18 / 05 / 2024

Ali Abdullah Salih

Ali Abdullah Salih

Salih Camisi modern mimarisi ve kusursuz işçiliği ile Sana’nın sembolü oldu. 2008 yılında ibadete açılan cami devrik lider Ali Abdullah Salih’in adını taşıyor. Cami Yemen ve Arap mimarisini modern bir platformda birleştiriyor.

Sümer Mesken İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sümer Mesken İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Sancaktepe'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Ali Abdullah Sümer tarafından kuruldu.

Masarat Dekorasyon İnşaat İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Masarat Dekorasyon İnşaat İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Fatih'te 300 bin TL sermaye bedeli ile Ali Abdullah s. Ba Wazıt ve Ghaıth Alahmar ortaklığında kuruldu.

Alacalı Müteahhitlik İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

Alacalı Müteahhitlik İnşaat Anonim Şirketi bugün Bağcılar'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Hasan Ali Karahan, Salih Karahan ve Abdullah Levent Ongun ortaklığında kuruldu.

Nema Gayrimenkul Danışmanlık Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Nema Gayrimenkul Danışmanlık Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Ali Abdullah S Alsugaır tarafından 100 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Ürdün Prensi Ali'den tapu arşivi ziyareti!

Ürdün Kralı Abdullah'ın kuzeni Prens Ali, tapu arşivini ziyaret ederek Ürdün'ün Osmanlı dönemine ait tapu kayıtlarını inceledi.

Atik Ali Paşa Yalısı Four Seasons oluyor!

1999 yılında Çırağan Caddesi'ndeki tarihi Atik Ali Paşa Yalısı, Four Seasons Oteller Zinciri'nin bir halkası olacakmış. İşte Emlakkulisi.com tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın hazırladığı o özel haber...

Ali Haydar Bulut Derince projelerini açıkladı!

Derince Belediye Meclisi’nin nisan ayı toplantısını Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut yönetirken, katiplik görevlerini İbrahim Eren ve Abdullah Yalçınkaya yaptı. Toplam 10 maddenin görüşüldüğü toplantıda Bulut, ardı ardına projeler açıkladı.

Ali Ağaoğlu ve Nazif Zorlu'ya takipsizlik kararı!

17 Aralık soruşturmasında, aralarında Ali Ağaoğlu ve eski bakan Erdoğan Bayraktar' ın oğlu Abdullah Oğuz Bayraktar' ın da bulunduğu 60 kişi hakkında takipsizlik kararı verildi.

Abdullah Gül Kuveyt'te Küçük Bot Limanı'nın temel atma törenine katıldı!

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kuveyt'te Türk şirketi tarafından yapılacak limanın temelini attı. Gül'ü törenin düzenlendiği çadıra gelişinde Kuveyt Petrol Bakanı Ali Ömer ve diğer ilgililer karşıladı...

Ali Ağaoğlu’nun yurtdışı yasağı kaldırıldı!

Aralarında eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın oğlu Abdullah Oğuz Bayraktar’ın da bulunduğu 14 kişi savcılık sorgusunun ardından tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edilmişti. Ali Ağaoğlu’nun yurtdışı yasağı kaldırıldı...

Yemen Salih Camisi mimarisi ile göz kamaştırıyor!

Salih Camisi modern mimarisi ve kusursuz işçiliği ile Sana’nın sembolü oldu. 2008 yılında ibadete açılan cami devrik lider Ali Abdullah Salih’in adını taşıyor. Cami Yemen ve Arap mimarisini modern bir platformda birleştiriyor.

Ali Ağaoğlu ve Salih Kaan Çağlayan gözaltına alındı!

İstanbul'da aralarında ünlü isimlerin ve işadamlarının da bulunduğu isimlerin evlerine baskın düzenlendi. Aralarında iş adamı Ali Ağaoğlu' nun da bulunduğu çok sayıda gözaltı olduğu belirtiliyor...

Abdullah Gül: Saraçoğlu Mahallesi’nde bina yıkımı olmayacak!

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Ali Hakkan, Abdullah Gül 'ün “Projeyi aceleye getirmeyin” dediğini, “Uzmanların tavsiyeleriyle ve yol göstericiliğiyle yapıldığı takdirde işlerin iyi yürüyeceğini” söylediğini aktardı.

Ali Abdullah Salih Haberi

Ali Abdullah Salih

Yemen’in en büyük camisi olan ve devrik lider Ali Abdullah Salih’in adını taşıyan Salih Camisi mimarisi ile göz kamaştırıyor. 2008 yılında ibadete açılan cami, Yemen ve Arap mimarisini modern bir platformda birleştiriyor. Kusursuz bir işçiliğe sahip olan Salih Camisi’nin 6 minareli olma fikrinde ise İstanbul’daki Sultanahmet Camisi’nden ilham alınmış.


Caminin iç kısmına girildiğinde sık bir şekilde dizilen kahverengi sütunların Mekke’deki Mescid-i Nebevi’yi andırdığı gözleniyor. Kameriye adı verilen 4 ana kemer üzerine oturtulan ana kubbenin çapı 27.4 metre, yüksekliği ise 39.6 metre olarak inşa edilmiş. Ana kubbe ile beraber, 5 kubbeden oluşan caminin kubbeleri, İslamın 5 şartını sembolize ediyor. İstanbul’daki Sultanahmet Camisi’nden ilham alınarak yapılan 6 minare ise imanın 6 şartını temsil ediyor.


Minarelerin boyu 100-200 metre

Caminin farklı kısımlarında kullanılan ve Yemen’e...