02 / 05 / 2024

Albatros Park ihale 2016

Albatros Park ihale 2016

Büyükçekmece Belediyesi Albatros Park olarak bilinen alanı yine ihaleye çıkartıyor. Yaklaşık 30 bin metrekarelik alan 172 milyon TL bedelle 11 Şubat 2016 günü hasılat paylaşımı ile ihale ediliyor.

İstanbul Park pisti için ihale süreci başlatıldı! İhalenin tahmini bedeli 117.8 milyon dolar!

Geçtiğimiz senenin sonunda Intercity'nin İstanbul Park pisti boşaltmaya karar verilmişti. Dah sonra, Vakıflar Genel Müdürlüğü İstanbul Park Formula 1 pisti için ihale sürecini başlattığını duyurdu. Yapılacak olan bu ihalenin toplam tahmini bedeli 117.8 milyon dolar olacak.

Karşıyaka’da 149 adet AVM dükkanı icradan satılıyor! İhale bedeli 7 milyon 850 bin TL!

İzmir Karşıyaka’da Ege Park Mavişehir AVM'de 149 adet dükkan icradan satışa çıkarıldı. 7 milyon 850 bin TL olan ihale 20 Şubat 2023’te saat 09.00’da gerçekleştirilecek.

Alanya Belediyesi 75 hektarlık macera parkını kiraya verecek! Yıllık kira bedeline çok şaşıracaksınız!

Antalya İli Alanya Belediye Başkanlığı, Asmaca Mahallesi Alanya Şehir Ormanı'nda yer alan Macera Parkı'nı kiraya verecek. Söz konusu ihale 30 Haziran 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

Büyükçekmece Albatros Parkı'na otel yapılması mecliste reddedildi!

İstanbul Büyükçekmece'de yer alan son yeşil alanlardan Albatros Parkı CHP'li belediye tarafından imara açılmak istendi. Parkın imar değişiklik planı İBB Meclisi’ne taşındı. 20 katlı binaların inşası için parkı imara açma isteği AK Parti ve MHP'nin oyları ile kabul edilmedi. 

Büyükçekmece Belediyesi'nden Albatros Parkı plan değişikliği açıklaması!

Büyükçekmece’deki Albatros bölgesinde yer alan belediyeye ait parselin, İBB Meclisi’nde tartışmalar arasında "park" ilan edilmesi üzerine Büyükçekmece Belediyesi tarafından açıklama yapıldı. 

Albatros Parkı yeşil alan oldu!

İmarı senelerdir tartışılan Büyükçekmece'deki Albatros Parkı yeşil alan ilan edildi...

Tunceli Halbori Gözeleri Millî Parkı'na otel yapılacak!

Tunceli’de Aleviler için kutsal mekanlarından biri olarak kabul edilen ve Milli Park statüsünde olan Halbori Gözeleri Millî Parkı’na bungalov ev tipi otel işletmeciliği için ihale yapılacağı ileri sürüldü... 

Elmasburnu Tabiat Parkı için yeni ihale!

İstanbul Beykoz Riva'daki Elmasburnu Tabiat Parkı işletmesi için yeniden kiralama ihalesine çıkarıldı. Tabiat Parkı için geçtiğimiz Ocak ayında yapılan ihaleye katılım gerçekleşmemişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Albatros arazisine inşaat eleştirisi!

İstanbul Büyükçekmece mitingde Albatros arazisine inşaat yapılmak istenmesini eleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, parkın birilerine peşkeş çekildiğini ifade eti. 

Albatros'un imar planlarına ulaşıldı!

Albatros Parkı’nın imara açılacak olması büyük tepkilere neden olmuştu. Albatros’un nasıl imara açıldığı Büyükçekmece Fen İşleri Müdürlüğü’nün arşivindeki planlara ulaşıldı.

Albatros Parkı, Büyükçekmece'nin millet bahçesi olacak!

AK Parti İBB Başkan Adayı Yıldırım, "Albatros Parkı'nı katakulliyle yemeye kalktılar. Büyükçekmece buna izin verir mi? Hiç heveslenmesinler. Orası Büyükçekmece'nin en güzel millet bahçesi olacak. Buradan söz veriyoruz" dedi...

Binali Yıldırım: Albatros Parkı'nı millet bahçesi yapacağız!

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım yaptığı açıklamada Büyükçekmece halkının meşhur bir Albatros sorunu olduğunu söyleyerek, "Orayı yedirmeyiz. Hiç heveslenmesinler. Burası millet bahçesi olacak." dedi.

Albatros Parkı'ndaki yapılaşmaya engel!

CHP'li Büyükçekmece Belediyesi'nin ilçenin en büyük yeşil alanlarından biri olan Albatros Parkı'nın yapılaşmaya açan plana mahkemeden engel geldi. 

Albatros Park ihale 2016 Haberi

Albatros Park ihale 2016

Büyükçekmece Belediyesi Albatros Park olarak bilinen alanı yine ihaleye çıkartıyor. Yaklaşık 30 bin metrekarelik alan 172 milyon TL bedelle 11 Şubat 2016 günü hasılat paylaşımı ile ihale ediliyor. Ticaret merkezleri, konut, turistik ve eğlence tesisleri yapılabilecek alanın satışına müşteri çıkıp çıkmayacağı merak ediliyor. Bilindiği üzere daha önce defalarca bu alan satışa çıkarılmasına rağmen gerek çevrecilerin etkisinden gerek daha elverişli durumda olmamasından dolayı satış gerçekleşmedi.


Bu defa 11 Şubat'ta satışın gerçekleşip gerçekleşmemesi merak edilmesinin yanında Diren Albatros, Diren Büyükçekmece ekibi yine satışın iptal edilmesi yönünde protestolarını ve kampanyalarını sürdürmekteler.


İmza kampanyası başlatan direnişçilerin dün de bir basın açıklaması vardı. 

''... Satış ihalesi iptal edilsin; Albatros yeşil alan olsun. Büyükçekmece sahilinde bulunan Albatros; bugüne kadar talandan bir şekilde kurtulmuş, deniz dolgusu olmayan; halkın tek...