kira artışıyla rekor kırdı...

Kağıthane ve Sarıyer ilçeleri Büyükdere Caddesi Batı Kısmı imar planı askıda!

Kağıthane-Sarıyer ilçeleri, Büyükdere Caddesi Batı kısmına ilişkin 1/5000 ölçekli 20.09.2022 tasdik tarihli Nazım İmar Planı askıya çıkarıldı.

Özak GYO Demre arsasının değeri belli oldu!

Özak GYO'nun Antalya ili, Demre ilçesi, Büyükkum Mahallesi, Çamlık Caddesi 194 ada 338 parselde yer alan gayrimenkulünün değerleme raporu yayınlandı. Peki Özak GYO Demre arsasının değeri ne kadar oldu?

Bağdat Caddesi'ndeki kiralık dükkanlar kapışılıyor!

Onlarca sektörden 750'si ana mağaza olmak üzere 3 bin iş yerinin bulunduğu Bağdat Caddesi'nde, doluluk oranı Apple mağazasının açılmasıyla yüzde 98'e ulaştı. Kalan mağazaların kısa sürede dolması ve cadde için yeni projelerin hayata geçmesi bekleniyor.

Erzurum'daki eski İller Bankası Bölge Müdürlüğü binası Belediyeye devredilecek!

Erzurum şehir merkezi Yoncalık Caddesi'nde yer alan uzun yıllar İller Bankası Bölge Müdürlüğü şeklinde hizmet sunan bina harabe hale geldi. Binanın Büyükşehir Belediyesi'ne devredileceği belirtildi.

Bağdat Caddesi açık alan mağazacılığıyla değerlenecek!

Bağdat Caddesi belki de en fazla açık alana sahip caddelerden biri. 6 kilometre uzunluğunda olan caddede salgın sonrası ciddi bir kalabalıklaşma oldu. Bağdat Caddesi Derneği, caddede açık mağazacılığın önem kazanacağını ve caddenin bu şekilde daha da değerleneceğini belirtiyor. 

Eskişehir Ziyapaşa Caddesi’ndeki riskli binalar yıkılıyor!

Eskişehir Ziyapaşa Caddesi’nde yaklaşık 10 yıl boyunca atıl vaziyette yer alan binaların yıkımına başlandı. Ancak yıkımına devam edilen binalardan birinde hiçbir güvenlik önlemi alınmadı.

Küçükçekmece Yalı Caddesi Kavşak Ön Projesi imar planı askıda!

Küçükçekmece Fatih Mahallesi, Yalı Caddesi - 27 Mayıs Cadde Arası Yol, Kavşak Ön Projesine ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 14 Eylül 2018 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı askıya çıktı...

Onur Park Life'ta ticari alan kiralamaları başladı!

Bölgenin en büyük caddesi, Onur Park Life İstanbul'da ticari alan kiralamaları başladı. Onur ParkLife İstanbul, toplamda 231 cadde dükkanıyla, bölgenin en büyük cadde avm konsepti olacak.

Malatya Kavacık Caddesi'nde dönüşüm devam ediyor!

Malatya Büyükşehir Belediyesi Yıldıztepe Mahallesi sınırlarında bulunan Kavacık Caddesi’nde değişim dönüşüm ve yenileme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Sancatepe İmar Yolu Ön Projesi plan tadilatı askıda!

Sancaktepe İlçesi, Osmangazi Caddesi - Yakacık Caddesi arası İmar Yolu Ön Projesi'ne ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı tadilatı bugün askıya çıkarıldı.

Bağdat Caddesi'nde 15 bin bina yıkılmayı bekliyor!

Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği (AYİDER) Başkanı Melih Tavukçuoğlu ve AE Mimarlık Yönetim Kurulu Başkanı Mimar Ahmet Erkurtoğlu Bağdat Caddesi'ndeki gelişmeleri değerlendirdiler.

Beyoğlu ve İstiklal Caddesi'ndeki Nostaljik Tramvay 31 Aralık'ta açılacak!

Beyoğlu ve İstiklal Caddesi'nde çevre düzenleme ve tramvay raylarını yenileme çalışmalarında son noktaya gelindi. Nostaljik Tramvay 31 Aralık'ta açılacak.

Alayköşkü Caddesi Haberi

Alayköşkü Caddesi




Eski binaların tahribinde, bilhassa kitabenin yok edilmesinde birkaç çılgın işgüzar memurun dışında merkezi hükümetin bir politikası olduğunu zannetmiyorum. İstanbul-Osmanlı medeniyetini yıkanların saiki ideolojik olmaktan çok görgüsüzlük ve paradır


Topkapı Sarayı’nın Gülhane Bahçesi’nden geçelim; köşedeki Alay Köşkü’nden Kazım İsmail Gürkan yani eski Binbirdirek Caddesi’ne çıkan yokuşun adı Alayköşkü Caddesi’dir. 8 numaralı binanın üzerinde eski harflerle “Sağlık Yurdu” yazar. Bu çini levha ve binanın cephesini süsleyen diğer çini panolar, kemerli pencereler, binanın üstündeki yarım kubbe bu binayı o zamanki Sıhhiye Nezareti’nin bir mahalle dispanseri olarak inşa ettirdiğinin delilidir. Bina geçen zamanlar içinde mahalle polikliniği olma vasfını kaybetmiş, hoyrat kullanımlardan sonra boşalmış ve birisine satılmıştır.


Boşalan binanın zaman içinde tahribi çok kolay olur


Satın alanın bu güzel ve orijinal parçayı aslına uygun bir biçimde bir...