18 / 05 / 2024

Kredi kartı kullanıyorsanız bu tuzağa dikkat! Hesabınız kötü emelli insanların eline geçmesin

Kredi kartı kullanıyorsanız bu tuzağa dikkat! Hesabınız kötü emelli insanların eline geçmesin

Pandemi döneminde bütün dünyanın evlere kapandığı dönemlerde kullanımı oldukça fazlalaşan online alışveriş hırsızların da mecrasını sanal aleme kaydırıldı. Kredi kartlarında yaşanan hırsızlıkların çoğaldığı günümüzde bu duruma düşmemeniz için önlemler sıralandı. İşte detaylar...



Sanal korsanlar, internet üzerinden yapılan hileli veya yasadışı faaliyetleri ifade eder. Örnekler arasında yasadışı indirme, phishing saldırıları,  kötü amaçlı yazılım dağıtımı ve veri sızma gibi eylemler yer alır. Kullanıcıların güvenliğini tehlikeye atabilecek bu faaliyetlerden korunmak için, güncel güvenlik yazılımları kullanmak ve bilinçli internet kullanımı önemlidir.

Kredi kartı kullanıyorsanız bu tuzağa dikkat! Hesabınız kötü emelli insanların eline geçmesin

Kredi kartı korsanları, kredi kartı bilgilerini illegal yollarla ele geçiren ve bu bilgileri kötü amaçlı faaliyetlerde kullanan kişilerdir. Bunlar arasında online alışveriş sırasında verilerin sızdırılması, skimming (kredi kartı verilerinin okunması) ve phishing (aldatma) gibi yollar bulunur. Kredi kartı korsanlığından korunmak için, güvenli internet bağlantıları kullanmak, açık Wi-Fi ağlarından kaçınmak, kredi kartı bilgilerinin güvenli bir şekilde saklanması ve dikkatli olunması gereken e-postalar ve web sayfalarına karşı uyanık olmak önemlidir.

Olsun be soğan ekmek yeriz diyorduk! Ona da zam geldi! Vatandaş ne yiyeceğini şaşırdı

En çok zam gelen ürünler arasındaydı.. almak neredeyse çok zordu! Ve büyük indirim A101'den geldi! Bu haberi kaçırmayın

Yok böyle indirim.. fiyatları duyan inanamıyor! Migros yetkilileri çıldırmış olmalı! Hemen bu habere bakın


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön