17 / 05 / 2024

Aliağa-Bergama İZBAN hattı

Aliağa-Bergama İZBAN hattı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Aliağa Bergama İZBAN hattına ilişkin konuştu. Soyer, TCDD ile ortak yapacakları 52 kilometrelik hatta Büyükşehir'in hazırlıklarını bitirdiğini belirtti.

Aliağa-Çandarlı-Bergama-Yeni İzmir Demiryolu projesi mecliste!

Aliağa-Çandarlı-Bergama-Yeni İzmir Demiryolu projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Sındır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Tunç Soyer'den Aliağa-Bergama İZBAN hattına ilişkin açıklama!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Aliağa Bergama İZBAN hattına ilişkin konuştu. Soyer, TCDD ile ortak yapacakları 52 kilometrelik hatta Büyükşehir'in hazırlıklarını bitirdiğini belirtti.

Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu için 5 ilçede acele kamulaştırma kararı!

İzmir İli, Bergama, Dikili, Menemen, Aliağa ve Foça ilçeleri sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlarda acele kamulaştırma yapılacak. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

İzmir Aliağa Demiryolu-Banliyö imar planı değişikliği askıda!

İzmir Aliağa-Bergama Demiryolu Projesi sınırlarında kalan alanda Demiryolu-Banliyö amaçlı 1/25000 ölçekli İzmir Büyükşehir Bütünü Çevre Düzeni Planı Değişikliği askıya çıkarıldı...

İzmir Aliağa limanları demiryolu ile Anadolu'ya bağlanıyor!

Aliağa'nın Nemrut Körfezi'ndeki liman ve iskelelerini ring hatla Biçerova istasyonundan Menemen-Aliağa demiryolu hattına bağlayacak projede rayların döşenmesine başlandı.

Aliağa 2 - Soma B enerji iletim hattı için kamulaştırma!

380 kV Aliağa 2 - Soma B Enerji İletim Hattı Yenileme projesi kapsamında bazı taşınmazların Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Aliağa’ya yeni şebeke hattı geliyor!

Aliağa’da Kalabak Mahallesi’nin kanal şebekesini yenilemeye hazırlanan İZSU Genel Müdürlüğü, Yeni Şakran’ı da 115 kilometrelik yeni içme suyu yeni şebekesine kavuşturacak.

Aliağa'da içme suyu şebeke yenilemesinde yüklenici firma işi yarım bıraktı!

Bütünşehir yasasının ardından kentin çevre ilçelerinde su ve kanal yatırımlarına ağırlık veren İzmir Büyükşehir Belediyesi Aliağa'da yeni bir şokla karşı karşıya kaldı. Hattın 100 kilometrelik bölümü yeniden ihaleye çıkacak.

Aliağa'da birinci derece sit alanına RES onayı iddiası!

Belediyeleri by-pass ederek imar planları hazırlayan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Aliağa'nın Yüksekköy Mevkii'nde Vinci derece SİT alanı üzerinde kalan rüzgar enerji santralinin kapasite artışını da onaylamış oldu.

Aliağa'da konaklama turizmi görüşü ön plana çıktı!

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TUROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Başkanı Adnan Saka'ya nezaket ziyaretinde bulundu.

Aliağa Seyitali RES imar planı askıya çıktı!

İzmir Aliağa İlçesi, Yüksekköy Mevkii’nde, Seyitali RES Projesine ait Santral Sahasında ilave olarak yapılacak rüzgar türbini için 1/5000 ölçekli İlave Nazım İmar ve 1/1000 ölçekli İlave Uygulama İmar Planı askıya çıktı...

Liman şehri Aliağa'ya Hilton oteli yapılacak!

Son yıllarda sanayi ve enerji yatırımları ile hızla büyüyen, Petkim'in dev yatırımlarının yanı sıra limancılık ve organize sanayi bölgesi olan İzmir Aliağa'ya Hilton oteli yapılacak.

Hampton by Hilton İzmir Aliağa'ya geliyor!

İzmir Aliağa bölgesinde yükselecek olan Hampton by Hilton otel projesi 3 yıldızlı olacak. Hampton by Hilton İzmir projesi 121 odalı 242 yataklı olarak tasarlandı...

Aliağa-Bergama İZBAN hattı Haberi

Aliağa-Bergama İZBAN hattı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Bakırçay Havzası turu sürüyor. Dün Dikili’de yatırımları inceleyen, yeni yatırımları müjüretici, esnaf, muhtar ve vatandaşlarla bir araya gelen Soyer, dün programına Bergama’da başladı.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre; Soyer, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ilçede yaptığı yatırımları paylaştı; Bergama'nın turizmle gelişmesi için yapacakları çalışmalarla ilgili bilgi verdi. 

Konuşmasından sonra basın mensuplarının da sorularını cevaplayan Başkan Soyer, Aliağa Bergama İZBAN hattına ilişkin konuştu. TCDD ile ortak yapacakları 52 kilometrelik hatta Büyükşehir'in 8 istasyon, 11 karayolu üst geçidi, 23 menfez tipi karayolu alt geçidi yapmak için hazırlıklarını bitirdiğini dile getiren Soyer, TCDD'nin hat üzerindeki kamulaştırma ile ilgili çalışmaları tamamlamasını beklediklerini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Tunç Soyer Buca Metrosu için...