23 / 07 / 2024

aliağa Balaban Paşa Cami restore

aliağa Balaban Paşa Cami restore

İzmir’in Aliağa ilçesinde 695 yıllık tarihi caminin minaresi fırtınaya dayanamayarak yıkıldı. Olay anında camide cemaatin bulunmaması olası bir faciayı önlerken, minarenin en kısa sürede restore edileceği öğrenildi

İzmir Aliağa özel proje alanı imar planı askıda!

İzmir Aliağa İlçesi, Paşaçiftliği Mevkiinde “Özel Proje Alanı” olarak belirlenen alanın bir kısmında onaylanan 1/5000 ölçekli Revizyon Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı...

İzmir Aliağa özel proje alanı imar planı askıda!

İzmir Aliağa İlçesi, Paşaçiftliği mevkii Özel Proje Alanı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği ile Plan Açıklama Raporları askıda...

Tarihi Balaban Paşa Cami restore edilecek!

İzmir’in Aliağa ilçesinde 695 yıllık tarihi caminin minaresi fırtınaya dayanamayarak yıkıldı. Olay anında camide cemaatin bulunmaması olası bir faciayı önlerken, minarenin en kısa sürede restore edileceği öğrenildi

İzmir Aliağa parselasyon planı askıya çıktı!

İzmir Aliağa İlçesi, Paşaçiftliği mevkii 1685 nolu parsel, 4438 nolu parsel, 1126 ada 2 parsel, 1126 ada 6 parsel, 1133 ada 1 numaralı parsellerin parselasyon planları ve dağıtım cetvelleri askıya çıktı.

Aliağa itfaiye binası hizmete açıldı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Aliağa’da yapımını tamamladığı itfaiye binası hizmete açıldı. Açılış töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Belediye başkanlığı bir kamu görevidir, dedi.

Vakıf GYO İzmir Aliağa yıl sonu gayrimenkul değerleme raporunu yayınladı!

Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. İzmir Aliağa yıl sonu gayrimenkul değerleme raporunu yayınladı.

Aliağa'ya özel donanımlı itfaiye'

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Aliağa'da yaptırdığı itfaiye binası, 27 Aralık Cumartesi günü açılacak. Kentin kuzey ilçelerine hizmet verecek yeni itfaiye de "özel bir donanıma" sahip olacak.

Serkan Acar: Aliağa'daki konaklama tesisleri yetersiz!

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TUROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar'a nezaket ziyaretinde bulundu.

Aliağa’daki itfaiye binası tamamlandı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Aliağa’da yapımını tamamladığı itfaiye binası, 27 Aralık'ta törenle açılacak. Kentin kuzey ilçelerine hizmet verecek itfaiye, Aliağa ve çevresindeki sanayi tesislerinin yoğunluğu nedeniyle “özel bir donanıma” sahip olacak.

Dev otel zincirleri Aliağa'ya gelecek!

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TUROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar 'ı ziyaret etti.

Aliağa, konaklama turizmini geliştirecek!

Ege Turistik işletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TUROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Başkanı Adnan Saka'ya nezaket ziyaretinde bulundu.

Aliağa'da kuralar çekildi, yüzler gülüyor!

Aliağa'da kuralar çekildi, yüzler gülüyor. İZMİR Büyüksehir Belediyesi'nin kentsel dönüşüm projesi uygulayacağı Uzundere Mahallesi'nde tapusuz yapı sahipleri de unutulmadı.Büyüksehir; Uzundere dönüşümünde yeni bir adım daha attı.

Aliağa'ya Hilton geliyor!

Aliağa'ya Hilton geliyor. MNV Turizm Gıda İnşaat Sanayi Ticaret A.Ş. tarafından yatırımı gerçekleştirilecek Hampton by Hilton, 121 odalı, 242 yataklı ve 3 yıldızlı olacak.

aliağa Balaban Paşa Cami restore Haberi

aliağa Balaban Paşa Cami restore

İzmir’in Aliağa ilçesinde 695 yıllık tarihi caminin minaresi fırtınaya dayanamayarak yıkıldı. Olay anında camide cemaatin bulunmaması olası bir faciayı önlerken, minarenin en kısa sürede restore edileceği öğrenildi.

Şiddetli lodosa dayanamayarak yıkılan Tarihi Balaban Paşa Cami’nin minaresi, aslına sadık kalınarak yeniden yapılacak. Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, 695 yıllık Balaban Paşa Camii’nde olayda herhangi bir can kaybı ve yaralanma olmamasının sevindirici olduğunu söyledi. Olayın yaşanmasının hemen ardından bölgeyi ziyaret eden Başkan Acar, kısa bir süre önce Balaban Paşa Camii’nin restorasyonu için ihaleye çıktıklarını hatırlattı. Tarihi caminin restorasyonu için gün saydığı bugünlerde yaşanan olayın üzüntü verici olduğunu da sözlerine ekleyen Acar, minarenin zarar görmesiyle birlikte restorasyon sürecini hızlandırmanın artık kaçınılmaz olduğunu...