07 / 05 / 2024

Aliağa Kazım Paşa İlk Mektebi

Aliağa Kazım Paşa İlk Mektebi

Cumhuriyetin kuruluşundan sonra Atatürk’ün talimatıyla 1933 yılında inşa edilen Samurlu Köyündeki “Kazım Paşa İlk Mektebi”, Aliağa Belediyesi ve İl Özel İdaresi işbirliğinde aslına uygun restore ediliyor.

TOKİ İzmir Aliağa projesinde hata ve denetimsizlik! İnşaat Mühendisleri Odası açıkladı! 

TOKİ İzmir Aliağa projesinde şikayetler üzerine inceleme yapan İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, tehlikeli boyutta hatalar ve denetim eksikliği olduğunu belirledi. İşte İMO'nun konu ile ilgili açıklaması...

İzmir Aliağa’da kentsel dönüşüm devam edecek!

Aliağa Belediyesi’nin yerinde kentsel dönüşüm projeleri kapsamında yeniden inşa edilen “Sarı Konutlar” Kentsel Dönüşüm Projesi’nde 60 konut sahiplerine teslim edildi. 

İzmir Kyme Antik Kenti Kazı Evi ve Aliağa Arkeoloji Müze binası harabeye döndü! 

İzmir Aliağa'da bulunan Kyme Antik Kenti Kazı Evi ve Aliağa Arkeoloji Müzesi çürümeye terk edildi. Plastik çöplerle dolu binalar harabeye döndü.

İzmir Aliağa için acele kamulaştırma kararı!

İzmir ili Aliağa ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Alınan acele kamulaştırma kararı bugünkü 31486 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İzmir Aliağa'daki Kamelya Apartmanı'na iki farklı hasar raporu verildi!

İzmir'in Aliağa ilçesinde Kamelya Apartmanı sakinleri, deprem sonrası Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerince binaları için verilen "ağır hasarlı" raporunun AKP Aliağa İlçe Başkanı Hamdi Erdem'in itirazı sonrası "orta hasarlı" olarak değiştirildiğini iddia etti. 

TOKİ İzmir Aliağa projesi 2022'de tamam!

TOKİ tarafından İzmir'in Aliağa ilçesinde inşa edilen 33 blok 614 konut inşasında çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. 

İzmir Aliağa'da yapılacak liman antik kenti yok edecek!

İzmir Aliağa’da yeni yapılacak liman için Kyme antik kenti belirlendi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı liman için hazırlanan imar planına yıl sonunda onay verdi. Proje kapsamında 88 bin metrekarelik dolgu yapılacak. Arkeolojik niteliği 1. dereceden 3. dereceye düşürülen antik kentin önemli bir bölümü

Gaziosmanpaşa Kazım Karabekir Semt Konağı açılıyor!

İlçedeki yatırımlarına hız kesmeden devam eden Gaziosmanpaşa Belediyesi, Kazım Karabekir Semt Konağı'nı da hizmete açıyor.

Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu açıldı!

Menemen - Aliağa - Çandarlı Otoyolu'nun açılışı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşti.

Menemen Aliağa Çandarlı Otoyolu 22 Şubat'ta açılacak!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan'ın katılımıyla, Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu 22 Şubat Cumartesi günü açılacak...

Gaziosmanpaşa Kazım Karabekir Semt Konağı tamamlanıyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Gaziosmanpaşa Belediyesi, Kazım Karabekir Semt Konağı'nın inşaatını da tamamlıyor.

Aliağa'ya yeni devlet hastanesi müjdesi!

Ak Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Aliağa, Çiğli ve Foça'da ilçe danışma kurulu toplantılarına katıldı. Sürekli, toplantıda Aliağa için hastane ve konut müjdesi verdi.

Vakıf GYO Aliağa İş Merkezi 2019 yıl sonu değerleme raporu!

Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı gayrimenkul portföyünde bulunan İzmir ili Aliağa ilçesinde  konumlu İş Merkezi'ne ait 2019 yıl sonu gayrimenkul değerleme raporunu yayınladı... 

Aliağa Kazım Paşa İlk Mektebi Haberi

Aliağa Kazım Paşa İlk Mektebi

Cumhuriyetin kuruluşundan sonra Atatürk’ün talimatıyla 1933 yılında inşa edilen ve Anadolu’nun ilk ilkokullarından biri olarak kullanılan Samurlu Köyü Vali Kazım Paşa İlk Mektebi restorasyonla, Cumhuriyet İdealini genç kuşaklara aktaracak.


ASLINA UYGUN OLARAK RESTORE EDİLİYOR

İzmir Valisi Kazım Dirik döneminde, Genç Cumhuriyet ideallerine sıkı sıkıya bağlı köy halkının, yakın çevredeki eski yapılardan çıkma taşlarla inşa ettikleri İlk Mektep, 1933’de eğitim öğretime başladı. 37 yıl köyde eğitime yuva olan yapı, 1970’de yeni ilkokul yapılınca atıl durumda kaldı. Tarihi yapı, Geçtiğimiz yıllarda yapılan başvuru sonrası 2. derece tarihi eser olduğu belirlenerek İzmir Anıtlar Yüksek Kurulu tarafından tescillendi. İzmir İl Özel İdaresi ve Aliağa Belediyesi, Cumhuriyet’in ilk yıllarının izlerini taşıyan yapıyı aslına uygun inşaa etmek için harekete geçti.  

Aliağa Belediyesi, Rölöve, Restitüsyon ve restorasyon projesi...