07 / 05 / 2024

Aliağa Ticaret Odası Başkanı

Aliağa Ticaret Odası Başkanı

Farklı ülkelerden gelen yatırımcılar, Aliağa’yı çok uluslu bir ilçe yaptı. Adnan Saka, “Başını sağa çeviriyorsun Hintli, sola çeviriyorsun Meksikalı. Aliağa’nın hem uluslararası hem de yerli nüfusu artıyor” dedi

TOKİ İzmir Aliağa projesinde hata ve denetimsizlik! İnşaat Mühendisleri Odası açıkladı! 

TOKİ İzmir Aliağa projesinde şikayetler üzerine inceleme yapan İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, tehlikeli boyutta hatalar ve denetim eksikliği olduğunu belirledi. İşte İMO'nun konu ile ilgili açıklaması...

Adana Ticaret Odası açıkladı! TOKİ Adana'da inşaat için ‘fahiş’ fiyat uyguluyor...

Adana Ticaret Odası (ATO) Ayakkabıcılar Meslek Komitesi Başkanı Efgan Kumlu ve ATO Meclis Üyesi Ayhan Kaliç, yaptıkları açıklama kapsamında, TOKİ‘nin inşaat için ‘fahiş’ fiyat istediğini ve Adana Büyükşehir Belediyesi’nin de altyapı ve yol konusunda destek vermekten kaçındığını kaydetti.

Resmi Gazete'de yayımlandı! Aliağa'daki alan özel endüstri bölgesi ilan edildi!

İzmir'in Aliağa ilçesinde bulunan bir alan "Ege Çelik Endüstrisi Sanayi ve Ticaret AŞ Aliağa Özel Endüstri Bölgesi" olarak ilan edildi. Söz konusu karar bugünkü 32369 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ankara Ticaret Odası 100’üncü yılında depremzedelere 100 konut inşa edecek!

Ankara Ticaret Odası (ATO), 100. yıl kutlamalarını iptal ederek, kaynaklarını depremzedelerin kalıcı konut ihtiyacının giderilmesi amacıyla kullanacak. Bu sene kuruluşunun 100. yılı olan ATO, ilk etapta 100 milyon TL'lik kaynakla deprem bölgesinde toplamda 100 kalıcı konut inşa edecek.

Aliağa'da emlakçılar için mesleki yeterlilik sınavları başladı!

Aliağa Ticaret Odası’nda (ALTO), sorumlu emlak danışmanı mesleki yeterlilik sınavları devam ediyor. Yazılı ve uygulamalı sınavın ardından başarılı olan emlak danışmanları, “MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi” alacak.

İnşaat sektörü ve bankacılar ALTO'da buluştu!

İnşaat sektörü ve bankacılık sektörünü bir araya getiren Aliağa Ticaret Odası (ALTO) toplantısında inşaat sektörünün bankalar nezdinde karşılaştığı sorunlar ve çözüm önerileri görüşüldü.

İmar barışında sorunlar çözülüyor!

Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk, imar barışıdaki usul ve esaslardaki değişikleri yorumladı. Ertürk, sorunlara çözüm getilrildiğini açıkladı.

Aliağa'da vergi yapılandırması ve imar barışı toplantısı yapıldı!

Aliağa Ticaret Odası (ALTO), Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin 7143 Sayılı Kanun” ile ilgili toplantı yapıldı.

Menemen Ticaret Odası'nda emlak danışmalığı kursu!

Menemen Ticaret Odası ve Menemen Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile birlikte ortaklaşa gerçekleştirilen Emlak Danışmanlığı Kursu bir aylık eğitimini tamamlandı.

Kayseri Ticaret Odası Yeni Hizmet Binası açılıyor!

Kayseri Ticaret Odası Yeni Hizmet Binası 08 Temmuz 2017 Cumartesi günü, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin katılımı ile gerçekleşecek törenle açılacak.

Aliağa'da kentsel dönüşüm semineri yapılacak!

TMMOB İzmir İnşaat Mühendisler Odası, Aliağa'da kentsel dönüşüm konulu seminer düzenliyor.

İzmir Ticaret Odası'nın yeni binasının temeli atıldı!

İzmir Ticaret Odası'nın (İTO) Kordan'da hizmet verecek 7 katlı yeni binasının temeli törenle atıldı. Açılış törenine milletvekilleri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, belediye başkanları ve STK temsilcileri katıldı.

İzmir Aliağa'da konut sıkıntısı yaşanıyor!

İzmir Aliağa'da artan nüfus, konut ihtiyacını da maksimum seviyeye çıkardı. Aliağa Ticaret Odası (ATO) Başkanı Adnan Saka, ilçede konut sıkıntısının yaşandığını belirtti.

Aliağa Ticaret Odası Başkanı Haberi

Aliağa Ticaret Odası Başkanı

Son dönemde birçok ülkeden yatırımcı çeken Aliağa, çok uluslu bir yerleşim yeri haline geldi. Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, ilçedeki yatırım bölgelerinde Amerikalı'dan Hintli'ye, Meksikalı'dan Japon'a kadar dünyanın dört bir tarafından yatırımcı ve bu firmalarda çalışan işçileri görmenin mümkün olduğunu ifade etti. Saka, "Bazen başını sağa çeviriyorsun Hintli, sola çeviriyorsun Meksikalı görüyorsun. Aliağa'nın hem uluslararası hem de yerli nüfusu artıyor, ancak altyapımız yeterli değil" dedi.


Türkiye ekonomisinde sanayi ve denizcilik deyince akla ilk gelen yerler arasına giren Aliağa, demir-çelik fabrikaları, gemi geri dönüşüm tesisleri, uluslararası ticaret, petrokimya, enerji ve lojistik sektörleriyle dikkatleri üzerine çekiyor. Gelişmişlik endeksine göre, bağlı bulunduğu İzmir'le yarışan Aliağa, ülke genelinde birinci derece gelişmiş ilçeler arasında da 5. sırada yer alıyor.


Aliağa'nın nüfusu, ağır sanayide kaydettiği büyük...