04 / 05 / 2024

Kredi kartı kullanıyorsanız bu tuzağa dikkat! Hesabınız kötü emelli insanların eline geçmesin

Kredi kartı kullanıyorsanız bu tuzağa dikkat! Hesabınız kötü emelli insanların eline geçmesin

Pandemi döneminde bütün dünyanın evlere kapandığı dönemlerde kullanımı oldukça fazlalaşan online alışveriş hırsızların da mecrasını sanal aleme kaydırıldı. Kredi kartlarında yaşanan hırsızlıkların çoğaldığı günümüzde bu duruma düşmemeniz için önlemler sıralandı. İşte detaylar...



Kredi kartı tuzaklarına dikkat edin!

Pandemi zamanlarında beraber hayatımıza giren ve oldukça basitlik sağlayan online alışveriş son dönemlerde büyük tehlikeler barındırmaya başladı.  Milyonlarca insanın kullandığı bu sistem oldukça basit ve zahmetsiz olduğu biliniyor.

Mağaza mağaza gezmek yerine internet aracılığı ile istediğin eşyayı veya ürün basitçe tedarik edilebiliyor. Ancak online alışveriş yapan vatandaşlara fiziksel kart yerine sanal kredi kartları kullanması öneriliyor.

Son dönemlerde sık sık yaşanan kartınızdan gayri resmi para çekilmesi halinde 24 saat dolmadan yetkili konumlara başvuruda bulunmanız gerekiyor. Bu durum başınıza gelmemesi için ise yetkili isimler fiziksel kartların online alışverişine kapatılmasını öneriliyor.

Web üzerinden alışverişinizi mobil uygulamalar aracılığı ile tedarik edilen sanal kart ile yapılmasının daha sağlıklı bir yöntem olduğu belirtiliyor.

Kredi kartı kullanıyorsanız bu tuzağa dikkat! Hesabınız kötü emelli insanların eline geçmesin


24 saat içinde başvurmanız gerekir!

Global manada  devamlı yaşanan kredi kartı bilgilerinin kötü niyetli kişilerin eline geçmesi ülkemizde de yaşanıyor. Kredi kartı bilgilerinizin çalınması veya bilginiz  haricinde para çekilmesi, para harcanması olduğunda bankanıza başvurmanız gerekir. İnternet sayfaları aracılığı ile dolandırılma ile beraber çekilen 
paranız 24 saat içerisinde bu sorunu atlatabilir.

Yaşanan herhangi bir siber saldırı halinde kartınızın bankası ile iletişime geçerek paranızı geri ödeme olarak alabilirsiniz. Ancak 24 saati geçmesi halinde tüm sorumluluk kart sahibine aittir. Bu gibi hallerde elinizi çabuk tutmanızı öneririz.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön