29 / 04 / 2024

Aliağa imar problemi

Aliağa imar problemi

Cumhuriyet Halk Partisi Aliağa Belediye Başkan Aday Adayı Banş Eroğlu çalışmalarına Helvacımda devam etti. Eroğlu, ziyaret sırasında esnaf ve de vatandaşların önerilerini ve şikayetlerini dinledi.

İzmir Aliağa'da yapılacak liman antik kenti yok edecek!

İzmir Aliağa’da yeni yapılacak liman için Kyme antik kenti belirlendi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı liman için hazırlanan imar planına yıl sonunda onay verdi. Proje kapsamında 88 bin metrekarelik dolgu yapılacak. Arkeolojik niteliği 1. dereceden 3. dereceye düşürülen antik kentin önemli bir bölümü

Ataşehir'de imar problemi ortadan kalkacak!

Sancaktepe Belediye Başkanı, AK Parti Ataşehir Belediye Başkan Adayı İsmail Erdem, “Sancaktepe’de yaptığımız hizmetler, bizim referansımız. Ataşehir’de de imar problemi ortadan kalkacak, vatandaşlar depreme dayanıklı evlerine kavuşacak.” diye açıklama yaptı. 

Aliağa Belediye Meclisi'nde imar konuşuldu!

Aliağa Belediye Meclisi Şubat ayı meclis toplantısında imar ağırlıklı gündem maddeleri konuşuldu.

Aliağa Belediye Meclisi'nde imar konuşulacak!

Bugün saat 18:30'da gerçekleştirilecek olan Aliağa Belediyesi’nin ocak ayı olağan meclis toplantısında imar ağırlıklı gündem maddeleri konuşulacak.

İzmir Aliağa Belediye Meclisi'nde imar görüşüldü!

İzmir Aliağa Belediyesi Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleşti. Toplantıda, imar planı başta olmak üzere 32 madde karara bağlandı.

Aliağa Belediye Meclisi'nin gündeminde imar var!

İzmir Aliağa Belediyesi'nin Eylül ayı olağan meclisi yarın saat 18:00'da gerçekleşecek. Toplantıda, Aliağa İlçesi'nin imar planı karara bağlanacak.

Aliağa'da vergi yapılandırması ve imar barışı toplantısı yapıldı!

Aliağa Ticaret Odası (ALTO), Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin 7143 Sayılı Kanun” ile ilgili toplantı yapıldı.

TOKİ Aliağa imar uygulaması yeniden askıda!

TOKİ'nin hazırladığı İzmir Aliağa İlçesi, Arapçiftliği Mahallesi sınırları içerisinde yer alan, 6707, 6117 7746, 7747 ve 8182 nolu parsellerin imar uygulaması askıya çıkarıldı...

Aliağa Belediyesi imar sorununu çözüyor!

Aliağa Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclisi toplanıyor. Aliağa Belediyesi imar sorununu çözüme kavuşturmak için çalışmalar yürütecek.

Abdullah Erikçi: İzmir Aliağa’ya yatırım yapan kaybetmez!

Erikçi Emlak sahibi Abdullah Erikçi, Aliağa'daki emlak fiyatlarının yükselme sebeplerini ve çözüm yollarını anlattı. Erikçi, sektördeki sorunu daha önceki dönemlerde imar revizyonu yapılmamasına bağlıyor.

Aliağa Çaltılıdere'ye 1/1000'lik imar planı müjdesi!

Aliağa’nın Çaltılıdere'de 1/1000’lik plan Aliağa belediyesi tarafından hazırlandı. Ve hazırlanan plan çok yakında hayata geçirilecek.

İzmir Aliağa Demiryolu-Banliyö imar planı değişikliği askıda!

İzmir Aliağa-Bergama Demiryolu Projesi sınırlarında kalan alanda Demiryolu-Banliyö amaçlı 1/25000 ölçekli İzmir Büyükşehir Bütünü Çevre Düzeni Planı Değişikliği askıya çıkarıldı...

Aliağa'nın imar sorunu çözüm bekliyor!

Aliağa’nın imar planlarındaki değişikliğin henüz yapılamamış olması ilçedeki emlakçıları da zor durumda bırakıyor. Yeni imar alanları açılmadığı için mevcut binalar yüksek fiyatlara satılıp, kiralanıyor.

Aliağa imar problemi Haberi

Aliağa imar problemi

Öneri konusu Helvacı'nın imar planının değiştirilmesi olurken, şikayetler arasında ise Helvacı'nın, Aliağa'ya bağlandığından bu yana ilginin eksik kaldığı, gereken ilginin kendilerine gösterilmediği oldu. Banş Eroğlu, vatandaşların bu istek ve şikayetleri sonrası şunları dile getirdi: "Helvacı'nın imar planın da değişiklik olması lazım. Bu kesinlikle şart Helvacı konum olarak çok iyi yerde çevre ilçelere yakın olması buranın nüfus oranının da her geçen gün hızla artmasına neden oluyor. 

Konut sayısındaki artışı düzenli hale getireceksek önce imar planını düzenlemekle başlamalıyız. 

Bakın doğalgaz Helvacı'nın hemen yanı başından geçiyor. Ama buraya gelmiyor niye konut az, yapılaşma yok. O yüzden öncelikle imar planının düzenlenmesi gerekli. Bunun için projelerimiz var. 

Tabi sizlerle fikir alışverişinde bulunduktan sonra bunlara yeni şekillerde veriyoruz. Zaten ziyaretlerimizin amacı da sizlerle ortak fikirler üretmek. 

Sizlerin görüşlerini alıp...