03 / 05 / 2024

Ali Hürmüzlü

Ali Hürmüzlü

Irak'ın Kerkük kentinde onlarca Türkmen, ülkenin devrik Cumhurbaşkanı Saddam Hüseyin döneminde gasp edilen arazilerinin iade edilmesi talebiyle gösteri düzenledi.

Kira bedellerindeki hızlı yükselişin sorumlusu tuhaf para politikası mı? Vatandaşlar ne diyor? 

Ev sahipleri ile kiracılar arasında kira zammı tartışmaları sürerken, kira bedellerindeki artışlar ile ilgili yorumlar da gelmeye devam ediyor. TCMB eski başekonomisti Prof. Dr. Ali Hakan Kara, kiralardaki hızlı artış ile ilgili X sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. İşte o paylaşım...

Konut sigortası neden önemlidir? Konut sigortası hangi riskleri kapsar?

Konut sigortası, birçok olumsuz durumda konutların korunmasına yönelik birçok hak tanıyan bir sigorta türüdür. Yangın, deprem, hırsızlık ve su baskını gibi durumlarda işe yarayan bu sigorta türü zorunlu olmasa da yaptırılabilir. Peki konut sigortası neden önemlidir, hangi riskleri kapsar?

Yaz tatiliniz zehir olmasın! Tatile çıkacaklar dijital güvenliğe dikkat!

Bilişim uzmanları tatile çıkacakları siber saldırılara karşı uyarıyor. Uzmanlar, kimlik hırsızlığı saldırılarına maruz kalmamak için özellikle bilgisayar, telefon ve tablet gibi akıllı cihazları kullanırken dikkat edilmesi gereken kuralları açıkladı.

Twitter dolandırıcısı 794.000 dolarlık ünlü Kripto hırsızlığı suçunu kabul etti

İngiliz bir adam Salı günü Barack Obama ve Elon Musk gibi ünlülerin Twitter hesaplarını hackleme ve 794.000 dolarlık kripto para birimini çalma planlarındaki rolünden dolayı suçunu kabul etti.

Araç sahipleri dikkat! O ödeme yapılacak! Bu parayı hemen alabileceksiniz!

Kahramanmaraş’taki depremler sonrası on binlerce bina yıkılırken, enkazın altında kalan çok sayıda araç da zarar gördü. Hurdaya dönen yaklaşık 2 bin araç, belediyeye ait asfalt işleme tesislerinin bulunduğu alana geldi ve burada hasar tespiti yapılacak. Bulunamayan araçlar içinse ‘hırsızlık teminatı

Güncel iOS ve iPadOS sürümü yayınlandı! Fakat yazılım casusuluk için kullanılabilir

Veri hırsızlığı ve diğer kötü niyetli faaliyetler için hem siber suçlular hem de "ticari" casus yazılım üreticileri tarafından sıklıkla hedef alınır.  Bir bilgisayar korsanının, Apple'ın iPhone ve iPad işletim sistemleri için yaptığı son güncellemeyle düzelttiği gibi WebKit'te bir güvenlik açığı bul

Son dakika gelişmesi! Deprem sonrası yaşanan hırsızlık olayları için bakanlık harekete geçti!

Kahramanmaraş merkezli 10 ile yaşanan depremlerin ardından hırsızlık ve yağma haberleri artmaya başladı. Yaşanan bu olayların artışı üzerine Adalet Bakanlığı konuyla ilgili bir genelge yayımlayarak, başsavcılıklara gönderdi. İşte detaylar…

Kredi kartı kullanıyorsanız bu tuzağa dikkat! Hesabınız kötü emelli insanların eline geçmesin

Pandemi döneminde bütün dünyanın evlere kapandığı dönemlerde kullanımı oldukça fazlalaşan online alışveriş hırsızların da mecrasını sanal aleme kaydırıldı. Kredi kartlarında yaşanan hırsızlıkların çoğaldığı günümüzde bu duruma düşmemeniz için önlemler sıralandı. İşte detaylar...

Mcg Sar Danışmanlık Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Mcg Sar Danışmanlık Ticaret Anonim Şirketi bugün Beykoz'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Yavuz Gökalp Yıldız ve Sinem Hürmüzlü ortaklığında kuruldu.

Aile Bakanlığı bu kadar ödeme yapacak! Ama son tarihten hemen önce hıphızlı başvuru yapın

Aile Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahiplerine yönelik ödemeler devam ediyor. Bakanlık tarafından devam eden çocuk yardımını alabilmek için bir tarih var. O tarihe kadar mutlaka başvuru yapmanız gerekiyor.

Otoparklarda sorumluluk kime ait?

Otomobil sahipleri yüz binlerce liralık araçlarını bazen kısa süreli bazen de uzun süreli olarak otoparklara bırakıyor. Peki otoparklarda meydana gelen hırsızlık ve maddi hasar gibi olumsuz durumlarda sorumluluk kime ait? İşte detaylar...

Gümüşte ralli mi başlıyor? Değeri artacak mı? Hızlı artış ne zaman başlayacak?

Değerli metaller denince akla altın başta olmak üzere pek çok maden geliyor, ancak uzun süredir düşüşte olan gümüş pek de revaçta değildi. Gümüşün piyasadaki değer kaybının dibi görmüş olabileceği ve 2022’nin ikinci yarısında değerinde hızlı bir toparlanma yaşanacağı düşünülüyor.

ABD'deki dev perakende yolsuzluğuna o isim de karıştı! Haber Türkiye'yi şoke etti

ABD'nin New York eyaletinde aralarında bir Türk kızın da bulunduğu perakende hırsızlığı çetesine operasyon yapıldı. Çetenin mağazalardan yağmaladıkları ürünleri e-ticaret sitelerinde satıldığı ortaya çıktı. Detaylar duyanları şaşkına çevirdi.

Ali Hürmüzlü Haberi

Ali Hürmüzlü


Irak'ın Kerkük kentinde onlarca Türkmen, gösteri düzenleyerek ülkenin devrik Cumhurbaşkanı Saddam Hüseyin döneminde gasp edilen arazilerinin iade edilmesini istedi.


Kerkük'e bağlı Tisin bölgesi Aşiretler Meclisi Başkanı Hüseyin Merdan, gösteri alanında yaptığı açıklamada, ''Kerkük'te Saddam döneminde gasp edilen tüm araziler sahiplerine geri verilirken bir tek Türkmenlerin arsaları verilmedi. Tisin'de yüzlerce dönümlük arazimiz bulunuyor. Arazilerimiz, bu kez kent dışından gelenler tarafından gasp ediliyor. Arsalarımız üzerinde inşaat ve çeşitli yatırımlar da yapılıyor." dedi.


Kendilerine ait arsalarda başkalarının tasarrufta bulunmasına tepki gösteren Merdan, arazilerin gerçek sahibi olan Türkmenlere iade edilmesi gerektiğini vurguladı.


Tisin bölgesinin kanaat önderlerinden Ali Hürmüzlü de AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Son zamanlarda Kürt siyasi partilerinin isimlerini kullanan bazı gruplar Tisin semtinde Türkmenlere ait arazileri satışa sunmaya başladı. Siyasi parti ve yerel yönetime şikayette...