28 / 04 / 2024

İzmir Aliağa’da kentsel dönüşüm devam edecek!

İzmir Aliağa’da kentsel dönüşüm devam edecek!

Aliağa Belediyesi’nin yerinde kentsel dönüşüm projeleri kapsamında yeniden inşa edilen “Sarı Konutlar” Kentsel Dönüşüm Projesi’nde 60 konut sahiplerine teslim edildi. 



Aliağa “Sarı Konutlar” Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında inşa edilen 60 konut sahiplerine teslim edildi. Konuya ilişkin açıklama yapan Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar yeni kentsel dönüşüm müjdesi de vererek “Aliağa’da kentsel dönüşüm devam edecek” dedi. 

Aliağa Belediyesi’nin yerinde kentsel dönüşüm projeleri kapsamında hayata geçirilen Aliağa’nın en eski yapılarından olan ve İzmir'de meydana gelen depreminde büyük hasar alan Sarı Konutlar’ın tapu ve anahtarları düzenlenen program ile hak sahiplerine teslim edildi.  Hak sahiplerine tapu ve anahtarları Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar takdim etti. Başkan Acar düzenlenen programda gerçekleştirdiği konuşmada yeni kentsel dönüşüm müjdesi de vererek “Aliağa’da kentsel dönüşüm devam edecek” dedi.

İzmir Aliağa’da kentsel dönüşüm devam edecek!

SARI KONUTLAR'DA TESLİMLER YAPILDI

Aliağa Belediyesi, 30 Ekim 2020'de yaşanan  İzmir  depremi sonrası Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ve AFAD’ın tespitlerine göre hasarlı olarak tespit edilen Atatürk Mahallesi 695 ada 1 parseldeki 60 konutun yerinde dönüşümünü tamamladı. 

5 Kasım 2021 tarihinde başlayan inşaat çalışmaları ile toplam 5 bloktan oluşan konutların yapımı 21 ayda tamamlandı. 2+1 brüt 64 metrekare olan daireler brüt 85 metrekareye çıkarılırken kat maliklerinden hiçbir katkı payı ve ruhsat ücreti de talep edilmedi.  

Konutların tamamlanmasıyla beraber kat malikleri tapularını aldı. Başkan Serkan Acar, 30 Ekim 2020'de İzmir depremini anımsatarak, "Bu depremde Sarı Konutlar olarak tanımlanan bölgemizde 695 ada 1 parselde 2 yapı ağır hasar, 3 bina ise orta derecede hasar alğını söyledi.

Sarı Konutların tamamında uzunca bir süredir kentsel dönüşüm için kat malikleri ile müteahhitler görüşme halindeyken bu deprem kentsel dönüşüm sürecinin bir an önce tamamlanmasını zorunlu hale getirdiğini söyleyen Acar, "Aliağa Belediyesi olarak sürecin hızlanması ve bu süreci en az mağduriyetle atlatmak adına taşın altına elimizi koyma kararı aldık. Hamdolsun ki bugün tapularınızı ve anahtarlarınızı teslim etmek nasip oldu" dedi. 

İzmir Aliağa’da kentsel dönüşüm devam edecek!

KENTSEL DÖNÜŞÜM DEVAM EDECEK

Tamamlanan konutların Aliağa’ya ve hak sahiplerine hayırlı olması dileklerinde bulunan Başkan Serkan Acar, pandemi, 10 kentte yaşanan deprem felaketi, maliyet artışları gibi yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen inşaatları tamamlayan müteahhit firmaya teşekkür etti.

Kat maliklerine de çok teşekkür ettiğini söyleyen Başkan Acar, "Konutlarımızı sağ salim teslim ettiğimize göre şimdi diğer adalardaki konutlarımızın kentsel dönüşüm sürecine de derhal başlayacağız. Bu hususta da arkadaşlarımız yakın zamanda ilgili kat maliklerine ulaşarak gerekli tüm çalışmaları yapacak" dİye ifade etti.

Strada Bahçeşehir'de kefilsiz kredisiz 72 ay taksit imkanı!

Ordu'da 20 dönümlük bataklık arazi hayat buldu! Ordulular yeni sosyal yaşam alanlarına kavuştu!


Geri Dön