01 / 05 / 2024

Gümüşte ralli mi başlıyor? Değeri artacak mı? Hızlı artış ne zaman başlayacak?

Gümüşte ralli mi başlıyor? Değeri artacak mı? Hızlı artış ne zaman başlayacak?

Değerli metaller denince akla altın başta olmak üzere pek çok maden geliyor, ancak uzun süredir düşüşte olan gümüş pek de revaçta değildi. Gümüşün piyasadaki değer kaybının dibi görmüş olabileceği ve 2022’nin ikinci yarısında değerinde hızlı bir toparlanma yaşanacağı düşünülüyor.



Dünyada önde gelen değerli metaller arasında yer alan gümüş, 2022 yılında en kötü performans sergileyen emtia olurken HSBC analistleri gümüşte artık dip seviyeye ulaşılmış olunabileceğini ve FED’in sert yaptırımlardan vazgeçmesi halinde gümüşün değerinde adeta bir ralli yaşanabileceğini, hızlı yükselişin başlayabileceğini düşünüyor.

HSBC Bankasının Değerli Metal Başanalisti James Steel, “Gümüş, güçlenen dolar, artan faiz oranları ve yavaşlayan büyümenin etkisiyle yaklaşık yüzde 11 değer kaybetti. Ancak 2022’nin ikinci döneminde perakende ve mücevher talebi güçlü görünüyor ve elektronik ve fotovoltaik sektörleri de endüstriyel tüketimi destekliyor” değerlendirmesinde bulundu.

Diğer değerli metallere oranla gümüşün gereğinden çok fazla değer kaybettiğini düşündüklerini ifade eden James Steel, düşük fiyatların Hindistan ve Çin’de tüketicilerin talebini tetikleyeceğini kaydederek gümüşün endüstriyel talebinin güçlü bir şekilde destekleneceğini ve genel endüstriyel durgunluktan etkilenmeyeceğini ileri sürdü.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön