08 / 05 / 2024

Aleksis Çipras izmir

Aleksis Çipras izmir

İzmir'de 1'inci Kordon'daki Yunanistan Başkonsolosluğu olarak hizmet veren tarihi binanın restorasyonuna başlandı.Yunanistan 'da 2012 yılındaki ekonomik krizden çıkmak için yurt dışında sahip olduğu 30 gayrimenkulün satılacağı haberleri çıktı.

İstanbul İzmir Otoyolu geçiş ücreti 2019 ne kadar? 

İstanbul İzmir Otoyolu geçiş ücreti 2019 ne kadar? İstanbul izmir otoyolu Ağustos 2019 geçiş ücreti nedir? İstanbul İzmir Otoyolu geçiş ücreti kaç TL 2019? İşte tüm merak edilenler...

Yunanistan'da konut vergisi yarı yarıya düşecek!

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, vergi indirimleri ve maaş artışını içeren yeni ekonomi paketini açıkladı...

Yunanistan ve Bulgaristan'dan demir yolu hattı projesi!

Yunanistan ve Bulgaristan'da bulunan 6 limanı birleştirmesi planlanan demir yolu hattının inşası için mutabakat zaptı imzalandı. Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ve Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov imza törenine katıldı.

Yenitepe İzmir daire fiyatları!

Yenitepe İzmir daire fiyatları 156 bin TL'den başlıyor. İzmir Karabağlar'da hayata geçirilen Yenitepe izmir projesi 20 bloktan oluşuyor...

Necip Nasır: Konutta en büyük talep İzmir'de olacak!

Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı Necip Nasır, önümüzdeki dönemde konut satışlarında Türkiye genelinde en hızlı yükselişin izmir'de yaşanmasını beklediklerini söyledi.

Yunanistan'a cami inşa edilecek!

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, "Önümüzdeki dönem içerisinde Atina'da cami ve Müslüman mezarlığı inşasına doğru ilerliyoruz." ifadesini kullandı.

İzmir Doğanlar Stadı Temmuz'da açılacak!

İzmir yıkılan Alsancak Stadı ile yaşlı ve sorunlu Atatürk Stadı'nın yerine izmir Büyiıkşehir ve Bornova belediyeleri, Doğanlar Stadı'nı bitirdi.

TAP açılış töreni gerçekleştirildi!

Trans-Adriyatik Doğalgaz Boru Hattı Projesi'nin (TAP) Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ve proje ortağı ülkelerin üst düzey yetkililerinin katılımıyla açılış töreni gerçekleştirildi.

İzmir Karşıyaka'da icradan 7 milyon TL'ye satılık fabrika!

İzmir Karşıyaka 4. İcra Müdürlüğü, izmir İli Çiğli İlçesi'nde yer alan fabrikayı satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkulün satış bedeli 7 milyon TL olarak belirlendi.

İzmir- Selanik arası feribot seferleri için görüşmeler sürüyor!

Başbakan Davutoğlu ile Yunanistan Başbakanı Çipras'ın görüşmesinde gündeme gelen İzmir- Selanik arası feribot seferleri için Türk-Yunan heyetleri hiç vakit geçirmeden kolları sıvadı

İzmir Körfez Geçişi ulaşımı rahatlatacak!

Mimar, Kentbilimci Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp bugünkü yazısında Balçova, Üçkuyular-Karşıyaka, Mavişehir arası 5 km lik Izmir ‘Oto-Ray Körfez Geçişi’ Projesi'ni anlattı. İşte o yazı..

İzmir-Selanik seferleri, zirve toplantısında konuşuldu!

Ekrem Demirtaş, Türkiye'yi ziyaret eden Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'ın Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşmesinde İzmir ile Selanik arasına feribot seferleri konulması planının gündeme gelmesine ilişkin, "Selanik, Ege'nin Avrupa'ya çıkış kapısı ola

Yunanistan'da konut kredilerinde icraya izin verilmeyecek!

Yunanistan Başkanı Aleksis Çipras, hükümetinin mortgagelerde büyük bir icra dalgasına izin vermeyeceğini, bunun kreditörler ile Atina’da devam eden müzakerelerde kırmızı çizgileri olduğunu söyledi.

Aleksis Çipras izmir Haberi

Aleksis Çipras izmir

Yunan medyasındaki satılacaklar listesinde yayımlanan, İzmir 1'inci Kordon'da, Atatürk Caddesi üzerinde bulunan tarihi konsolosluk binasına, Aleksis Çipras'ın başında olduğu Yunan Hükümeti maddi kaynağı sağladı ve restorasyona başlandı.


400 GÜNDE BİTECEK

Restorasyonunu üstlenen 'Birlik İnşaat 'ın sahibi yüksek mimar Turgay Bakır, tarihi konsolosluk binasının 19'uncu yüzyılın sonunda yapıldığını hatırlattı. Bakır, "Binanın içinde temelden güçlendirme, aslına uygun restorasyon çalışmalarına başladık. Bu bina Kordon'daki önemli yapılardan biri. 400 günde bitirmeyi hedefledik" dedi.

Yunanistan Başkonsolosluğu binasına komşu, şu an kullanılmayan Alman Başkonsolosluğu binası ve bir diğer tarihi yapı da kurtarılmayı bekliyor. İzmirler beton yığınına dönen Birinci Kordon'da tarihi yapıların parmakla sayılacak kadar az olduğuna dikkat çekip, "Yunan Başbakanın Çipras'ın değerine sahip çıkıp bu ekonomik krizde tarihi konsolosluk binasına bütçe ayırıp yeniden kente kazandırması çok sevindirici. Hemen...