14 / 05 / 2024

Aliağa Camii son durum

Aliağa Camii son durum

1672 yılında yapılan ve İzmir'in tek ahşap camisi olan Aliağa Camii, İzmir Valiliği ve Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restore ediliyor. Restorasyonunun 2016 yılında tamamlanması planlanıyor.

Aliağa Mesleki ve Çevresel Hastalıklar Hastanesi inşaatında son durum ne? 

İzmir Aliağa'da inşaatı devam eden  Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Mesleki ve Çevresel Hastalıklar Hastanesi'nin inşaatı aralıksız devam ediyor. Hastane inşaatının kaba inşaatı sürüyor. 

Aliağa'da konut fiyatları zirveye tırmanıyor!

İzmir Aliağa'da son zamanlarda konut fiyatlarında yükselmeye devam ediyor. Bölgede faaliyet gösteren emlakçılar fiyatlardaki artışın nedeni olarak maliyetteki yükselişe bağladı. 

İzmir Aliağa TOKİ Konutları'nda son durum ne?

TOKİ tarafından İzmir Aliağa'da inşa edilen 614 konutluk projede çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Projede iki blokta inşaat çalışmaları tamamlandı.

Menemen-Çandarlı-Aliağa Otoyolu güzergâhına değer katıyor!

Yapımı süren Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu, bölgeyi cazibe merkezi haline getirdi. Son iki yıldır gayrimenkul fiyatları hızla artıyor. Proje tamamlandığında bölgedeki hareketlilik daha da artacak. Yatırımcılar bölgede fırsat kolluyor.

Aliağa'nın kentsel dönüşüm ihtiyacı!

İzmir CHP Aliağa Belediye Başkan Aday Adayı Ümit Devran, ilçede son yıllarda öne çıkan en büyük sorunlarından birinin konut ve dönüşüm olduğunu söyledi. Devran, bölgenin dönüşüme ihtiyaç duyduğunu söyledi.

İzmir Aliağa'daki yatırımlarda son durum!

Ak Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut, İzmir Aliağa'daki projelerden ve yatırımlardan bahsetti. Akbulut, yeni hastane, alt-üst geçit, TOKİ ve çevre yolu yatırımları ile ilgili son durumu anlattı.

Aliağa'nın konut sorunu çözülecek!

İzmir'in Aliağa ilçesinde, son yıllarda artan göçle birlikte ev fiyatları ve kiralar ciddi şekilde artarken, AK Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut, Aliağa'ya TOKİ konutları yapılacağı müjdesini verdi.

İzmir Aliağa'da camii projesi protesto edildi!

İzmir Aliağa'da halk, mahallelerinde bulunan 3.600 metrekarelik arazinin Cami, Kur'an Kursu ve Müftülük Lojmanları yapılmak üzere Aliağa İlçe Müftülüğü'ne devredilip temel hafriyat kazısına başlanmasına tepki gösterdi.

İzmir Aliağa santral ihalesi ertelendi!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Aliağa Kombine Çevrim ve Gaz Türbinleri Santralinin özelleştirilmesi ihalesinin ön yeterlilik ve son teklif verme tarihini 6 Haziran 2016'ya erteledi.

Aliağa'da konut altın değerinde!

İzmir'in yükselen yıldızı Aliağa'da konut fiyatları sahibinin yüzünü güldürdü. Son iki yılda değerini bazı bölgelerde 2'ye katlayan emlak fiyatları, ilçe dışındaki yatırımcının da dikkatini çekİyor

Aliağa özelleştirilme ihalesinde teklif süresi uzatıldı!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın, Aliağa Kombine Çevrim ve Gaz Türbinleri Santralinin özelleştirilme ihalesinde ön yeterlilik ve son teklif verme tarihi ve saati 29 Ocak 2016 tarihine ertelendi.

Aliağa Hamdi Başaran Teknik Ve Eğitim Merkezi bitiyor!

İzmir’in Aliağa ilçesinde yapımı devam Hamdi Başaran Teknik ve Eğitim Merkezi’nde son rötuşlar yapılıyor. 20 Milyon TL’ye mal olan okulun çevre düzenlemelerinde son aşamaya gelindi.

SN Park Plus Aliağa'da son etap satışları başladı!

Sürmeli GMG ve Nurem İnşaat tarafından hayata geçirilen SN Park Plus Aliağa'da son etap satışları başladı.

Aliağa Camii son durum Haberi

Aliağa Camii son durum

İzmir'in en eski camiilerinden biri olan Damlacık yolu üzerindeki Aliağa Camii'nin restorasyon sürecindeyken bahçesindeki çöpler ve hazirelerin olduğu bölümdeki tuğlalar görenleri hayrete düşürmüştü.


Restorasyonu yapan firma istinat duvarının yıkılması ile çalışmaları durdurmuştu. İzmir Valiliği ve İzmir Vakıflar Bölge Müdürlüğü, konuya el atarak ihale süreçlerini hızlandırdı. İlk önce istinat duvarı tamir edildi. Şimdi de restorasyon süreci başladı.


İstinat duvarı yıkıldı


2016 yılının sonunda camiinin ibadete açılacağını ifade eden İzmir Vakıflar Bölge Müdürü Kenan İba, "Son cemaat yerini yenilediler. Arkadaki duvar için çalışmalar devam ediyor. Camiinin seviyesine kadar çok büyük bir hafriyat çıktı. Camiye ömürlük bir iş yapıyoruz. İnşallah camiyi kurtaracağız. Tuvaletler farklı yerlere alınacak. En önemlisi de camiyi alttaki nemden kurtaracağız. İstinat duvarı önceden bitişikti ve çökmüştü. Cami bu yüzden sürekli alttan nem...